PDA

Zobacz pełną wersję : Bezpłatna aktualizacja Capture NX 2 do wer. 2.2

Kosher
25-03-2009, 12:37
Tutaj info:

http://imaging.nikon.com/products/imaging/info/news090325.htm

stig
25-03-2009, 13:58
Szkoda tylko, ze trzeba jeszcze na to poczekac. :(

Kosher
25-03-2009, 14:51
Trzeba, trzeba ale tydzień to nie tak długo. Zleci.
Tak przy okazji ponawiam pytanie:

"Odświeżam stary wątek bo właśnie kupiłem nx2 a równocześnie stoję przed wyborem kompa a właściwie platformy na rok, dwa czy trzy.
Oczywiście jako system podstawowy zainstaluję Vistę 64 bit bo sprawdziłem i nx2 działa normalnie na 64 bitach.

Zasadnicze pytanie brzmi czy NX2 wykorzysta 2 a może 4 rdzenie tym samym Core 2 Duo czy Phenom. Wiem że generalnie Intel jest szybszy (zwłaszcza iCore i7 - on nie wchodzi w grę) ale Phenoma 9950 Black Edition, który działa u mnie super stabilnie na 3,2GHz x 4 rdzenie mam (na testy) za trochę mniejsze pieniądze niż Core 2 Duo E8400 3.0GHz x 2 rdzenie. Zastanawiam się czy zostawić Phenoma 4 x 3.2GHz czy oddać i kupić Intela 2 x 3.0GHz."

Dziś muszę zdecydować więc proszę o radę.

Patio
25-03-2009, 18:34
Ja mam takie pytanie bo próbuje ściągnąć triala na maca NX2 na początku ściąga 6kb/s i rozłącza sie cholera ;/

stig
25-03-2009, 18:40
Ja mam takie pytanie bo próbuje ściągnąć triala na maca NX2 na początku ściąga 6kb/s i rozłącza sie cholera ;/No i co w koncu masz za pytanie?

Patio
25-03-2009, 18:46
No i co w koncu masz za pytanie?
Czemu ta cholera nie chce się ściągnąć i cały czas przerywa ??
może ktoś ma triala na rapidzie lub torencie ??

stig
25-03-2009, 18:50
Czemu ta cholera nie chce się ściągnąć i cały czas przerywa ??Przyczyn moze byc wiele. Przeciazenia ich serwera, problem z Twoim laczem, itd.
Poczekaj chwile i podejdz do tego za jakis czas, albo sprobuj wykorzystac jakis manager pobierania, z mozliwoscia dociagania pliku w przypadku zerwania.

Patio
25-03-2009, 20:22
Próbuję od paru dni ściąga się jakieś 13mb i kończy ale obrazu nie da sie zamontować ;/

velaskez
25-03-2009, 23:10
Zasadnicze pytanie brzmi czy NX2 wykorzysta 2 a może 4 rdzenie tym samym Core 2 Duo czy Phenom. Wiem że generalnie Intel jest szybszy (zwłaszcza iCore i7 - on nie wchodzi w grę) ale Phenoma 9950 Black Edition, który działa u mnie super stabilnie na 3,2GHz x 4 rdzenie mam (na testy) za trochę mniejsze pieniądze niż Core 2 Duo E8400 3.0GHz x 2 rdzenie. Zastanawiam się czy zostawić Phenoma 4 x 3.2GHz czy oddać i kupić Intela 2 x 3.0GHz."

Co za optymista...To nie jeden rdzeń ma 3,2Ghz czy też 3, tylko całość ma tyle a różnią się ilością rdzeni czyli możliwością wykonywania różnych operacji na raz;)

Tr0n
26-03-2009, 10:21
Czemu ta cholera nie chce się ściągnąć i cały czas przerywa ??
może ktoś ma triala na rapidzie lub torencie ??

Bo jest napisane na stronie Nikona:

KOMUNIKAT O POBIERANIU PLIKU Aktualna szybkość pobierania plików software i firmware jest bardzo wolna. Problem związany jest z naszym serwerem i aktualnie analizowana jest jego przyczyna. Przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane i mamy nadzieję na rozwiązanie problemu wkrótce.
Kiedy ten komunikat zostanie usunięty to będzie oznaczać normalną pracę serwera.

Patio
26-03-2009, 13:56
Bo jest napisane na stronie Nikona:

KOMUNIKAT O POBIERANIU PLIKU Aktualna szybkość pobierania plików software i firmware jest bardzo wolna. Problem związany jest z naszym serwerem i aktualnie analizowana jest jego przyczyna. Przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane i mamy nadzieję na rozwiązanie problemu wkrótce.
Kiedy ten komunikat zostanie usunięty to będzie oznaczać normalną pracę serwera.

no tak to wiele wyjaśnia ;)

gietrzy
26-03-2009, 15:22
W kolejności numerki: 2, 4 i 5 zdecydowały, że po trajalu kupie ten soft. Dzięki za info!
Nie wiecie gdzie w .pl najtaniej można to kupić?

krzysztof jot
26-03-2009, 19:14
Trzeba, trzeba ale tydzień to nie tak długo. Zleci.
Tak przy okazji ponawiam pytanie:

zostawić Phenoma 4 x 3.2GHz czy oddać i kupić Intela 2 x 3.0GHz."

Jak znam podobne zapowiedzi Nikona - może być i koniec kwietnia, moze być i maj.
Jak znam politykę Nikona od czasów NC2 - jak ktoś kupił wersje A.xx zawsze miał bezpłatnie xx. Płatne bywa przejście na B.xx

co do procesora - Q6600. Poprzegladaj testy - to jednak działa. Ponadto o te 10% podkręca się go bez jakiejkolwiek szkody i nawet bedąc "zerozorientowanym". A to już daje całkiem przyzwoitą moc. Polecam - bo widzę róznice.

Kosher
26-03-2009, 21:00
Jak znam podobne zapowiedzi Nikona - może być i koniec kwietnia, moze być i maj.
Jak znam politykę Nikona od czasów NC2 - jak ktoś kupił wersje A.xx zawsze miał bezpłatnie xx. Płatne bywa przejście na B.xx

co do procesora - Q6600. Poprzegladaj testy - to jednak działa. Ponadto o te 10% podkręca się go bez jakiejkolwiek szkody i nawet bedąc "zerozorientowanym". A to już daje całkiem przyzwoitą moc. Polecam - bo widzę róznice.

Wiem że Intel jest generalnie szybszy tylko pytanie brzmi o ile? Biorąc pod uwagę że za cenę dwurdzeniowego Intela mam czterordzeniowego AMD a do tego dochodzi jeszcze fakt że nowego Phenoma II (wersję z podwójnym kontrolerem pamięci) włożę najpierw do płyty AM2 z DDR2 a w przyszłości do płyty AM3 z DDR3 a Intel to albo narmalne cenowo DDR2 i LGA775 albo zaporowe DDR3 i LGA1366 to uzasadnione jest pytanie jaka platforma jest rozsądniejsza?

Może znacie jakieś wiarygodne wyniki testów NX-a?