Zobacz pełną wersję : Odkręcane śrubki w d70s
d70s_user
26-08-2006, 08:33
Witam
Niedawno zakupiłem Nikona D70s + AF-S DX 18-70mm F/3,5-4,5G (nowy na gwarancji Nikon Polska). Aparat i biektyw sa w idealnym nienauszonym stanie , jednak widoczne sa niewielkie ślady odkręcania (lub przykręcania :) śrubek . Mam pytanie do forumowiczów , czy w Waszych aparatach tez są widoczne takie ślady ? Chciałbym się upewnić że nie kupiłem sprzętu "poserwiswego"...
Pozdr.
ja tez sie przygladalem srubkom w D50 i musze powiedziec ze nie widac zadnych sladow odkrecania caluskie czarniutkie. Chodz teraz jest w serwisie to pewnie jak wroci to beda slady :)
pzdr
Witam,
ja w swoim D70 , po roku używania zauważyłem ,że śrubki nie są już idealnie czarne
i wyglądają tak , jakby ktoś je odręcał .Aparat był zawsze noszony w porządnej torbie ,
nie pływał itd . :?
U mnie widać delikatne ślady. Cechą charakterystyczną moich śladów jest obdarta farba w najgłębszym miejscu, na samym środku krzyżowego nacięcia.
d70s_user
26-08-2006, 09:42
U mnie widać delikatne ślady. Cechą charakterystyczną moich śladów jest obdarta farba w najgłębszym miejscu, na samym środku krzyżowego nacięcia.
Dokładnie takie samę ślady występują w moim d70s...
To chyba nie masz się czym martwić. TTTM. 8)
Prawidłowo skręcony w fabryce sprzęt - odpowiednimi narzędziami nie nosi śladów skręcania - patrz tzw "nówki" w sklepie - są przecież skręcane a sruby czarne . Mój egzemplarz nie ma sladówn skręcania .
d70s_user
26-08-2006, 15:22
W takim razie jakie sa Wasze przypuszczenia , aparat mógł byś serwisowany lub w inny sposób użytkowany ? Pytanie to zadałem również sprzedawcy , jest to jeden z większych sklepów w sieci . Cikawe jak mi wytłumaczy ślady na śrubkach . Nie po to wydałem ponad 3k zł , aby kupić sprzet z serwisu.
Pozdr.
sprawdz nr pierwszego zdjęcia zrobionego przez siebie pierwszego jakie posiadasz
będziesz wiedział czy ktoś wcześniej "przypadkiem" nim nie focił
CynowaKonefka
26-08-2006, 16:51
Myślę że wystarczy prysnąć czarną farbką i voila :P Zdaje się że w profi serwisach ten sposób skutkuje
Pozdrawiam
Tomek Stępień
27-08-2006, 23:12
Ja też mam jekko pościeraną farbe ale mój ma już 1.5 roku a więc to nic dziwnego ale jak nowy tak ma to kiepsko.
pzdr.