Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Niewiele się zmieniło II - w kolorze
malasana
25-03-2009, 21:07
Tym razem spojrzenie w kolorze. Pozdr:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/pedraza07.jpg)
Blasius.G
25-03-2009, 21:15
Ladnie tam (...i nie ma chmur na pieknym blekitnym niebie:) ). Dobre ujecie plus cisza i spokoj jaki z tej fotografi emanujai sprawiaja, ze przyjemnie patrzy sie na ten obraz.
malasana
25-03-2009, 21:17
Chmur to mi akurat brakuje, ale mozna na nie liczyc tylko jesienia i zima niestety.
Mnie się to niebo wogóle nie podoba - obwódka wokół budynku jest jasna , później robi się ciemniej... nienaturalnie.
witold68
25-03-2009, 21:18
sam budynek w kolorze wygląda lepiej, fajnie,...tylko trochę szkoda, że szczegółów w cieniach nie widzę, ale sądze ze to mój monitor.....
Blasius.G
25-03-2009, 21:22
Mnie się to niebo wogóle nie podoba - obwódka wokół budynku jest jasna , później robi się ciemniej... nienaturalnie.
Wydaje mi sie, ze nie wyglada to nienaturalnie. Bywa tak przed wschodem gdy noc walczy z dniem o kontrole nad niebem. Mozliwe, ze na zdjeciu raczej nie jest swit pokazany, a ow ciemny kawalek niba, to efekt uzyskany w obrobce ale do nienaturalnych bym tego efektu nie zaliczyl.
Bardzo mi się ten obrazek podoba. Kadr może nie jest jakiś wyszukany, a i jendryn ma rację co do naturalności tego gradientu - to klimat zdjęcia i tonacja barw zasługuje na pochwałę :) Chciałbym mieć taki obrazek w portfolio :)
malasana
25-03-2009, 21:26
Wydaje mi sie, ze nie wyglada to nienaturalnie. Bywa tak przed wschodem gdy noc walczy z dniem o kontrole nad niebem. Mozliwe, ze na zdjeciu raczej nie jest swit pokazany, a ow ciemny kawalek niba, to efekt uzyskany w obrobce ale do nienaturalnych bym tego efektu nie zaliczyl.
Niewiele sie pomyliles:) Zdjecie zrobione jest o zachodzie, niby jest ciemno, a niebo wciaz bardzo jasne. Dodalem lekka winiete, jak slusznie zauwazyles.
borregaard
26-03-2009, 08:42
Bardzo fajne,nic nienaturalnego...Ładny kolor.:-D
Mi również sie podoba. Ładna fota.
Mark Kowalczyk
26-03-2009, 21:56
Bardzo ładnie, troszkę mnie niebieskigo z bruku, oczywiście IMO.
Malasana - mz. wydobywasz wiecej w tym kraju, z takiego typu architektury prezentujac ją w kolorze - kolor lepiej oddaje fakture scian, ich kolorystyczna nierownosc , przebarwienia - po prostu daje klimat
to zdjecie jest zdecydowanie lepsze w odbiorze anizeli ostatni watek a gdyby był przedstawiony w kolorze byłby na pierwszym miejscu
powinienes zdecydowanie unikac b/w w tego typu fotkach - bo motyw traci , a Ty kolor robisz znakomicie i nie słuchaj głosów malkontentów ktorzy nic samemu nie pokazuja ale są niemalze wyroczniami , robisz bardzo dobre zdjecia i tak trzymaj
pozdrawiam serdecznie :)
malasana
27-03-2009, 09:23
Malasana - mz. wydobywasz wiecej w tym kraju, z takiego typu architektury prezentujac ją w kolorze - kolor lepiej oddaje fakture scian, ich kolorystyczna nierownosc , przebarwienia - po prostu daje klimat
to zdjecie jest zdecydowanie lepsze w odbiorze anizeli ostatni watek a gdyby był przedstawiony w kolorze byłby na pierwszym miejscu
powinienes zdecydowanie unikac b/w w tego typu fotkach - bo motyw traci , a Ty kolor robisz znakomicie i nie słuchaj głosów malkontentów ktorzy nic samemu nie pokazuja ale są niemalze wyroczniami , robisz bardzo dobre zdjecia i tak trzymaj
pozdrawiam serdecznie :)
Dzieki, ciesze sie, ze sie podoba. Jesli chodzi o to miejsce, masz racje, ze w kolorze lepiej sie to prezentuje. Bede o tym pamietal. Pozdr:)
Pełna zgoda - naszła mnie bardzo podobna refleksja gdy tylko spojrzałem na to zdjęcie :)
podoba mi sie to zdjęcie :)