Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] są kunie, jest i kut ;)
...taki tam portrecik, właśnie mnie wołała, że chce się bawić ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img8.imageshack.us/img8/8901/dsc4812.jpg)
jacek.gold
16-03-2009, 01:48
słabo
lakoniczna wypowiedź, słabo tak ogólnie, czy kadr, światło, cokolwiek? obróbka może ciężka, światło w pomieszczeniu nieszczególne, więc trochę fotkę wygładziłem, ot co...
ogólnie taki pstryk. słabe kadrowanie, nieciekawe tło. Będziesz miał pamiątkę, że miałeś kota :)
słabe światło, napstrzone na ścianach tworzy bałagan- ogólnie tło aut, poza tym nieostre, ale pamiątka jest ;-)
kota, kotkę, mam, dobrze się ma, więc to jeszcze nie pamiątka, poza tym kategorii "Pamiątki" nie ma, więc wrzuciłem tu... :razz: Tak czy inaczej szczere dzięki za komentarze, pozdrawiam
a przepraszam gdzie tu ostrość jest? to pewnie taki specjalny zabieg którego ja nie znam (bom leszcz) :P
cóż, ostrość jest na pierwszym planie... większa niż w tle... nic więcej na swoją obronę nie mam w tej chwili, bo reszta ujęć niestety też na ISO 800, co i tak nie pomogło uzyskać odpowiednich czasów, ale obiecuję, że więcej (ani mniej) takich fotek nie wrzucę - chyba, że powiecie mi jak nauczyć kota pozować, wtedy będą ostrzejsze ;)
Proac150
16-03-2009, 23:39
chyba, że powiecie mi jak nauczyć kota pozować, wtedy będą ostrzejsze ;)
Jak nie można nauczyć kota pozować, to poczekać na lepsze światło, może na dwór wyprowadzić, popróbować z inną przesłoną, zrobić wiele zdjęć, może jedno będzie z fajnym światłem, ostre, a jak nie to nie zamieszczać, tylko dalej próbować, aż się uda.
oj, zdjęć zrobiłem jej dużo, a nawet więcej niż dużo ;) i zauważyłem, że w przypadku kotów względną powtarzalność można uzyskać jedynie kiedy śpią, jedzą czy się przeciągają, a i to nie zawsze w miejscu, gdzie by się chciało im zdjęcie zrobić - a kot to nie pies, nie da się go przywołać ot tak - no przynajmniej ja nie potrafię... Ale dzięki za cenne uwagi, tego właśnie oczekiwałem, zapisując się do tego forum :) Cieszę się, że bardzo wielu Forumowiczów odnosi się do amatorskich zdjęć raczkujących jeszcze Nikoniarzy w sposób taki jak w tym przypadku :)