PDA

Zobacz pełną wersję : D40X+SB400+dwie lampy stud.-wszystko przez kabel, da rade?

dawidst22
15-03-2009, 22:28
Witam!
Mam pytanko. Czy jest możliwość takiego połączenia? D40X + SB 400 + 2 lampy studyjne odpalane przez kabel ? Chodzi o to że mam SB 400 i chcę wykombinować sobie w domu jakiś system oświetlenia, jestem początkujący i chcę to zrobić głównie pod kątem intensywnej nauki :) Chodzi o to że na początek myślałem o w sumie 3 lampach czyli moja SB 400 (zawsze to jakieś zrodło światła) oraz dwie lampy przez kabelek z parasolami , softboxami...itp to jest wszystko w fazie projektu. głownie pod katem finansowym :) jestem naprawde poczatkujacy jesli chodzi o fotografie studyjną i mam narazie doświadczenie teoretyczne :) Ale trzeba się w końcu wziąć za stronę praktyczną.
z góry za odpowiedz
Dawid

mango
15-03-2009, 22:58
Jeśli chcesz wykorzystać wszystkie swoje lampy to sb-400 załóż na body a do pozostałych dwóch lamp dokup 2 fotocele specjalnie przystosowane do lamp studyjnych , jeśli nie masz jej wbudowanej w lampy .

darsedz
15-03-2009, 23:20
ale Sb-400 pracująca na manualu :)

magicduh
16-03-2009, 00:28
powinno sie odpalic jak nalozysz kostke na sanki i na nią sb400, od kostki odprowadź 2 kable synchro do kolejych 2 kostek lub lamp, zależy jakie masz lampy. Fotocela wporządku, ale ma tendencje do nie odpalania się pozatym, jeśli nie będziesz chciał wykorzytać sb400 lub wbudowanej, to reszta lamp się nie odpali.