Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Magden...
... z Bambergen. Taka ksywa.
Zajęcia z fotografii były dzisiaj odwołane, więc należało jakoś spożytkować czas oczekiwania na autobus. I powstało takie coś:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img14.imageshack.us/img14/5793/mini16u.jpg)
Właściwie powstało dużo, dużo więcej, ale mniejsza z tym.
no i ta fota wyglada dokladnie jak zrobiona z nudow w oczekiwaniu na autobus.
jacek.gold
20-03-2009, 00:43
dobrze prawi :)
Okej, okej.
To teraz: co w takim razie jest nie tak?
Ale spoko, pytam, bo jestem ciekawa.
nonnatus
20-03-2009, 04:11
prosze:
wystająca nie-wiadomo-skad noga (rozprasza)
zezowanie
wystające ucho z wlosów (mozna było zaslonic - a tak rozprasza)
statyczny kadr do tego malo doładny
mina modelki
pasek od torby mozna było zdjac, to nie reporterka...
zaczewienienia na policzku
dziwna linia brwi
rzec mozna: ot, zwykly pstryk...
w portrecie skupiamy się na twarzy osoby portretowanej, wszystko inne powinno być temu podporządkowane, czyli jeśli nie jest koniecznie konieczne powinno być poza kadrem... jestem taki minimalista... po za tym portret to nie zdjęcie głowy, ale przekazanie jakichś emocji, jakiejś szczególnej chwili... portret to zdjęcie wnętrza modelki/a...
to tak w wielkim uproszczeniu...
jeśli możesz to powiedz nam co chcialas tym zdjęciem pokazać, przekazac...?
Tobie się podoba?
Nonnatus ale pojechales, ale masz racje z pewnoscia fotografa stac na lepsze zdjecia, bo to z zaskoczenia chyba bylo pstykniete.
Jaki tam pojazd, wszystko w porządku, ja się bardzo cieszę, że wszystko co jest nie tak zostało napisane. O to chodzi. Bo nie należy zachwycać się nad zdjęciem, które jest niepoprawne (chociaż każdy ma inny gust, pogląd estetyki itd... fotografia i wszelkie rzemiosło artystyczne zawsze wywołuje wiele szumu.. ale, no, nieważne(razem czy osobno? ;|).
A co ja zdjęciem chciałam pokazać? Ha, chyba sama nie wiem...
Ale nie, nie ma mowy, nie poddam się, bo krytyka jest dla mnie bardzo ważna ;)
To była już druga godzina oczekiwania na autobus, a na dworze mimo słońca było bardzo zimno... Usprawiedliwienie żadne.
Ale aparat mam dopiero trzeci tydzień, w dodatku to pierwsza lustrzanka i w sumie pierwsze styknięcie z takim aparatem.
Więc mam nadzieję, że ze swoim samozaparciem i chęcią nauki oraz z waszymi wskazówkami poprawię swój warsztat.
(tak jest, ja dość często ciągnę długie wywody)
Peace & Love.