Zobacz pełną wersję : Kto zna i co sądzi!?
Mam okazje kupić SIGMA AF 17-70mm F2.8 /4.5 MACRO LENS za jakieś 200 euro (coś ok 920PLZ).
Teraz pytanko; czy jest to dobry obiektyw do zdjęć macro i czy się opłaca za taka kwotę???
Proszę o w miarę szybka odpowiedz bo mam tylko 4h do dania odpowiedzi sprzedającemu!
Dzięki wielkie!
Kordian d70
28-03-2009, 15:15
a co za lens ?????????????????????????
Jest w wątku "SIGMA AF 17-70mm F2.8 /4.5 MACRO"
szela nie widać linku !!! nikt nie wie o jakie szkiełko Ci chodzi, bo go nie widać :)
No tak teraz już wiemy :)
Mariusz888
28-03-2009, 16:33
Teraz pytanko; czy jest to dobry obiektyw do zdjęć macro
To nie jest obiektyw do macro jeśli o to pytasz bo innych zastosowań nie wymieniłeś więc wg mnie słaby wybór :p
To czy nadaje się do makro to pojęcie względne. Ta Sigma ma odwzorowanie 1:2,3 a porównywalne Nikkory 1:5 więc jest nieźle. Pewnie, że nie jest to 1:1, ale ten "lens" jest całkiem uniwersalny. No i cena nie jest zła, w Polsce kosztuje chyba coś koło 1,2 kpln.
Pozdrawiam.
stachmuszel
29-03-2009, 19:58
Ogólnie obiektyw bardzo dobry, wg mnie lepszy niz N18-70. W nazwie ma macro, ale dlatego, że Sigma nazywa tak wszystkie swoje szkła, które mają małą minimalną odległość ostrzenia. Do macro nadaje sie średnio.
Pozdrawiam!
ale jaki lens?
ten lens to pewnie taki lans ;-)