Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Łabądek
Fot łabędzia
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img17.imageshack.us/img17/354/dsco100.jpg)
i znowu jakiś zwykły pstryko-gniot. co jest w nim takiego żeby się zachwycać. tobie w ogóle się podoba?
Proac150
16-03-2009, 23:43
Nie ostre, to już o reszcie nie ma co pisać.
To przynajmniej coś wnosi do tematu a pisanie gniot i zadawanie głupich pytań co mi się podoba to strata czasu również mojego.
Podoba się:
Załamanie światła na wodzie
Proac150
18-03-2009, 00:21
Ok. pokazałeś zdjęcie ptaka, którego bardzo łatwo ustrzelić, któremu podczas spacerów po parkach miliony ludzi zrobiło fotki (gdyby to był ptak bardzo rzadki, którego bardzo trudno podejść, na którego czeka się w czatowni kilka dni, wówczas jego zdjęcie jest inaczej oceniane, ja przymykam oczy na pewne niedociągnięcia, słabe światło, bałagan w tle itp.), dlatego to powinno być zdjęcie szczególne, inne. Twoje zdjęcie jest nieostre, światło jest słabe (szaro jakoś), nie podobają mi się te szuwary za łabędziem, kadr nie jest dobry itd. Może warto było zrobić zdjęcie z niższej pozycji, poczekać na lepsze światło, poczekać aż ptak zrobi coś nietypowego np. zaatakuje fotografa. Myślę, że dlatego poproszono Cię abyś jeszcze raz spojrzał na to zdjęcie, powiedział sobie co Ci się w nim podoba, czy rzeczywiście jest coś takiego i czy to "coś" chcesz pokazać na forum i poddać ocenie. Pozdrawiam.
To przynajmniej coś wnosi do tematu a pisanie gniot i zadawanie głupich pytań co mi się podoba to strata czasu również mojego.
Nie ma głupich pytań.
Ale jest mnóstwo nierozsądnych (i bałaganiarsko napisanych) odpowiedzi.
Podoba się:
Załamanie światła na wodzie
To po jaka cholerę fotografujesz łabędzia ?
Sowulus12
18-03-2009, 00:50
Ojok01 - popatrz na zdjęcie publikowane na tym forum, jeśli interesujesz się zdjęciami przyrody to zaglądaj do tego działu - czasami pojawiają się tam świetne prace, a czasami średnie. Jeśli masz problem lub nie czujesz do końca oceny swojej pracy (przed wystawieniem) to polecam lekturę komentarzy pod pracami innych, szybko załapiesz jakie są mocne strony zdjęć, a jaki wady praktycznie je dyskwalifikują.
Nie będę już pisał co w Twoim zdjęciu jest źle bo wszystko zostało już napisane.
alfapasje
18-03-2009, 00:51
Twoje zdjęcie jest nieostre, światło jest słabe (szaro jakoś),
Słabe? Stary ten łabędź jest biały że ledwo co na nim widać :P (to był żart) A tak na powaznie to popieram kolegów powyżej. Myślę też że forum to nie miejsce na kłutnie, a miejsce gdzie koledzy po fachu powiadają tym słabszym ( za co im chwała) co powinni zmienić poprawić w swojej technice tudzież wizji. Pstrykowato. załamanie światła też nie zachwyca.
za podpowiedzi i opinie-postaram się wyciągnąć wnioski
To jeszcze ode mnie: pstryk.