Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Wieża
Polsar74
14-03-2009, 23:18
Fota z pojedynku : Walczący z kościołami :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
tam się podobało - wrzucam więc i tutaj : pod ocenę
Paweł
autograf
15-03-2009, 00:03
Słabe B&W. 'Podłoga' prawie czarna jak smoła.
Dodatkowo prosi się by było symetrycznie.
Polsar74
15-03-2009, 09:03
wyreguluj sobie monitor i będzie po sprawie :-P - "miszczu"BW/podłóg
borregaard
15-03-2009, 09:47
Dodatkowo prosi się by było symetrycznie.
U mnie jest szara i niezbyt ciemna....
Dominik,może faktycznie coś z monitorem....?
Troszkę ciasno u góry i coś niedobrego dzieje się w PG..
Z tą czarna smoła to przesada ale jest po prostu jakoś szaro. Kadr też nie jest rewelacyjny, trochę za ciasny na plus ciekawy obiekt i fajne chmurki.
Polsar74
15-03-2009, 13:10
Z tą czarna smoła to przesada ale jest po prostu jakoś szaro. Kadr też nie jest rewelacyjny, trochę za ciasny na plus ciekawy obiekt i fajne chmurki.
chmurki się wzięły stad że to pochmurny dzień był :-) i dlatego trochę szaro :-P
kadr jest wycinkiem większej całości - no tak mi się właśnie podobało.
Polsar74
15-03-2009, 13:13
No to jeszcze jedno :
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img242.imageshack.us/my.php?image=kosciolpolsar74luty2009.jpg)
robione innego dnia niż nr 1
Na 1 niebo dobre jest ale to co mi nie pasuje to płaskość tej budowli mimo, że jest od tego bardzo daleka w realu.
Polsar74
15-03-2009, 21:01
to co mi nie pasuje to płaskość tej budowli mimo, że jest od tego bardzo daleka w realu.
to chyba zasługa po części i "fisha" i miejsca w którym stałem (tuż koło murka) oraz słoneczka zimowego (nisko świecącego):-)
to chyba zasługa po części i "fisha" i miejsca w którym stałem (tuż koło murka) oraz słoneczka zimowego (nisko świecącego):-)
dwojka pod względem plastycznosci zdecydowanie lepsza, ciekawy obiekt - podłoga na jedynce do jasnych nie nalezy ale do smoły to jej daleko :-D
malasana
15-03-2009, 21:58
Jedynka ok, podoba mi sie, pomimo, ze kadr dosc ciasny. Natomiast dwojka nie trafia do mnie.
autograf
15-03-2009, 22:03
Coś dziwnego stałą się z ramką na dwójce.
Maskowałeś po jej zrobieniu? Tak to wygląda.
Wracając do mojego pierwszego postu napisałem "podłoga prawie czarna jak smoła...", a nie że czarna. U mnie z monitorem wszystko dobrze.
Polsar74
15-03-2009, 23:41
ramka na 2-ce celowo taka prześwitująca - mnie się akurat podoba :-P
a co do twojego pierwszego postu - no cóż : skoro monitor "ok" to może okularki by się przydały ?
Ja (doskonale o tym wiesz) mam i sobie chwale :-P
Myślę, że okularki niczego tu nie zmienią... Nie chodzi o to, żeby się spierać, czy czarne, czy tylko bardzo szare. Jest smoliście i tyle - dół jedynki jest skopany bo zdecydowanie za ciemny; zawsze pytam siebie, czy dałoby się znaleźć klucze albo 20 groszy, gdyby na taką podłogę spadły...
Uznaję, że bez latarki to tylko na oślep - a zatem zamiast podłogi jest czarna dziura. Nie widzę, czy jest tam asfalt, trawa czy klepisko... Nieważne przy tym, czy ta dziura jest bardzo czarna, czy tylko mocno szara... A całe zdjęcie niezbyt udane. Może mogliby być 'z niego ludzie', ale w tej wersji jak dla mnie jest nei do przyjęcia.
Dwójkq być może pod tym względem lepsza, ale ogólnie tez mi nei bardzo podchodzi. Kadr umiarkowany, obróbka bez rewelacji, i tylko brzydota bryły nadaje się do pokazania. To jedyne, co jeszcze może to zdjęcie uratować...
Polsar74
16-03-2009, 21:17
Myślę, że okularki niczego tu nie zmienią...
[..] i tylko brzydota bryły nadaje się do pokazania.
thx za komentarz - mimo wszystko się nie do końca z Tobą zgadzam (wolny kraj to mi wolno :-P)
Ale co do "brzydoty bryły" to już mocno pojechałeś !
Oj naślę na Ciebie plebana - tylko podeślij adresik ( nawet @ może być ) :twisted:
Sam widzę przed oknami jeszcze brzydszą, ale ponieważ w Krakowie gdzie nie splunąć, to jakis kościół, więc przywykłem.