Zobacz pełną wersję : to całe RSS - czym to się je?
Witajcie
Czy ktoś z Was może mi przystępnym językiem i jak dziecku wytłumaczyć, do czego (i jak) mógłbym wykorzystać RSS mając FireFoxa 3?
Z góry dziękuję, i niestety nie mogę obiecać, że nie zadam jakichś dodatkowych pytań. Całkiem niewykluczone, że nawet głupawych...
rzuc okiem na ten (http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=91530) watek
Dzięki. To właśnie poczytałem i doszedłem do tego samego co tam: niby działa, ale lekko do dupy... Pobiera na wstępie 15 wątków, a potem nie robi nic więcej. Trochę lipa - bo myślałem, że to ma pobierać powiedzmy co minutkę lub parę (do ustawienia) listę wątków w podforum, które mnie interesuje.
Dlatego myślałem, że coś strasznie źle robię, ale widać nie tylko u mnie ten problem... Dzięki za szybką podpowiedź, ta swoją drogą. :)
redrumdanyboy
25-03-2009, 00:11
A ja polecam brief. Wygodny, łatwy. Za wiele filozofii w tym nie ma. Zawsze gdy kanały się aktualizują pokazuje w dolnym prawym rogu przeglądarki liczbę nowych newsów. https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/4578
Jest świetny. Nie potrafię tylko dodać do niego ani jednego forum, więc na razie mogę to podziwiać wyłącznie na sucho.
To wszystko jest dla mnie za trudne. Nie to co Photoshop, gdzie wszystko jest jasne, nie trzeba się zastanawiać co jak działa, tylko się po prostu samo robi.
edit - hm. Wystarczyło przeczytać zdanie zaczynające się od słów: All you have to do is...
Zrobiłem i zadziałało. Teraz nei wiem, co zrobić, żeby przestało. :) Idę poczytać.
edit2
A co zrobić, żeby pobierał mi nie nowe wątki, tylko nowe posty w tych wątkach. Bo na razie pokazuje mi tylko pierwsze posty w wątkach, a dalej już nei bardzo. Chyba, że o to chodzi właśnie i czegoś takiego jak nowe posty to RSS nei daje...
redrumdanyboy
30-03-2009, 10:57
yyy nie wiem : ) Może trzeba mu zapisać konkretny link do wątku. Tego nie próbowałem. Używam go przeważnie do blogów foto. I tam po prostu za każdym razem pokazuje nowy post konkretnego blogerra.
No właśnie po niejakiej walce przestałem się rzucać i przyjąłem do wiadomości, że na tym forum to nie działa.
velaskez
30-03-2009, 17:42
Ja tam nie bawię się w RSS tylko mam posubskrybowane fora które czytam i oglądam przez panel użytkownika i bangla. Czasem wylezę na ogólną stronę, żeby zobaczyć ogólnie co się dzieje;)