PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] autoportret

myfriend
24-03-2009, 18:23
Ocencie prosze czy takie bw sie nada. To sa moje poczatki:)

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Pozdrawiam

mibartek
24-03-2009, 18:26
bw mi się bardzo podoba ;-)
ja bym może tylko trochę niżej uciął na dole nie tak przy samej brodzie.
na nowy avatar fotka jak znalazł ;-)

Qiubag
24-03-2009, 19:12
Jeśli to są Twoje początki - to jest bardzo dobrze.

A i modelka ładna :)

fushiro
24-03-2009, 19:20
Trochę ciasno pod brodą, ale konwersja ładna. Utnij lewej strony i wstaw to zdjęcie jako avatar, bo oczy śliczne a na obecnym rozmazana i przygarbiona sylwetka ;)

myfriend
24-03-2009, 22:58
mibartek, Qiubag, fushiro bardzo Wam dziekuje za mile komentarze.
Avatar juz zmienilam ;) O niebo lepiej teraz:D
Pozdrawiam

fushiro
24-03-2009, 23:30
Ja wyostrzyłbym jeszcze miejscowo te wielkie oczy :) Jeżeli pozwolisz:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/03/141un2r-1.jpg
źródło (http://i43.tinypic.com/141un2r.jpg)

Wyostrzanie miejscowe lub całościowe wypada stosować po każdym skalowaniu obrazka.

myfriend
24-03-2009, 23:41
fushiro dzieki za ta dygresje :)...tak sobie myslalam, ze cos ten moj avatar nieostry troche.

Kraftsman
26-03-2009, 00:49
Dobra konwersja. Kadr irytujący. Modelka ładna.

velaskez
26-03-2009, 02:25
myfriend pozazdrościć urody. Ładne oczy:)

domelmel
26-03-2009, 03:12
Konwersja Ok , Modelka jeszcze bardziej OK! :)

myfriend
26-03-2009, 11:35
Dobra konwersja. Kadr irytujący. Modelka ładna.
Moze irytujacy, ale ja z tych poczatkujacych...poprawie sie :D
Dzieki wielkie.

myfriend pozazdrościć urody. Ładne oczy:)
Bardzo mi milo...dziekuje :)

Konwersja Ok , Modelka jeszcze bardziej OK! :)
Rowniez dziekuje za komplement.

Ciesze sie, ze portecik Wam sie podoba.
Pozdrawiam

nord
26-03-2009, 15:57
ogólnie rzecz biorąc to jest zdjęcie twarzy.. a nie portret.. wypowiadanie się na temat urody modelki w jakimkolwiek kontekście jest raczej nie na miejscu..

o ile to zamierzone.. fajnie HihgKeyowo choć samo zdjęcie raczej nie oddaje nic poza wcześniej chwalona urodą.. no ale początki takie już właśnie są..

dobrego światełka życzę.. pozdrawiam serdecznie :)

domelmel
27-03-2009, 12:09
ogólnie rzecz biorąc to jest zdjęcie twarzy.. a nie portret.. wypowiadanie się na temat urody modelki w jakimkolwiek kontekście jest raczej nie na miejscu..

o ile to zamierzone.. fajnie HihgKeyowo choć samo zdjęcie raczej nie oddaje nic poza wcześniej chwalona urodą.. no ale początki takie już właśnie są..

dobrego światełka życzę.. pozdrawiam serdecznie :)

Absolutnie sie z Toba nie zgadzam. Komplementy dla kobiety ZAWSZE są na miejscu , zwlaszcza pieknej kobiety:)

nord
27-03-2009, 12:21
Absolutnie sie z Toba nie zgadzam. Komplementy dla kobiety ZAWSZE są na miejscu , zwlaszcza pieknej kobiety:)

mówisz i masz.. nie mniej takie opinie na portalu fotograficznym.. raczej są nie na miejscu.. proponuje czaterie lub kanał prywatny..

jeśli uroda modelki/autorki jest dla ciebie atutem zdjęcia.. życzę wszystkiego dobrego :)

domelmel
27-03-2009, 12:53
mówisz i masz.. nie mniej takie opinie na portalu fotograficznym.. raczej są nie na miejscu.. proponuje czaterie lub kanał prywatny..

jeśli uroda modelki/autorki jest dla ciebie atutem zdjęcia.. życzę wszystkiego dobrego :)

Alez oczywiscie ze ma znaczenie, oczywiscie pod warunkiem ze akurat zamierza sie wydobyc urode modelki.
czasem bywa wrecz odwrotnie ze to brzydota nadaje charakter zdjeciu, bywa po prostu roznie,ale ma to znaczenie.

To tak jak z krajobrazami, przeciez staramy sie fotografowac zazwyczaj ladne krajobrazy a nie krajobrazy wysypiska smieci. Oczywiscie kazdy ma swoj gust i dla kazdego co innego ladne.
Ps.
Nie wiem czemu sie tak uczepiles...ale juz nie kontunuujmy dalej tej dyskusji, ja powiedzialem wszystko ze swojej strony.

nord
27-03-2009, 13:26
po prostu sądzę ze w portrecie ważniejszy od urody jest sposób pokazania tego czegoś niematerialnego.. odrobiny duszy? charakteru.. bo nawet przecudnej urody modelka.. krajobraz czy cokolwiek z natury ładnego, kiepsko pokazane.. zdjęcia nie uratuje.. no ale różnych rzeczy ludzie szukają w zdjęciach.. różne rzeczy sa dla nich w fotografii istotne .. różny jest ich o niej stan wiedzy..

jeśli uważasz ze prowadzenie w miarę inteligentnej, kulturalnej rozmowy jest czepialstwem.. to fakt.. nie ma sensu dalej tego ciągnąć.. dobrego światełka życzę

ps. dobrze pokazane wysypisko śmieci z wkomponowanym człowiekiem.. ludźmi może mieć ogromną siłę.. proponuje zobaczyć zdjęcie które bodaj dwa lata temu zdobyło główną nagrodę WPF.. gruzowisko Bejrutu(?) i grupka młodych ludzi w samochodzie.. niby paskudna sceneria.. a jaka siła przekazu..

domelmel
27-03-2009, 13:31
po prostu sądzę ze w portrecie ważniejszy od urody jest sposób pokazania tego czegoś niematerialnego.. odrobiny duszy? charakteru.. bo nawet przecudnej urody modelka.. krajobraz czy cokolwiek z natury ładnego, kiepsko pokazane.. zdjęcia nie uratuje.. no ale różnych rzeczy ludzie szukają w zdjęciach.. różne rzeczy sa dla nich w fotografii istotne .. różny jest ich o niej stan wiedzy..

jeśli uważasz ze prowadzenie w miarę inteligentnej, kulturalnej rozmowy jest czepialstwem.. to fakt.. nie ma sensu dalej tego ciągnąć.. dobrego światełka życzę

Chodzi o to zeby watek nie przeksztalcil sie w temat czy mozna czy nie mozna komplementowac modelki, na rozmawe oczywiscie jestem otwarty, temu sluzy przeciez idea forum :) rowniez zycze udanego swiatelka i wielu udanych kadrow :)

myfriend
27-03-2009, 14:55
po prostu sądzę ze w portrecie ważniejszy od urody jest sposób pokazania tego czegoś niematerialnego.. odrobiny duszy? charakteru.. bo nawet przecudnej urody modelka.. krajobraz czy cokolwiek z natury ładnego, kiepsko pokazane.. zdjęcia nie uratuje..

Z calym szacunkiem, ale nie zamierzalam sie tutaj uroda zachwalac i nie oczekiwalam zachwytu forumowiczow. Aczkolwiek takie komentarze sie pojawily i dziekuje za to. Jak juz pisalam ucze sie dopiero, jestem poczatkujaca, wiec zamieszczajac to zdjecie mialam zupelnie inne intencje niz sugerujesz. Moze gdybym nie zatytuowala watku "autoportret" lecz "twarz" spotkalabym sie z innymi komentarzami...bede wiedziec na przyszlosc.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

domelmel
27-03-2009, 15:20
Z calym szacunkiem, ale nie zamierzalam sie tutaj uroda zachwalac i nie oczekiwalam zachwytu forumowiczow. Aczkolwiek takie komentarze sie pojawily i dziekuje za to. Jak juz pisalam ucze sie dopiero, jestem poczatkujaca, wiec zamieszczajac to zdjecie mialam zupelnie inne intencje niz sugerujesz. Moze gdybym nie zatytuowala watku "autoportret" lecz "twarz" spotkalabym sie z innymi komentarzami...bede wiedziec na przyszlosc.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.

Ja swoj zachwyt podtrzymuje :))))))

nothing
29-03-2009, 02:45
Tyko się uśmiechnąłem... Piękna twarz... o oczach nie wspominając...

mirov
29-03-2009, 16:59
ładne zdjęcie, piękne oczy

myfriend
29-03-2009, 19:32
Dziekuje wszystkim :)