Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Małgosia portretowo
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img19.imageshack.us/img19/5382/dsc2567a.jpg)
cień na brodzie troszkę przeszkadza i usta nie są ułożone jakby modelka przesyłała buziaka...bo chyba o to chodzi...na to wskazuje ułożenie dłoni :) ale ja specjalistą nie jestem w tej dziedzinie ;)
ogólnie pozytywne w odbiorze zdjęcie, taka fajowa tonacja :)
bardziej od twarzy czytelniejsza jest kurteczka.. czy tak być miało?.. jeśli tak ja zamiaru nie rozumiem..pzd
yakuza82
19-03-2009, 22:42
wyblakło od słońca :) może B&W
cien na brodzie
cien na dloni
cien od nosa
za duzo bezu
modelka ma podkowki pod oczami
cien na brodzie
cien na dloni
cien od nosa
za duzo bezu
modelka ma podkowki pod oczami
Tylko na tyle Cię stać? Trochę kiepsko jak na rewanż za opinię o Twoim zdjęciu. Z takimi zemstami to idź na jakiegoś digarta albo coś w tym stylu. Nie umiesz przyjąć krytyki? Bardzo mi przykro z tego powodu. Żyj sobie w świadomości że jesteś pro foto i nie wolno Ci nic powiedzieć
Co do zdjęcia to wiem że nie jest ono najwyższych lotów. Zrobione w świetle zastanym, nie doświetlane lampami. Stad te cienie. Modelka nie miała makijażu bo to nie studio ani żadna sesja.
sha to jeszcze proszę o krytykę moich prac tu wystawionych jeśli bawisz się w takie podchody ... spokojnie dasz rade znajdziesz i gorsze i lepsze
Pozdrawiam muuuuuuuuuu :D
Dla mnie jakoś kadr się nie podoba, no i trochę cieni ci wyszło.
no cóż.....nie bardzo to zagrało.
sporo zostało napisane.
z sha również się zgodzę (chociaż nie znam waszych "osobistych wycieczek")
ps. ja nie lubię takich kadrów, ale popracuj jeszcze trochę nad tym zdjęciem
Łojezu, skórę ma jakby się kredą posypała. Czy naprawdę tak było?
Dzięki Wam za krytykę. Będzie nauczka na przyszłość. Niestety sha nie potrafi przyjąć krytyki. Ot powód: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=94875 Nie będę się wdawał w jakieś głupie podchody.
Swiatlo - nie posypała kredą tylko to wynik mojego działania w PSie. Miałem taką wizję ale jak widzę nie zbyt fortunną ;) Mimo to Wasze zdanie zawszę szanuję i będę szanował.
Pozdrawiam :)
Swiatlo - nie posypała kredą tylko to wynik mojego działania w PSie. Miałem taką wizję ale jak widzę nie zbyt fortunną
A, jak miałeś taką wizję to co innego :) Szkoda że tego nie zaznaczyłeś na początku, bo ja myślałem że to tak niechcący. Konwencja była inna. Jakby była ubrana za mima, pozycję mima, w ogóle z kontekstu zdjęcia by wynikało że skóra wysmarowana kredą jest oczywista, to wtedy by było ok. A tak to trochę mi nie pasowało... :)
motylanoga
14-04-2009, 13:04
sea, sha nie napisała nic co mogłoby Cię urazić. Niestety musisz się liczyć z tym, że dając zdjęcie na forum skomentować może je każdy.
Zrobione w świetle zastanym, nie doświetlane lampami. Stad te cienie. Modelka nie miała makijażu bo to nie studio ani żadna sesja.
Oceniamy to co widzimy, nie ma sensu się tłumaczyć.
sory motyla ale jak komus skomentowałem negatywnie zdjecie i ktoś nagle odkopuje moja fotke ktora sprzed miesiaca i jedzie po niej (fakt- zdjecie nie jest udane, wiem o tym) to jak to nazwiesz? Po drugie to ja sie wcale nie tłumacze tylko informuje o warunkach w jakich zostało zrobione. Czy jest w tym coś dziwnego?
Vespalock
15-04-2009, 22:39
Faktycznie, patrząc na różnicę w datach między postem shae a osoby przed nim, nie ma wątpliwości, że zdjęcie zostało celowo wykopane ;) Kiepski rewanż.