Zobacz pełną wersję : [ Sport ] 1. liga Wisła Płock - Tur Turek - wjazd od tyłu ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/img220/6002/dsc1465.jpg)
projacek
16-03-2009, 19:35
Źle skadrowane, do tego akcja na maxa nie interesująca. Oglądanie pleców zawodników nie jest fajne :-)
Źle skadrowane, do tego akcja na maxa nie interesująca. Oglądanie pleców zawodników nie jest fajne :-)
Kolega chyba nie przecztał tytułu ;) Toć jest napisane: "Wjazd od tyłu"... A jak pokazać wjazd od tyłu nie oglądając pleców?
Pan Turek ładnie zatrzymany na jednej nodze.
Dobrze (powtarzam) dobrze skadrowane!
Kolega chyba nie przecztał tytułu ;) Toć jest napisane: "Wjazd od tyłu"... A jak pokazać wjazd od tyłu nie oglądając pleców?
Pan Turek ładnie zatrzymany na jednej nodze.
Dobrze (powtarzam) dobrze skadrowane!
Czyli rozumiem, ze najpierw powstal tytul a potem zdjecie, a foto jest oczywiscie zle skadrowane i slabe.
Przenieść do fotożartu? ;-)
a foto jest oczywiscie zle skadrowane i slabe.
No w sumie do paszportu się raczej nie nadaje...
To jest foto reporterskie, więc pierwszą i najważniejszą spawą jest chyba treść, rejestracja zastanej chwili, a walory takie jak "złota" kompozycja, kolorystyka, bokeh itp schodzą na dalszy plan.
Tak mnie się przynajmniej wydaje...
A co kolejności tytuł-migawka to dam sobie bagnet uciąc, że kolega noise13 czekał 3/4 meczu, żeby zrealizować narzucony tytuł ;)
projacek
16-03-2009, 20:59
No w sumie do paszportu się raczej nie nadaje...
To jest foto reporterskie, więc pierwszą i najważniejszą spawą jest chyba treść, rejestracja zastanej chwili, a walory takie jak "złota" kompozycja, kolorystyka, bokeh itp schodzą na dalszy plan.
Tak mnie się przynajmniej wydaje...
Ale to zdjęcie nic nie przekazuje, nawet sam moment faulu jest spóźniony. Trochę czasu siedzę w fotografii sportowej i wiem jakie foto jest dobre a jakie złe, sorry, ale ja bym takiego zdjęcia nie opublikował. Nie zwróciłbym na nie nawet uwagi przy wybieraniu fot do obróbki. A co do kadrowania to co robią tutaj sędzia i zawodnik po lewo?
Ale to zdjęcie nic nie przekazuje, nawet sam moment faulu jest spóźniony. Trochę czasu siedzę w fotografii sportowej i wiem jakie foto jest dobre a jakie złe, sorry, ale ja bym takiego zdjęcia nie opublikował. Nie zwróciłbym na nie nawet uwagi przy wybieraniu fot do obróbki. A co do kadrowania to co robią tutaj sędzia i zawodnik po lewo?
No jak to co? Współczują koledze z Turka... Nie widzisz ich dramatyzmu na twarzy?
No i znowu się zaczyna licytowanie, kto jest lepszy typu: Ja w fotografii sportowej siedzę od lat, czy Jak ty pstrykałeś Smieną to ja miałem F3...
Ja też widziałem lepsze zdjęcia sportowe, ale oglądając to konkretne musisz się odnieśc do tytułu. Może rzeczywiście pasuje ono do działu "fotożart" jak zauważył kolega Pebees, ale osobiście uważam, że umieszczenie go tam obok "skanów z gazety" byłoby obrazą autora.
Technicznie zdjęcie mi się podoba, ale faktycznie sama treść zdjęcia do mnie nie przemawia. I nie ma znaczenia kto ile w fotografii sportowej siedzi :D Sam zaczynam i moje tego typu zdjęcia lecą z miejsca w kosmos.
pozdr
projacek! wyluzuj chłopie, zamieściłem to zdjęcie jako żart.
wiem, że zdjęcie nie należy do wybitnych ale nie o to mi tutaj chodziło.
swoją drogą zajrzałem do Twoich wypocin i przykro mi to przyznać
ale na kolana mnie nie powalają. Wszędzie widzę ten cholerny szum
i BARDZO CIASNE kadry...
nie obraź się ale Twoje słowa krytyki nie trafiają do mnie.
aha, to moje pierwsze zdjęcie sportowe zamieszczone na forum
i podoba mi się bardziej niż Twoje ciasne kadry :D
Wszędzie widzę ten cholerny szum
i BARDZO CIASNE kadry...
A mnie się wydaje, że to deszcz... Tzn. może i to jest szum z ISO 3200 (albo i grubo ponadto), ale mój mózg oglądając te "meczówki" rejestruje to jako deszcz ;)
projacek
16-03-2009, 23:49
projacek! wyluzuj chłopie, zamieściłem to zdjęcie jako żart.
wiem, że zdjęcie nie należy do wybitnych ale nie o to mi tutaj chodziło.
swoją drogą zajrzałem do Twoich wypocin i przykro mi to przyznać
ale na kolana mnie nie powalają. Wszędzie widzę ten cholerny szum
i BARDZO CIASNE kadry...
nie obraź się ale Twoje słowa krytyki nie trafiają do mnie.
aha, to moje pierwsze zdjęcie sportowe zamieszczone na forum
i podoba mi się bardziej niż Twoje ciasne kadry :D
Wyluzować powinien kolega Skibek, ja napisałem tylko swoje krótkie zdanie i odnosiłem się do tego jak się ocenia zdjęcia sportowe. A Skibek rozpętał burzę i zaczął bronić tego zdjęcia. W końcu to zdjęcie zostało wrzucone do działu sport a nie do foto-żartu i oceniłem je pod względem zdjęć sportowych.
Druga sprawa jak nie podobają ci się moje zdjęcia to trudno, tam gdzie mają się podobać tam się podobają.
Skoro twoje zdjęcie ci się podoba, to po co je tutaj wrzucasz? Bo chyba nie po to, żeby poznać o nim opinię, chyba, że myślałeś ze dostaniesz same pozytywne komentarze :-)
PS. Możecie sobie pisać o moich zdjęciach, że są beznadziejne, że są gniotami, że jest na nich mega szum, ale mnie to nie rusza, bo widzę, że nie macie pojęcia o fotografii sportowej, na tym forum są inne osoby, które na prawdę się na tym znają i na ich zdaniu mi zależy :-)
Stary kup sobie angielska gazete, otworz na stronach sportowych i zobacz jak prawidlowo takie fotki powinny wygladac i dopiero potem sie wypowiadaj. To co mowisz tylko dowodzi, ze kompletnie sie na tym nie znasz. A tekst w stylu "Wszędzie widzę ten cholerny szum" to juz poprostu mistrzostwo swiata. Fotki Jacka sa na bardzo dobrym poziomie, to smutne, ze tego nie widzisz.
Okej, ja osobiście wylozowywuję ;)
Urażonych moimi wypowiedziami - przepraszam. Nie chciałem nikogo obrazić. Chciałem tylko stanąć w obronie tego zdjęcia, które aż tak najgorsze nie jest.
Beson, a czemu angielską? My tu polskie mamy całkiem niezłe :) Może u Ciebie w Dublinie pada szum zamiast deszczu, ale u nas w ojczyźnie jest to prawdziwy, polski kapuśniaczek.
Beson, żartowałam ;)
Poniewaz uwazam, ze fotki z angielskiej prasy sa najlepsze, mowie tutaj o tych z premier league lub championship. Wszystkie sa robione niemalze "z trawa" wychodzi wtedy super perspektywa.
Poniewaz uwazam, ze fotki z angielskiej prasy sa najlepsze, mowie tutaj o tych z premier league lub championship. Wszystkie sa robione niemalze "z trawa" wychodzi wtedy super perspektywa.
No w sumie i angielscy zawodnicy jakby ciekawiej grają ;)