Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Soldaten
Pewnie tytuł mógłby być bardziej wyszukany.... Gdy znalazłem się na tym cmentarzu w głowie zaczęły mi się przeplatać różne refleksje...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img6.imageshack.us/img6/529/soldatena.jpg)
Bardzo dziwne zdjęcie i nie powiem, że złe tylko, że budzące dziwne myśli.
malasana
20-03-2009, 12:30
Bardzo dobre zdjecie. Robi wrazenie!
Za malasana bardzo dobre, z kolekcji gdzie się człowiek zatrzymuje na chwilę.
Dziwne jest... jakoś nie podoba mi się takie połączenie - piekne góry, śnieg i... nagrobki :|
Dziwne jest... jakoś nie podoba mi się takie połączenie - piekne góry, śnieg i... nagrobki :|
Ale w moim mniemaniu skłania do refleksji i zastanowienia gdy rozsądku zabraknie...
T_P_
P.S. Odnosząc się zaś do strony technicznej, to pewności nie mam, ale zdaje się, iż po konwersji uciekły szczegóły drugiego planu... Mam na myśli nazbyt ciemne drzewa...?
Rewelacja.
Po prostu bardzo dobre zdjęcie.
Jedyne co bym zmienił to kadrowanie pojechać do kwadratu.
Emocjonanie:
Trzeba (tak sobie myślę) mocno czuć to co się robi i być pewnym tego co się robi żeby tak kadrować.
Mocne zdjęcie, bardzo dobre z mocnym przekazem.
Uważam, ze dojrzałość fotograficzna przemawia przez ten kadr.
Technicznie::
Nie widzę tego zdjęcia inaczej niż w BW.
Podoba mi się faktura sniegu, cienie krzyży oraz to , że wyraźnie pokazałeś napis na pierwszym krzyżu - to bardzo ważne, bo mówi dużo w tym zdjęciu.
Szczere gratulacje za to ujęcie.
To jest cmentarz żołnierzy niemieckich z II wojny światowej ?
To jest cmentarz żołnierzy niemieckich z II wojny światowej ?
albo alpinistów ;) taki głupi żart
a co do zdjęcia to takie kontrastowe zestawienie cmentarza i ładnego widoczku zmusza do zatrzymania się na chwilę, ciekawie i oryginalnie
Marek-frotka
21-03-2009, 00:14
Zdjęcie z głębokim przesłaniem.
Dobra robota.
Gratuluję.
Marek
nikomisiaki
21-03-2009, 00:20
Super choć, dla nas może mieć "różne" przesłanie. Ale dobre zdjęcie właśnie wzmaga skojarzenia.
Emocjonanie:
Trzeba (tak sobie myślę) mocno czuć to co się robi i być pewnym tego co się robi żeby tak kadrować.
Mocne zdjęcie, bardzo dobre z mocnym przekazem.
Uważam, ze dojrzałość fotograficzna przemawia przez ten kadr.
Technicznie::
Nie widzę tego zdjęcia inaczej niż w BW.
Podoba mi się faktura sniegu, cienie krzyży oraz to , że wyraźnie pokazałeś napis na pierwszym krzyżu - to bardzo ważne, bo mówi dużo w tym zdjęciu.
Szczere gratulacje za to ujęcie.
pdpisuję się pod ta opinią, nic dodać
Zdjęcie podobało mi się średnio, ale zatrzymałem się nad nim dłużej niż nad innymi dzisiaj - i tu przewrotnie powiem, że to znaczy że jest bardzo dobre.