PDA

Zobacz pełną wersję : Battery grip D40/40x/60

ozi1024
19-03-2009, 17:13
Witam. Zastanawiam się nad zakupem gripa do D40, chciałbym się dowiedzieć co o tym sądzicie? Jakieś rady, wasze wrażenia itp:) który model polecacie?:)

Z góry dzięki.

mpwt
19-03-2009, 17:19
http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=69

krokodyl-lodz
31-03-2009, 00:01
Swojej ładniejszej połowie kupiłem zamiennik Delty do D40. Fantastic plastic !! Nie powiem... teraz troszkę lepiej leży w dłoni ( bynajmniej mojej osobie ) ale szału nie ma jak dla mnie. Uparła się - to ma :) Produkcja Delt-y, aa... i jeszcze jedno.. nie wkładaj dwóch akku do środka na raz bo aparat będzie obie bakterie na raz zjadał więc musisz je tam wymieniać. Generalnie... troszkę lipa.

gadzeciarz
13-04-2009, 10:36
Mam gripa od samego początku. W zestawie był też pilot zdalnego sterowania i bateria.
To wszystko do Nkion D40x kupiłem na allegro za około 300 pln.
Bateria bardzo wydajna
pilot choć rzadko używany to czasem się przydaje
Grip,dość solidny nie odstaje jakością wykonania od aparatu.
Świetnie trzyma się aparat po dodaniu tego gadżetu!!!
dodali też zamiennik ma baterie R6.
W mojej ocenie bardzo udany i praktyczny zakup,Grip to jest to!
WARTO! Hahnel HN-D40

Juno-the_case_worker
13-04-2009, 20:20
Witam :)

Mam pytanie - ile mniej więcej zdjęć można zrobić na jednym zestawie baterii AA?

gadzeciarz
13-04-2009, 20:33
Odpowiedź jest taka
jak na razie nie korzystałem z tej możliwości,nie było takiej potrzeby. Nie wiem.

gadzeciarz
13-04-2009, 21:48
W odpowiedzi na zadawane pytania prywatnie a dotyczące rzeczy oczywistych ;-)
-przylega idealnie
-nie trzeszczy
-mieszczą się dwa akumulatorki ,i a właściwie lub sześć baterii typu R 6
-otwór na statyw jest umieszczony patrząc w prostej linii prawa krawędź ekranu wyświetlacza,przycisk wykasowania zdjęć.
-brzegi gripa delikatnie szersze od korpusu aparatu,około 3mm z każdej strony w najbardziej wysuniętym miejscu. Podstawa wyrównuje linie aparatu.

gadzeciarz
14-04-2009, 16:47
Brak przycisku w gipie do robienie zdjęć w pionie.

tgollob_jamessuchar
16-04-2009, 10:29
kupiłem taki grip i polecam
wszystko działa z dwoma akumulatorami (oryginalny+Hahnel), pasuje idealnie, plastik powiedzmy że zbliżony do korpusu (ale odbiega niestety jakościowo, choć tragedii nie ma) :)
jestem zadowolony, wiele lepiej się go teraz trzyma; liczyłem tylko, że jest cięższy, ale poza tym się nie zawiodłem
czujnik zbliżeniowy ani wyświetlacz nie wariuje, wszystko gra :) polecam za kolegą gadzeciarz'em => Hahnel HN-D40