PDA

Zobacz pełną wersję : D400??? kiedy?

mac87
27-03-2009, 11:24
http://fotoblogia.pl/2009/03/23/garsc-plotek-w-sprawie-nikona-d400/
plotki???

tomitom
27-03-2009, 11:34
MEN!
Przespałeś chyba premierę nowej lustrzanki która odbyła się 25 marca!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=529FgmF8NfE

Popa jak ludziska biegli po nową rewolucyjną lustrzakę nikon d400x

sebah
27-03-2009, 11:36
http://fotoblogia.pl/2009/03/23/garsc-plotek-w-sprawie-nikona-d400/
plotki???
kiedy?

jak bedzie na niego czas!
kurde ale wtedy d300 przestanie robic juz zdjecia :(

mac87
27-03-2009, 11:38
przespalem? oj ale tylko 2 dni :D

tomitom
27-03-2009, 11:40

no taka kolej rzeczy, nic nie trwa wiecznie

sebah
27-03-2009, 11:42
no taka kolej rzeczy, nic nie trwa wiecznie
:mrgreen:

tomitom
27-03-2009, 11:44
:mrgreen:

ja bym się na Twoim miejscu tak nie uśmiechał bo jak wyjdzie nowy nikon to wszystkie aparaty na świecie odmówią posłuszeństwa, a canony wybuchną :<

sebah
27-03-2009, 11:47
ja bym się na Twoim miejscu tak nie uśmiechał bo jak wyjdzie nowy nikon to wszystkie aparaty na świecie odmówią posłuszeństwa
z tym to sie nie zgodze :)

a canony wybuchną :<

a tutaj bym sie cieszyl :) przynajmiej Kaleid zostanie z nami :)

elix
27-03-2009, 11:48
Podobno w japońskich pralniach pojawiły się informacje, że D400 ma ukazać się 3 kwietnia, z kolei źródła zbliżone do jednej z firm sprzątających w siedzibie Nikona zaprzeczają tym rewelacjom i podają jakoby na kalendarzu ściennym w siedzibie prezesa zaznaczona była na czerwono data 12 kwietnia. Nieco inne światło na tą datę rzuca jednak fakt iż jeden z synów prezesa ma w tym właśnie dniu urodziny co mogło by być powodem zaznaczenia tej daty. Z kolei europejskie instytucje finansowe sugerują, że ze względu na kryzys bardziej prawdopodobna jest data na początku drugiego półrocza. Znana wróżka z Krakowa jednoznacznie zaś określa datę 3 maja bo to data symboliczna, a poza tym tak jej wynika z Tarota a jak powszechnie wiadomo tarot nie kłamie. Na temat Tarota ma jednak inne zdanie jasnowidz z Gdyni, który bardziej skłania się ku wersji 15 maja, która to ukazała mu się podczas jednego z nocnych widzeń. Na wszystko to rzuca zupełnie inne światło fakt, że podobno na Tajwanie widziano już 12 letniego chłopca, który robił zdjęcia swojego drewnianego rowerka właśnie za pomocą nowego modelu D400.

tomitom
27-03-2009, 11:49
z tym to sie nie zgodze :)

aha - to dobrze, myślisz że Twój aparat jest inny?

mac87
27-03-2009, 11:51
Podobno w japońskich pralniach pojawiły się informacje, że D400 ma ukazać się 3 kwietnia, z kolei źródła zbliżone do jednej z firm sprzątających w siedzibie Nikona zaprzeczają tym rewelacjom i podają jakoby na kalendarzu ściennym w siedzibie prezesa zaznaczona była na czerwono data 12 kwietnia. Nieco inne światło na tą datę rzuca jednak fakt iż jeden z synów prezesa ma w tym właśnie dniu urodziny co mogło by być powodem zaznaczenia tej daty. Z kolei europejskie instytucje finansowe sugerują, że ze względu na kryzys bardziej prawdopodobna jest data na początku drugiego półrocza. Znana wróżka z Krakowa jednoznacznie zaś określa datę 3 maja bo to data symboliczna, a poza tym tak jej wynika z Tarota a jak powszechnie wiadomo tarot nie kłamie. Na temat Tarota ma jednak inne zdanie jasnowidz z Gdyni, który bardziej skłania się ku wersji 15 maja, która to ukazała mu się podczas jednego z nocnych widzeń. Na wszystko to rzuca zupełnie inne światło fakt, że podobno na Tajwanie widziano już 12 letniego chłopca, który robił zdjęcia swojego drewnianego rowerka właśnie za pomocą nowego modelu D400.

qrcze jaki obeznany :D

Jacek_Z
27-03-2009, 12:40
mac87 a ten D400 to nie będzie nikon?
Dlaczego wątek założyłeś w "inne systemy"?
przenoszę

tomitom
27-03-2009, 22:08
mac87 a ten D400 to nie będzie nikon?
Dlaczego wątek założyłeś w "inne systemy"?
przenoszę

jak to dlaczego?
bo wiadomo ze dziś po północy fujifilm przejmuje nikona

Archibald
28-03-2009, 13:33
...

A to jeszcze robi?.. :shock:

Inkognito
28-03-2009, 14:34

Ogólnie wiadomo, że teraz d3x już tylko robi zdjęcia! A taki d90 to np filmy kręci - o!

PS
Mnie to takie wątki zawsze tak "ubawią", że szok :D

2Cresky
28-03-2009, 15:16
Kurczę no, czyżby klątwa "nowego modelu" omijała moje poczciwe D70s !?!? bo nadal zdjęcia robi ;) ups..po co ja to głośno powiedziałem :(

Slon
28-03-2009, 15:28
Kurczę no, czyżby klątwa "nowego modelu" omijała moje poczciwe D70s !?!? bo nadal zdjęcia robi ;) ups..po co ja to głośno powiedziałem :(

nic sie nie przejmuj, moj d70s tez ciagle robi tak samo dobre zdjecia, pomimo obecnosci w torbie mlodszego brata :-D

messer
28-03-2009, 19:39
Siostry.
Siedemsetka jest samicą.

0L0
28-03-2009, 22:33
no z handlowego punktu widzenia to już pora na D400 :)) skonczyły się chyba czasy, że modele rotowały co kilka długich lat. Ale czy Nikon uzna , że D300 sprzedał się zadowalająco ? Takie plotki to czasem sposób na monitorowanie zainteresowania rynku :))

krzysztofz24
28-03-2009, 22:54
Niech D400 szybko wychodzi , to wtedy D300 stanieje i bedzie mi latwiej na niego dozbierac :-)...mam nadzieje ze oprocz obowiazkowego FULL HD i wiekszej rozdzielczosci :-) , moze Nikon postawi na wieksza dynamike matrycy...eee nie ;-)

Slon
29-03-2009, 00:33
Siostry.
Siedemsetka jest samicą.

pisalem o nim, jako o aparacie :)

messer
30-03-2009, 13:21
pisalem o nim, jako o aparacie :)

To tak, jakby pisać o kobiecie "on" jako o człowieku.
No nie godzi się...

:)

SlaWasII
30-03-2009, 17:20
Mój D60 nigdy nie robił! :evil:
Ja robiłem... :mrgreen:

Slon
30-03-2009, 18:30
To tak, jakby pisać o kobiecie "on" jako o człowieku.
No nie godzi się...

:)

czepiamy sie :mrgreen:

ale ostatecznie zgodze sie na Twoja wersje :-D

Marek_L
31-03-2009, 09:42

...i się upłakałem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fader_audio
01-04-2009, 11:30
Witam. Ja mam nadzieję że 400 wejdzie w połowie roku a rzeczą która bym tam najbardziej chciał to rzeczywiste ISO 100.

SlaWasII
01-04-2009, 15:55
Kiedyś w ZSRR można było zdobyć film cz-b o czułości 10 DIN co odpowiada ISO 8. Co prawda, można nim było fotografować z ciemnym tele tylko w słoneczne południe i najlepiej na plaży. Ale jakie ostre powiększenia urodziwych Rosjanek w bikini z tego wychodziły! Zero ziarna!

Waldo11
05-04-2009, 23:44
Kiedyś w ZSRR można było zdobyć film cz-b o czułości 10 DIN co odpowiada ISO 8. Co prawda, można nim było fotografować z ciemnym tele tylko w słoneczne południe i najlepiej na plaży. Ale jakie ostre powiększenia urodziwych Rosjanek w bikini z tego wychodziły! Zero ziarna!

Kiedyś w ZSRR oznaczanie czułości w "niepewnych politycznie" DIN nie należało z całą pewnością do dobrego tonu:), w przeciwieństwie do jedynie słusznych GOST-ów :-D

A za używanie całkowicie "obcych klasowo" amerykańskich ASA (dziś ISO) laborant poszedłby chyba do łagru:mrgreen::mrgreen::mrgreen: