arsiser
21-03-2009, 00:42
Witam, przeszukałem forum google itp i nie znalazłem.
Mam pytanie odnośnie styków CPU. Może ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć od czego zależy ilość styków w obiektywach?
Posiadam różne obiektywy m.in. Nikkora AF-S VR 24-120mm F3.5 5.6 IF ED. Posiada on 10 styków.
Mój D80 posiada 7 styków tak jak i F70 i inne z serii Dxx Fxx.
Aparaty serii Dxxx oraz Dx posiadają 8 styków.
Po co w takim razie te 10 styków?
Do czego służą? Miał ktoś kiedyś z tym styk?
Czy jest możliwość że mój obiektyw posiadający 10 styków nie współpracuje dobrze z Body D80?
Jest to szkło pod FX
Przy włączaniu aparatu coś mi wibruje nie naturalnie (oczywiście VR) w obiektywie. Czy jest to spowodowane tym że to szkło nie pasuje?
Proszę tylko o poważne opinie ludzi którzy mieli styk z tym szkłem i znają się na rzeczy.
Dziękuję i pozdrawiam.
Mam pytanie odnośnie styków CPU. Może ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć od czego zależy ilość styków w obiektywach?
Posiadam różne obiektywy m.in. Nikkora AF-S VR 24-120mm F3.5 5.6 IF ED. Posiada on 10 styków.
Mój D80 posiada 7 styków tak jak i F70 i inne z serii Dxx Fxx.
Aparaty serii Dxxx oraz Dx posiadają 8 styków.
Po co w takim razie te 10 styków?
Do czego służą? Miał ktoś kiedyś z tym styk?
Czy jest możliwość że mój obiektyw posiadający 10 styków nie współpracuje dobrze z Body D80?
Jest to szkło pod FX
Przy włączaniu aparatu coś mi wibruje nie naturalnie (oczywiście VR) w obiektywie. Czy jest to spowodowane tym że to szkło nie pasuje?
Proszę tylko o poważne opinie ludzi którzy mieli styk z tym szkłem i znają się na rzeczy.
Dziękuję i pozdrawiam.