PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 G ED - czy to koniec tego szkła?

Kosher
20-03-2009, 10:35
Nie wiem czy nie narobię paniki ale podobno to szkło jest wycofane z produkcji. Nigdzie go nie ma co tylko potwierdza słowa handlowca z którym dziś rozmawiałem. Mowa o człowieku od jednego z dystrybutorów Nikona wymienionego na jego stronie.
Szok czy pomyłka?

sebah
20-03-2009, 10:42
Szok czy pomyłka?
pomylka

Czornyj
20-03-2009, 10:46
Absolutnie w to nie wierzę. Szkło dopiero co weszło do sprzedaży i jest genialne - facet musiał coś pomylić, może chodziło mu o 17-35

faam
20-03-2009, 11:02
Nigdzie go nie ma.

Jeżeli na ceneo.pl jest dostępny w 30 sklepach, to raczej trudno mówić o "nigdzie" :-D
Nawet, jeśli nie do końca trzeba wierzyć w ową dostępność, to z pewnością połowa ofert jest aktualna.

gietrzy
20-03-2009, 11:07
Nie wiem czy nie narobię paniki ale podobno to szkło jest wycofane z produkcji.

To szkło imho przez najbliższe 10 lat będzie bezkonkurencyjne.

Nigdzie go nie ma co tylko potwierdza słowa handlowca z którym dziś rozmawiałem. Mowa o człowieku od jednego z dystrybutorów Nikona wymienionego na jego stronie.
Szok czy pomyłka?

Żart z klienta/nabywcy/użytkownika systemu Nikon.

Kosher
20-03-2009, 11:41
Może rzeczywiście handlowiec nie doczytał... Co zaś tyczy się dostępności to śpieszę donieść że aktualnie (w normalnej cenie) nie do kupienia. No chyba że ktoś chce wywalić 7k.

mpwt
20-03-2009, 11:44
No chyba że ktoś chce wywalić 7k.

No za te szkło trzeba dać 6,5kPLN jak nic...

faam
20-03-2009, 12:15
Tanio to juz było. I jak mówią sąsiedzi, to juz se ne vrati ... Albo wróci, ale na razie jeszcze nie ...
Chyba, że poszukamy gdzieś człowieka, który stwierdzi, że załatwi nam ten obiektyw za 4k. Prześlemy mu zaliczkę jakąś porządną, a potem opiszemy swoją historię w dziale "zostałem oszukany"...
To takie OT po przeczytaniu przed chwilą historii kol V. oraz AK od kanonierów ...

Kosher
20-03-2009, 12:19
Tanio to juz było. I jak mówią sąsiedzi, to juz se ne vrati ... Albo wróci, ale na razie jeszcze nie ...
Chyba, że poszukamy gdzieś człowieka, który stwierdzi, że załatwi nam ten obiektyw za 4k. Prześlemy mu zaliczkę jakąś porządną, a potem opiszemy swoją historię w dziale "zostałem oszukany"...
To takie OT po przeczytaniu przed chwilą historii kol V. oraz AK od kanonierów ...

Jak kupowałem 24-70 za ok. 4700 to 14-24 był w bardzo podobnej cenie, nieznacznie droższy. Później szkoda mi było dać 5200 a teraz szukam i za 6k bym z pocałowaniem ręki kupił ;-) Nie dziwcie się więc że marudzę kiedy mam propozycje bliskie 7000zł.

markB
20-03-2009, 17:52
Szkła brakuje, bo trochę czasu temu generalny dystrybutor wstrzymał wysyłkę do sklepów czekając na nowe cenniki z ciekawszymi cenami. To zdarzyło się nie tylko w Polsce.

Kosher
20-03-2009, 20:41
Przepraszam za zamieszanie ale handlowiec, handlowcem a PM uspokoił że jedyny problem jaki jest z tym szkłem to tylko jego dostępność. Z zamówionych 10 szt. dostali tylko 1 szt.