PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] Tuż przed śmiercią

Ojok01
20-03-2009, 08:53
Foto z rozgrywki ASG

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/img25/8933/dsc01714filtered.jpg)

Boleczek
20-03-2009, 09:49
Jak to jest kategoria tematyczna sport (zwłaszcza jak się zerknie na tytuł wątku) to ja już chyba nie nadążam...
Puk puk???

Ojok01
20-03-2009, 10:04
A sam nie za bardzo wiem gdzie to wsadzić

sebah
20-03-2009, 10:11
Jak to jest kategoria tematyczna sport (zwłaszcza jak się zerknie na tytuł wątku) to ja już chyba nie nadążam...
Puk puk???
przeciez ASG i paintball to jest sport, wiec nie wiem czego tyczy sie ta uwaga:|

Ojok01
20-03-2009, 10:37
A może jakaś opinia w temacie samego foto?

Boleczek
20-03-2009, 11:21
No to znowu nie na temat zdjęcia. Ok... ASG i paintball zaliczyłbym do "rozrywek rekreacyjnych" bardziej niż do sportu, ale ok jestem w stanie zrozumieć, że definicję*sportu można traktować szerzej...

Ale temat wątku nastawiony na sensację jak z brukowca strasznie mnie zdrzaźnił... No bo chyba nie o to chodzi, żeby szanowne forum zbliżyć do poziomu brukowca... Ale nie chcę*wyjść na czepialskiego.

Jakby to było zdjęcie izraleczyka z Strefie Gazy, Natoskiego żołnierza w Afganistanie, czy Onzetowca gdzieś w Afryce - to szacun wielki - wlazłeś pod lufę, emocje prawdziwe, ryzyko, "KTOŚ jest tuż przed śmiercią" etc... A tu... ani prawdziwe ani emocji...
Jedna rzecz jaka mi się*podoba to kolorki w tle.
Boszzzzzzz to chyba pierwszy raz coś niepozytywnego napisałem - mam nadzieję, że ktoś w niemieckim munurze mnie za to na ulicy nie zlinczuje :)))

Ojok01
20-03-2009, 11:40
Temat wątku wziął się z tego że facet zginął zaraz po jego zrobieniu a nie z chęci sensacji.
W temacie emocje ASG jest zabawą bardzo dynamiczną i pełną emocji-nie sa to emocje wywołane widokiem krwi, zmasakrowanych ciał etc jeśli Boleczek-u szukałeś takich to zapraszam do najbliższej rzeżni a nie forum foto

Boleczek
20-03-2009, 12:04
Temat wątku wziął się z tego że facet zginął zaraz po jego zrobieniu a nie z chęci sensacji.
W temacie emocje ASG jest zabawą bardzo dynamiczną i pełną emocji-nie sa to emocje wywołane widokiem krwi, zmasakrowanych ciał etc jeśli Boleczek-u szukałeś takich to zapraszam do najbliższej rzeżni a nie forum foto

No właśnie tego tu nie szukam...
Ale odniosłem wrażenie, że jak ktoś zamieszcza taki tytuł wątku to liczy na emocje jak z brukowaca...
Może to wszystko nieporozumienie i szkoda dalej ciągnąć
Bez urazy...

Ojok01
20-03-2009, 16:32
Oki koniec
Proszę o opinie

Adam Polak
20-03-2009, 16:53
Szczerze mówiąc, to miałem podobne odczucia jak Boleczek - temat nastawiony na sztuczne przyciągnięcie ludzi. A samo zdjęcie? Jak zdjęcie, portret bardziej niż akcja sportowa. A przecież podczas gry w paintball można spokojnie zrobić bardziej dynamiczne. To tak moim zdaniem...

kux
20-03-2009, 17:05
po tytule spodziewałbym się wiekszej dynamiki... tzn jakiejkolwiek konkretnie
tak jest to tylko portret w dodatku nie najlepiej skadrowany
pokaż cos jeszcze z tego asg

qcheese
20-03-2009, 17:45
cóż, ASG czy paintball to sport jak najbardziej IMO, a tytuł... chyba nie spodziewaliście się zdjęcia dosłownie "przed śmiercią"? Co do samego zdjęcia - fakt, więcej ujęć pewnie jakoś zobrazuje klimat z rozgrywki, to zbyt statyczne, ciut leci w lewo, ale może się tylko czepiam... ;)
PS. jak tylko wiosna dopisze, to może uda mi się coś sfocić w lesie czy paintball parku podczas naszych rozgrywek, myślę, że z 70-300 dam radę odejść na bezpieczną odległość :)
Ojok01: nie bałeś się dostać kuleczką w szkło? Z doświadczenia wiem, że z kilku metrów przez 2 pary spodni można poczuć, może nie tak, jak w paintballu, ale siła to wystarczająca, żeby szkiełko ucierpiało?

Ojok01
20-03-2009, 18:36
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/4394/dsc01719v.jpg)

Ojok01
20-03-2009, 18:45
Co do sprzętu to raczej nie boję się o niego (wrzeszcze że idzie fotograf) zakładam filtr UV, czerwoną czapeczke i staram się coś uchwycić pomimo ciemności w zakamarkach. Co do siły kuleczki kompozytowej to spokojnie rozwali szkło (pare kolimatorów już zakończyło zywot od kulki)

kichu
20-03-2009, 18:56
PS. jak tylko wiosna dopisze, to może uda mi się coś sfocić w lesie czy paintball parku podczas naszych rozgrywek, myślę, że z 70-300 dam radę odejść na bezpieczną odległość :)

powiedz, ze zartujesz ? :) jak chcesz dobrze sfocic asg, to nie ma bata trzeba ryzykowac podejsc najblizej
jak sie da... i najlepiej byc w centrum wydarzen...

sam niedawno zmierzylem sie z tym tematem pierwszy raz... i spacery typu niesmiertelny na polu walki
skutkowaly nudnymi kadrami... dopiero jak zaczalem jakby to ujac pracowac z cala druzyna... idac
z nimi, a nierzadko wyprzedzajac to co beda za chwile robic mialem szanse na jakis ciekawy fajny kadr

efekty zmagan, jakby to kogos interesowalo mozna obejrzec tu

http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=88103

qcheese
20-03-2009, 19:41
powiedz, ze zartujesz ? :) jak chcesz dobrze sfocic asg, to nie ma bata trzeba ryzykowac podejsc najblizej
jak sie da... i najlepiej byc w centrum wydarzen...

no właśnie, ASG jest mniej kontuzyjne niż paintball (o który mi chodzi), a co za tym idzie, sprzęt nie jest tak narażony... Są i tu w foceniu tego sportu doświadczeni (http://forum.nikon.org.pl/showpost.php?p=862735&postcount=8), więc raczej nie zaryzykuję trafienia z kilku metrów w obiektyw ;) i spróbuję jednak z tym 70-300, a nóż widelec coś z tego będzie... pozdrawiam

kichu
20-03-2009, 19:59
wystarcz ubrac ciuch z jakiegos sztywniejszego, grubszego materialu - grubszy jeans np. - i trafienia nawet z bliskiej odleglosci sa niczym wiecej niz tylko lekkimi uderzeniami, ktore czuc, a ktore nie wywlouja zadnych efektow

osobna sprawa jest zabezpieczenie twarzy tu dobre okulary i kominiarka czy cos kolo tego jak najbardziej wskazana

Ojok01
20-03-2009, 20:58
Możesz założyć co chcesz i ile chcesz a są takie miejsca ze naewt przez pare warstw 450fps zrobi swoje, tylko bardziej się spocisz ;-)
Jednak będę sie upierał do powrotu do tematu zdjęcia-piszcie co nietak co zmienić następnym razem

amirez
20-03-2009, 21:00
Zdjęcie fajne,
temat głupi,
tło do kitu.
Tak se myślę ;)