PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Mac!

autograf
21-03-2009, 00:56
Maciek, Maciek.

Będzie coś z tego czy wywalić fpisdu?

*

http://img18.imageshack.us/img18/4081/maciejy.jpg (http://img18.imageshack.us/my.php?image=maciejy.jpg)

*

Artur Jonik
21-03-2009, 01:01
Ja bym ucial Dominiku troszke nizej ta glowe i bylo by calkiem niezle. Nie musisz sie z tym zgodzic, bo ja ogolnie uwielbiam uciete glowy (na zdjeciach)

pX
21-03-2009, 01:08
Ramię wychodzące na oglądającego wygląda jak kikut.

szloser
21-03-2009, 02:11
wywalić fpisdu

mOSAd
21-03-2009, 03:34
szloser ujął mniej więcej moje odczucia, w trochę nie móim stylu... ale - kosz!

autograf
21-03-2009, 16:32
Uciąć z góry i z dołu to nie problem. Zamknąć w kwadracie też żaden.
Ale czy to pomoże?
Bo szczerze mówiąc to nie rozumiem czemu wywalać i czemu jest źle (oczywiście poza wymienionymi przez Artura i pX uwagami).

Konwersja do pupy? Brakuję ostrości na oczach? Tło rozprasza? A może ta czarna plama obok głowy?

Framek
21-03-2009, 16:42
Czemu jest źle?
Kadr nieciekawy.
Konwersja też, nawet nie wiem co bardziej.
Poza i wyraz twarzy.

Zdjęcie ogólnie jest po prostu słabe i takie jest moje ogólne wrażenie. Nie trzeba podawać tutaj konkretnych argumentów. Nic mi się tutaj nie podoba.

ozzy
21-03-2009, 16:49
W takim kadrze jak teraz, z tym ramieniem na 1. planie, wygląda jak "samostrzały" z n-k. Oczywiście bez obrazy- mówię tylko o ogólnym wrażeniu kadru, ZUPEŁNIE pomijając aspekty techniczne.
Moje propozycje na ulepszenia:
- utnij dół, powyżej barku
- wyprostuj, żeby głowa nie była po skosie
- dobrze, że GO płytka- bałagan w tle tak bardzo nie razi... ale może by to przyciemnić? Bo wprowadza zamęt- proponowałbym, żeby tło miało taki sam charakter w całym kadrze (albo ciemne, albo rozmyte szczegóły)... bo na razie odwraca uwagę
- konwersja jest chyba ok, ale nie mam pewności- bo nie oglądam na swoim monitorze... może tylko zróżnicować tęczowki i źrenice? bo zlewają się w jedno... (no chyba, że model ma czarne oczy :) )
- niestety na wyraz twarzy już wpływu nie ma

szloser
22-03-2009, 21:28
szloser ujął mniej więcej moje odczucia, w trochę nie móim stylu... ale - kosz!

ja przytoczyłem słowa autora