Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] __I_
Kaśka M.
16-03-2009, 00:21
A dzisiejszego spaceru z Bray do Graystones..
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img14.imageshack.us/my.php?image=dsc00532700.jpg)
malasana
16-03-2009, 09:39
Dal mnie za duzo na tym zdjeciu podlogi. Proporcje sa zachwiane mz. A poniewaz zaorana ziemia nie jest zbyt ciekawa, psuje to odbior zdjecia dodatkowo. Ja bym tu albo wybral kwadrat, albo skadrowal tak, zeby bylo wiecej niebia i przewaga podlogi byla mniejsza.
Dal mnie za duzo na tym zdjeciu podlogi. Proporcje sa zachwiane mz. A poniewaz zaorana ziemia nie jest zbyt ciekawa, psuje to odbior zdjecia dodatkowo. Ja bym tu albo wybral kwadrat, albo skadrowal tak, zeby bylo wiecej niebia i przewaga podlogi byla mniejsza.
za przedmówcą :)
W tym przypadku tak jak przedmówcy,tym bardziej,że nieostrość pierwszego planu nie jest tu pozytywnym walorem...Być może w wersji barwnej zaorana ziemia była by ciekawsza,..ale mimo wszystko też widział bym ten kadr w kwadracie i ostro.
Ja też bym obciął tą nieostrą dolną cześć.
Za poprzednikami. W kwadrat i będzie gitara :)
Kaśka M.
16-03-2009, 13:33
No chyba faktycznie w kwadracie bedzie lepiej..
Piotr_ek
16-03-2009, 13:37
Kasiu - nie to GO przy tego typu fotografii. Wróć tam i zrób zdjęcie z ostrością na pierwszy plan.
Może wyda się śmieszne ale ziemia którą masz na pierwszym planie tej fotografii była by świetnym detalem a drzewo mogło by być tylko uzupełnieniem kadru. Przepraszam, że ingeruję w Twoją koncepcję ale mi się to widzi właśnie tak jak piszę. Dobre b/w.
Pzdr,
P.
Kaśka M.
16-03-2009, 13:59
Kasiu - nie to GO przy tego typu fotografii. Wróć tam i zrób zdjęcie z ostrością na pierwszy plan.
Może wyda się śmieszne ale ziemia którą masz na pierwszym planie tej fotografii była by świetnym detalem a drzewo mogło by być tylko uzupełnieniem kadru. Przepraszam, że ingeruję w Twoją koncepcję ale mi się to widzi właśnie tak jak piszę. Dobre b/w.
A wlasciwie musze sprawdzic bo wydaje mi sie ze mam fotke z inna GO..
A mnie się podoba. Jest takie... wbrew zasadom, a "I" tytuł fajny... :-) Jedna z moich ulubionch płyt, ma taki tytuł :-)