PDA

Zobacz pełną wersję : Tokina AT-X M35 Pro DX 35 mm f/2.8

kafka
18-03-2009, 23:39
W sieci bardzo mało informacji odnośnie tego szkła. Może któryś z forumowiczów posiada, miał styczność z tym szkiełkiem, i mógłby podzielić się wrażeniami z nim związanymi. Przymierzam się do zakupu, wciąż jestem niepewny, ponieważ nie mogę znaleźć praktycznie żadnych opinii użytkowników na ten temat. W teście na optyczne.pl wypadł bardzo dobrze, dlatego zastanawia mnie małe zainteresowanie tym obiektywem.

*przez gapiostwo wątek zamieściłem nie tam gdzie być powinien,
proszę moderatora o przeniesienie wątku do działu: sprzęt i akcesoria/optyka/obiektywy standardowe

pozdrawiam

kafka
19-03-2009, 01:35
Test na optyczne.pl przeprowadzony na Canonie 20D, ciekaw jestem jak spisuje się podpięty do Nikona, szczerze mówiąc urzekła mnie ostrość tego obiektywu. Jak jest z ostrością u Nikkora AF 35mm f/2D, w porównaniu z Tokiną?

ttb
19-03-2009, 23:58
jak na stalke to za ciemny - jak na makro to za krótki - chyba dlatego małe zainteresowanie tym szkiełkiem

blazeje
27-05-2009, 21:55
Jeszcze odświeżę ten watek. Może już ktoś zapoznał się z tym obiektywem.
Ma dobre recenzje ale opinii użytkowników bardzo mało.

seraf
22-06-2009, 15:09
Też podpinam się pod wątek z pytaniem, jak plasuje się Tokina w porównaniu z innymi 35? Sigma, Nikkory? Ja pod DX zasadniczo, ale czasem też przepinam coś na analoga.
Fakt test na optycznych wypadł mega dobrze, ale jak to się ma do codziennej praktyki?

mibartek
23-06-2009, 13:04
Też podpinam się pod wątek z pytaniem, jak plasuje się Tokina w porównaniu z innymi 35? Sigma, Nikkory? Ja pod DX zasadniczo, ale czasem też przepinam coś na analoga.
Fakt test na optycznych wypadł mega dobrze, ale jak to się ma do codziennej praktyki?

to jest szkiełko DX, więc pod analogiem nie podziałasz