PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Małgosia portretowo

sea21
19-03-2009, 02:40
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/5382/dsc2567a.jpg)

wypass
19-03-2009, 03:03
cień na brodzie troszkę przeszkadza i usta nie są ułożone jakby modelka przesyłała buziaka...bo chyba o to chodzi...na to wskazuje ułożenie dłoni :) ale ja specjalistą nie jestem w tej dziedzinie ;)
ogólnie pozytywne w odbiorze zdjęcie, taka fajowa tonacja :)

nord
19-03-2009, 21:05
bardziej od twarzy czytelniejsza jest kurteczka.. czy tak być miało?.. jeśli tak ja zamiaru nie rozumiem..pzd

yakuza82
19-03-2009, 22:42
wyblakło od słońca :) może B&W

sha
13-04-2009, 14:21
cien na brodzie
cien na dloni
cien od nosa
za duzo bezu
modelka ma podkowki pod oczami

sea21
13-04-2009, 15:00
cien na brodzie
cien na dloni
cien od nosa
za duzo bezu
modelka ma podkowki pod oczami
Tylko na tyle Cię stać? Trochę kiepsko jak na rewanż za opinię o Twoim zdjęciu. Z takimi zemstami to idź na jakiegoś digarta albo coś w tym stylu. Nie umiesz przyjąć krytyki? Bardzo mi przykro z tego powodu. Żyj sobie w świadomości że jesteś pro foto i nie wolno Ci nic powiedzieć
Co do zdjęcia to wiem że nie jest ono najwyższych lotów. Zrobione w świetle zastanym, nie doświetlane lampami. Stad te cienie. Modelka nie miała makijażu bo to nie studio ani żadna sesja.

malibu
13-04-2009, 15:02
sha to jeszcze proszę o krytykę moich prac tu wystawionych jeśli bawisz się w takie podchody ... spokojnie dasz rade znajdziesz i gorsze i lepsze
Pozdrawiam muuuuuuuuuu :D

gaisma
13-04-2009, 18:33
Dla mnie jakoś kadr się nie podoba, no i trochę cieni ci wyszło.

szelass
13-04-2009, 23:13
no cóż.....nie bardzo to zagrało.
sporo zostało napisane.
z sha również się zgodzę (chociaż nie znam waszych "osobistych wycieczek")

ps. ja nie lubię takich kadrów, ale popracuj jeszcze trochę nad tym zdjęciem

swiatlo
14-04-2009, 01:35
Łojezu, skórę ma jakby się kredą posypała. Czy naprawdę tak było?

sea21
14-04-2009, 02:51
Dzięki Wam za krytykę. Będzie nauczka na przyszłość. Niestety sha nie potrafi przyjąć krytyki. Ot powód: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=94875 Nie będę się wdawał w jakieś głupie podchody.
Swiatlo - nie posypała kredą tylko to wynik mojego działania w PSie. Miałem taką wizję ale jak widzę nie zbyt fortunną ;) Mimo to Wasze zdanie zawszę szanuję i będę szanował.

Pozdrawiam :)

swiatlo
14-04-2009, 03:53
Swiatlo - nie posypała kredą tylko to wynik mojego działania w PSie. Miałem taką wizję ale jak widzę nie zbyt fortunną

A, jak miałeś taką wizję to co innego :) Szkoda że tego nie zaznaczyłeś na początku, bo ja myślałem że to tak niechcący. Konwencja była inna. Jakby była ubrana za mima, pozycję mima, w ogóle z kontekstu zdjęcia by wynikało że skóra wysmarowana kredą jest oczywista, to wtedy by było ok. A tak to trochę mi nie pasowało... :)

motylanoga
14-04-2009, 13:04
sea, sha nie napisała nic co mogłoby Cię urazić. Niestety musisz się liczyć z tym, że dając zdjęcie na forum skomentować może je każdy.

Zrobione w świetle zastanym, nie doświetlane lampami. Stad te cienie. Modelka nie miała makijażu bo to nie studio ani żadna sesja.

Oceniamy to co widzimy, nie ma sensu się tłumaczyć.

sea21
14-04-2009, 20:08
sory motyla ale jak komus skomentowałem negatywnie zdjecie i ktoś nagle odkopuje moja fotke ktora sprzed miesiaca i jedzie po niej (fakt- zdjecie nie jest udane, wiem o tym) to jak to nazwiesz? Po drugie to ja sie wcale nie tłumacze tylko informuje o warunkach w jakich zostało zrobione. Czy jest w tym coś dziwnego?

Vespalock
15-04-2009, 22:39
Faktycznie, patrząc na różnicę w datach między postem shae a osoby przed nim, nie ma wątpliwości, że zdjęcie zostało celowo wykopane ;) Kiepski rewanż.