Zobacz pełną wersję : Najlepiej współpracujący obiektyw z D200
Witam wszystkich bardzo serdecznie, wiem wiem wiem, że to już gdzieś było na forum i zarazem zapewniam znam się na opcji szukaj. :D Moje pytanie, dotyczy obiektywów w dwóch zakresach ogniskowych 20-80 i 100-200. Jaki z obiektywów najlepiej współpracuje z nikonkiem D200 i oddaje najbardziej ostry obraz. Chciałbym nadmienić, że ten drugi tele uzywałbym w sporcie.... Dzięki wszystkim za zainteresowanie :)
AFS 28-70 (ew 17-55) i 70-200 VR :D :mrgreen:
Tak jak napisal samuraj. :) Uzywam wlasnie tych obydwu szkielek (bardzo czesto w sporcie wlasnie) i jestem bardzo zadowolony. Zreszta -- ne znam nikogo, kto nie bylby zadowolony z nikkorowskich zoomow ze stalym swiatlem. ;)
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, wiem ..... :cry: ,że są bardzo drogie co do długiego to chyba się zdecyduję tylko wtedy na szeroki mi trochę zabraknie kasiorki ..... istnieje jakaś alternatywa tsńsza a nie dużo gorsza. Sigma odpada ...... czy ktoś ma jakąś ciekawą TOKINE i mógłby udostepnić trochę zdjęć nią zrobionych... :D
pozdrowionka
Jak alternatywa w dlugim szkle to wlasnie Sigma i dokladnie 70-200/2.8 HSM. W krotkich szklach ... moze byc problem.
mam znowu tylko jedno szkiełko i jest git z D200 :)