Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Koniec
W ramach testow nowego szkla popelnilem taka fote. Prosze o komentarze i dobre rady :)
Dzieki i pozdrawiam
Szymek
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img407.imageshack.us/img407/9513/dsc0662.jpg)
autograf
26-03-2009, 21:35
Milimetrów zabrakło..
MikkiMix
26-03-2009, 21:40
Milimetrów zabrakło..
Ale dosłownie kilku :)
Mi się generalnie koncept podoba
Trochę mnie to zdjęcie przeraża. To chyba dobrze... ;-)
To moje nie sa takie straszne... ;)
Oprcz milimetrw jest szaro i mao ciekawie, brakuje jakiego
oj cos sie porobilo.....punktu zaczepienia, jak dla mnie oczywscie-pozdrawiam
ziellonny
27-03-2009, 09:29
Dobry tytuł, napisz jeszcze co to za szkło.
niestety ja to widzę w koszu - brak koncepcji na tej fotce, krzywo, słaba konwersja do b/w:-D
niestety ja to widzę w koszu - brak koncepcji na tej fotce, krzywo, słaba konwersja do b/w:-D
---------------------------------------
Koncepcja jest, tylko nie do końca "dopieszczona".
Smutna, ale prawdziwa fotka.
Jest szaro czyli prawidłowe bw to nie jest.
Szaro, blado, kadrowo słabo. Moje nie.
W sumie sam dałeś przedsmak mówiąc, że to test. Moim zdaniem testy powinniśmy zostawić dla siebie, w szufladzie, a tutaj pokazywać zdjęcia na które mieliśmy jakiś pomysł. Tak czuję nieśmiało, że trochę tego pomysłu w powyższym kadrze zabrakło.
borregaard
27-03-2009, 21:07
Naciągane i ..tyle.W sumie nie widzę pomysłu...
Pomysl chyba jest - chodzilo o to, zeby pokazac miejsce gdzie wszyscy predzej czy pozniej skonczymy w smutnej, szarej konwencji. Czyli miejsce gdzie kiedys beda groby z juz wytyczonym zarysem (przeznaczeniem dla ziemi) z grobami na drugim planie dajacym znac czemu sluzy to miejsce. Z wykonaniem, jak to z wykonaniem roznie :(
Co do wywolania w czerni i bieli, dopiero sie ucze, niestety obsluga programu graficznego nie jest taka prosta - ale bedzie coraz lepiej :) - zobaczycie.
Dziekuje bardzo za opinie, daja wiele do myslenia.
Pozdrawiam
Szymek
borregaard
27-03-2009, 21:17
Pomysl chyba jest - chodzilo o to, zeby pokazac miejsce gdzie wszyscy predzej czy pozniej skonczymy w smutnej, szarej konwencji. Czyli miejsce gdzie kiedys beda groby z juz wytyczonym zarysem (przeznaczeniem dla ziemi) z grobami na drugim planie dajacym znac czemu sluzy to miejsce. Z wykonaniem, jak to z wykonaniem roznie :(
Co do wywolania w czerni i bieli, dopiero sie ucze, niestety obsluga programu graficznego nie jest taka prosta - ale bedzie coraz lepiej :) - zobaczycie.
Dziekuje bardzo za opinie, daja wiele do myslenia.
Pozdrawiam
Szymek
Szymku,musi być lepiej....i tak będzie..:-D
Co mi przypomnialo, ze te milimietry na dole po prawej na dole w kadrze to maja wina (ops..) crop mi poszedl i pokombinowalem troche suwakami apropo b&w. Czy teraz lepiej - pytam o techniczny aspekt ?
Dzieki
Szymek
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img120.imageshack.us/img120/9513/dsc0662.jpg)
Ciągle źle. Teraz wyłonił się znaczy przepał, cienie bez szczegółów i bardzo plastikowo całość się prezentuje mz.
eh... :(
coz, bedziem probowac dalej az dojdziem do pozytywnego rezultatu :)
Zdjęcie raczej słabe i bez pomysłu. Sorry...
nie no, akurat pomysł to jeden z lepszych jakie tutaj ostatnio były
Wybacz ale w czym leży siła tego pomysłu bo ja nie rozumiem?
W żołnierskich słowach. Chodzi o to, że jest sobie cmentarz i są groby, a na pierwszym planie masz oznaczony pusty plac, gdzie będą groby...
borregaard
28-03-2009, 03:10
Tiaaa,i tak tu skończymy........:mrgreen: :mrgreen:
W żołnierskich słowach. Chodzi o to, że jest sobie cmentarz i są groby, a na pierwszym planie masz oznaczony pusty plac, gdzie będą groby...
Jeśli tak to widzisz to ok. Ja w ogóle nie podzielam takiego spojrzenia.
Tak nawiasem mówiąc tym razem brakuje mi tu bicza w postaci Lechupe :mrgreen: .
W ramach testow nowego szkla popelnilem taka fote. Prosze o komentarze i dobre rady :)
Komentarz - trudno ocenić szkło po miniaturce.
Rada - nie wstawiajmy tu zdjęć z testów, bo to nie ten dział.
Pomysl chyba jest - chodzilo o to, zeby pokazac miejsce gdzie wszyscy predzej czy pozniej skonczymy w smutnej, szarej konwencji.
Tu sobie sam odpowiedzialeś - pomysł CHYBA jest. Ale według mnie kiepsko zrealizowany i w dosłownym słowa znaczeniu w smutnej i SZAREJ konwe(ncji)rsji.
Szukasz - super. Ale pokazywanie testów ?