PDA

Zobacz pełną wersję : Inaczej...

Grzegorka
18-03-2009, 17:32
...niż ostatnio ;)

1. Dla odmiany - pod parapetem ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/4365/dsc9327bwcopy.jpg)

2. Rzadko tak ciasno kadruję, ale tu mi pasowało akurat :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img17.imageshack.us/img17/6042/dsc9353bwz.jpg)

Bartek-Kacper
18-03-2009, 17:54
Pikne zdjęcia :-D Szczególnie dwójka - znakomicie zamknięty kadr.

fotoGRAFIK
18-03-2009, 20:48
nr 2 świetna

Motorniczy
18-03-2009, 20:51
Jak dla mnie te zdjęcia są przerażające . Subtelność , tajemniczość zawsze wygra z dosłownością przekazu w przypadku dzieciaków . Pozdro :)

Grzegorka
19-03-2009, 01:04
Zaraz, że przerażające :p No jedynka może nieco się jednej osobie z wilkiem skojarzyła, ale to szczegół :p Światełko mi się spodobało, o! ;)
Ale żeby dwójka przerażała? No nic, wszak to rzecz gustu. Dzięki za odwiedziny :)

Bartek Witek
19-03-2009, 01:06
Dwójeczka bardzo fajna :)
Jedynka jakoś mi nie podchodzi. Troszkę*za jasno i oczka zbyt odstają od reszty.

Wioletta
19-03-2009, 01:47
2 Jest cudo!
Swietna!
Ale i 1 ma cos w sobie :)

Grzegorka
19-03-2009, 01:54
2 Jest cudo!
Swietna!
Ale i 1 ma cos w sobie :)

Wilka :D

Wioletta
19-03-2009, 03:20
Ma wilka :D Szymcio jest jedyny :)

elix
19-03-2009, 09:39
Kadrowo podoba mi się nr 1, konwersja do b/w też dość ciekawa. A teraz troszkę refleksji: Nie zrozum mnie źle, ale powiem tak - ostatnio nastała na forum jakaś moda na tak mocne wyostrzanie i rozjaśnianie oczu, że wygląda to max nienaturalnie. Mam wrażenie, że sporo osób w albumowej kategorii zamiast robić swoje chce naśladować kofee i tinagę, a jak wiadomo nie jest to łatwe i problem z tym jest taki, że bardzo łatwo można przesadzić z obróbką.
Ja pamiętam mnóstwo Twoich naprawdę świetnych, naturalnych zdjęć Szymka (do kilku z nich nawet czasem wracam) i mam nadzieję, że jeszcze wiele takich zobaczę :)

Grzegorka
19-03-2009, 11:10
Kadrowo podoba mi się nr 1, konwersja do b/w też dość ciekawa. A teraz troszkę refleksji: Nie zrozum mnie źle, ale powiem tak - ostatnio nastała na forum jakaś moda na tak mocne wyostrzanie i rozjaśnianie oczu, że wygląda to max nienaturalnie. Mam wrażenie, że sporo osób w albumowej kategorii zamiast robić swoje chce naśladować kofee i tinagę, a jak wiadomo nie jest to łatwe i problem z tym jest taki, że bardzo łatwo można przesadzić z obróbką.
Ja pamiętam mnóstwo Twoich naprawdę świetnych, naturalnych zdjęć Szymka (do kilku z nich nawet czasem wracam) i mam nadzieję, że jeszcze wiele takich zobaczę :)

Nie obrażam się, no coś Ty :D Ale kilka słów wyjaśnienia. Na jedynce Szymek stał pod oknem, w ogóle nie rozjaśniałam mu oczu. Takie było światło, mocne dosyć, właśnie przez nie obrobiłam to zdjęcie. Rozjaśnione jest nieco całościowo. Oczy owszem wyostrzone Autografowym sposobem. Ja w ogóle leń jestem i nie próbowałam jeszcze obrabiać zdjęć sposobem dziewczyn. Mam na obróbkę niewiele czasu więc robię na razie tak jak umiem. Jedyne co się zmieniło ostatnio to to, że znów świecę oknem w końcu (bo w końcu jest z niego jakieś konkretne światło ;) ) Rzadko kogokolwiek naśladuję, a oczka nabrały takiego wyrazu przez konwersję do BW, a tą robię niezmiennie tym samym sposobem od dawien dawna, nauczona swojego czasu od Nemetha i niezależnie czy dotyczy streeta czy ludzi czy krajobrazu ;) I bardzo się cieszę, że podoba Ci się jedynka, bo ja też ją lubię :mrgreen:

Nemeth
20-03-2009, 09:15
Obydwa super b&w.
Bardziej mi podchodzi dwójeczka.

elix
20-03-2009, 09:27
Nie obrażam się, no coś Ty :D...

No to całe szczęście :D ,a co do reszty to masz rację, że oczy mogły nabrać takiego wyrazu też przez konwersję (która sama w sobie jest jak już pisałem dobra).
Czekam na następne :)

Archibald
20-03-2009, 21:30
Fajne BW ;-) Ciekawe kadry, rzekłbym dość odważne :-) Ja jestem na tak :-)

tinaga
22-03-2009, 13:15
2 świetna ale osobiście chyba bym przycieła trochę bardziej czółko 1 cm dosłownie bo jakoś długawo mi się wydaje...:)

Grzegorka
22-03-2009, 22:30
Dzięki :)

Aga, no właśnie ja rzadko ciasno upycham w kadrze i nie do końca mam wyczucie, dzięki wielkie za podpowiedź :)