Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Narysowane tatusiu"

kroolik
14-03-2009, 21:52
:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img10.imageshack.us/img10/7148/dsc0031a.jpg)

szelass
14-03-2009, 22:08
o kurka wodna :) :)
kiedyś z kimś dochodziłem się o zaniżanie poziomu tego forum, ale to co przedstawiłeś rozłożyło mnie na łopatki :)
zapytam - jakim telefonem robiłeś to zdjęcie???....albo nawet nie chcę wiedzieć.

tragedia, przez duże "T"

kroolik
14-03-2009, 22:19
juz mi sie zaczyna podobać ten wątek:)

Motorniczy
14-03-2009, 22:55
o kurka wodna :) :)
kiedyś z kimś dochodziłem się o zaniżanie poziomu tego forum, ale to co przedstawiłeś rozłożyło mnie na łopatki :)
zapytam - jakim telefonem robiłeś to zdjęcie???....albo nawet nie chcę wiedzieć.

tragedia, przez duże "T"

Lubisz Sinara prawda ?

Teraz do autora fotografii:
To zdjęcie nie zdobędzie uznania na tym forum . Mnie się podoba a dlaczego ? bo to jest fotografia i reszty nie trzeba tłumaczyć . Pozdrawiam

Mai11
14-03-2009, 23:00
Mnie również się podoba. o gustach nie ma co rozmawiać ale wycieczka z telefonem jest nie na miejscu.

spinacz
14-03-2009, 23:13
Nieostro, bałagan w tle.
O czym myślał autor zdjęcia?
próbuj dalej...

kroolik
14-03-2009, 23:18
Mnie się podoba a dlaczego ? bo to jest fotografia i reszty nie trzeba tłumaczyć . Pozdrawiam

wielkie dzieki, to chyba najlepsza rzecz jaką można bylo uslyszec

swider
14-03-2009, 23:36
To zdjęcie nie zdobędzie uznania na tym forum . Mnie się podoba a dlaczego ? bo to jest fotografia i reszty nie trzeba tłumaczyć
Wszytsko w tym temacie.

P.S.
No moze dodal bym "bardzo" przed "podoba" :)

Motorniczy
15-03-2009, 04:10
Wszytsko w tym temacie.

P.S.
No moze dodal bym "bardzo" przed "podoba" :)

...bardzo:) bo tak właśnie jest.

Archibald
15-03-2009, 09:35
Cholera najwidoczniej dziwny jestem, ale... mi też się podoba... ;-) Serio... bardzo lubię takie strzały bez pozowania, typowo reportażowe kadry - bardzo dobre zdjęcie :-)

...to jest fotografia i reszty nie trzeba tłumaczyć...

Dokładnie :-)

swider
15-03-2009, 14:40
No to jest nas trzech normalnych inaczej ;)

ozzy
15-03-2009, 15:13
celowo, czy nie... to zdjęcie ma powera :)

kolega od telefonu niech weźmie koma w rękę, a następnie przykłada go do własnego czoła z dużą siłą, aż do utraty przytomności :mrgreen:

szelass
15-03-2009, 16:55
kolega od telefonu niech weźmie koma w rękę, a następnie przykłada go do własnego czoła z dużą siłą, aż do utraty przytomności :mrgreen:
hahaha :)

dlatego fotografia jest taką piękną sztuką...bo tak bardzo subiektywną

kedazi
15-03-2009, 22:58
również na TAK..!!
Nawet wiem czyja szkoła :P
Pozdrówka

Erie
15-03-2009, 23:17
to zdjęcie jest bardzo dobre, a panom z poziomem wskazującym na zbyt długie przebywanie na plfoto wskazać należy powrót do tego "zacnego" portalu

niektórym się już tak powaliły szumy, bokehy, plastyki zdjęcia przy f1.0, że przestają rozumieć istotę fotografii - ma przedstawiać sobą coś, jakiś temat, emocje i obojętnie czy będzie to hassel, D3x, komórka czy camera obscura to wolę setki razy bardziej podobne zdjęcia jak wyżej od gniotów wykonanych pierwszymi dwoma zabawkami w studiu, wymuskane PSem i prezentujące puste lalki (wszystkie Panie proszę przy tym o wybaczenie użytego określenia, ale nie dotyczy ono Was)

kroolik
15-03-2009, 23:58
również na TAK..!!
Nawet wiem czyja szkoła :P
Pozdrówka

Wszystkim ukłony [rowniez szelasowi za wywołanie jakies rozmowy], a kedaziego z palącą ciekawośca pytam: kogo szkola?
pozdrawiam

hackermuz
16-03-2009, 19:54
szelass jak ktoś jest dobry to i telefonem uchwyci odpowiednio chwile. Co do zdjęcia bardzo mi się podoba, tyle tym temacie :) Erie popieram z tym plfoto

theQ
16-03-2009, 20:29
foto rewelacja - jak ktos wczesniej zauwazyl ma "kopa" :)

szelass
16-03-2009, 20:49
Wszystkim ukłony [rowniez szelasowi za wywołanie jakies rozmowy]...

uważam, że właśnie na tym polega istota forum, jednym się podoba, innym nie, ale dyskusja musi być :)

szelass
16-03-2009, 20:58
niektórym się już tak powaliły szumy, bokehy, plastyki zdjęcia przy f1.0, że przestają rozumieć istotę fotografii - ma przedstawiać sobą coś, jakiś temat, emocje i obojętnie czy będzie to hassel, D3x, komórka czy camera obscura to wolę setki razy bardziej podobne zdjęcia jak wyżej od gniotów wykonanych pierwszymi dwoma zabawkami w studiu, wymuskane PSem i prezentujące puste lalki (wszystkie Panie proszę przy tym o wybaczenie użytego określenia, ale nie dotyczy ono Was)

zgadzam się z Tobą, jednak proporcja (jak to nazwałeś) "gniotów" do pozostałych nadal wynosi ok. 80%.
ale nadal uważam, że w/w jest zdjęciem przypadkowym, do którego teraz dorabiana jakaś filozofia.
i jeśli nawet się mylę, to mam prawo mieć odmienne danie, nie sądzisz?

szelass jak ktoś jest dobry to i telefonem uchwyci odpowiednio chwile. Co do zdjęcia bardzo mi się podoba, tyle tym temacie :) Erie popieram z tym plfoto

masz rację. przykład koffee z jej D40 i ręcznie ostrzonej 50-tki... ale pozwolisz mi oczywiście na moje własne zdanie?

Erie
16-03-2009, 21:08
szelas możesz sobie mieć własne zdanie tak długo póki je kulturalnie (w miarę) wyrażasz, a Twój pierwszy wpis w tym wątku... no cóż... plfoto w całej okazałości

swider
16-03-2009, 21:08
szelass, ale to nie chodzi o Twoje zdanie, tylko w jaki sposob je wyraziles. Podpowiem - nieelegancki.

szelass
16-03-2009, 21:16
szelas możesz sobie mieć własne zdanie tak długo póki je kulturalnie (w miarę) wyrażasz, a Twój pierwszy wpis w tym wątku... no cóż... plfoto w całej okazałości

szelass, ale to nie chodzi o Twoje zdanie, tylko w jaki sposob je wyraziles. Podpowiem - nieelegancki.

jeśli autor poczuł się dotknięty, biję się w piersi...znaczy pierś :)
no i kolegów, jeśli godzi to w ich poczucie dobrego smaku.

ale chyba nie było, aż tak ostro. a plfoto, co to takiego? i dlaczego Erie tak często to przytaczasz? :)

kroolik
16-03-2009, 21:17
ale nadal uważam, że w/w jest zdjęciem przypadkowym, do którego teraz dorabiana jakaś filozofia.

w pewnym stopniu jest przypadkowe a w pewnym nie. latalem z aparetem po pokoju i cos mi zaswitalo w glowie i poprosiłem Ewke aby podeszla do mnie i pokazala swoj rysunek. Dalej wiele nie pamietam- bo sprawy potoczyly sie tak szybko ze braklo mi swiadomosc:) Poza tym bylo tylko 0.02 sek na decycje i nie uruchamialem nawet swojego myslenia na temat kompozycji (bo Ewka nie slucha i nie pozuje). To byl jeden strzal z mojego nikona i potem stosowna (na moj gust) obrobka w PS (bez kadrowania). Potem 3 godzinny oddechu od zdjecia i po tym czasie moglem stwierdzic ze nie warto jednak tego wyrzucać.

o co chodzi z tym "przypadkowe"? to jest minus dla zdjecia w jakich "okolicznosciach" powstalo ?

ps- nie dotknęęęła mnie twoja pierwsza opinia. Rozbawila. Bez ironii, ale tak po prostu.

Erie
16-03-2009, 21:24
jeśli autor poczuł się dotknięty, biję się w piersi...znaczy pierś :)

ale chyba nie było, aż tak ostro. a plfoto, co to takiego? i dlaczego Erie tak często to przytaczasz? :)

to jest plfoto - http://www.plfoto.com/, portal, który w założeniu miał propagować fotografię, a stał się kółkiem wzajemnej adoracji i jest pełen równie kulturalnych wypowiedzi (opinii) jak Twoja

a co do tego że często przytaczam? hmmm... nie zauważyłem, równie dobrze mógłbym powiedzieć, że Twój pierwszy komentarz jest poziomem odpowiedni do forum onetu

szelass
16-03-2009, 21:31
o co chodzi z tym "przypadkowe"? to jest minus dla zdjecia w jakich "okolicznosciach" powstalo ?

ps- nie dotknęęęła mnie twoja pierwsza opinia. Rozbawila. Bez ironii, ale tak po prostu.

Spoko, przecież się nie obrażę (mogło być z ironią) :)
nie czepiajmy się słowa "przypadkowe".

zacznijmy od początku :)
Nie Podoba się:
-kompletny brak ostrości (zastrzegam, że zerkam na lapie)-co może świadczyć o pewnej "przypadkowości":)
-przepał na twarzy
-bałagan w tle, który rozprasza.

Podoba się:
-obróbka
-pomysł.

No i pewnie dużą wartość emocjonalną dla Ciebie.

kroolik
16-03-2009, 21:42
powiem szczerze, ze najbardziej mnie rajcuje to, ze niektórym sie niepodoba (bardzo) a niektorym nawet bardzo sie podoba.
cos to znaczy, nie wiem jeszcze co.

leon001
16-03-2009, 21:51
to zdjęcie jest bardzo dobre, a panom z poziomem wskazującym na zbyt długie przebywanie na plfoto wskazać należy powrót do tego "zacnego" portalu

Zgadzam się!
Nareszcie jakiś normalny człowiek, który rozumie, że fotografia powstała 150 lat przed fotoszopem i żeby zrobić dobre zdjęcie ( a nie: focić, kojarzy mi się z pier...ć ) trzeba odejść od komputera i szukać, rozmawiać z ludźmi itd.. A panom z pierwszego zdania polecam choćby doskonałe zdjęcia Elliotta Errwitta, które zapewne obrzucili by błotem, gdyby znalazły się na Forum.

swider
16-03-2009, 22:00
Nie godzi to w moje poczucie smaku, jedynie chodzi o nieelegancki komentarz pod zdjeciem. Bo co jak co, ale ja nie jestem wyczulony na kasliwe/ironiczne (niekiedy i podpadajace pod wulgaryzm) wypowiedzi w rozmowach - nazwijmy to 'ogolnych' - jednak w watkach ze zdjeciami jest inaczej :)

szelass
16-03-2009, 22:05
powiem szczerze, ze najbardziej mnie rajcuje to, ze niektórym sie niepodoba (bardzo) a niektorym nawet bardzo sie podoba.
cos to znaczy, nie wiem jeszcze co.

dlatego taka piękna ta sztuka...fotografia
(szkoda, że tylko mnie się nie podoba :) )
tylko, że teraz zauważ rozmowa zeszła na zupełnie inne tory (mój poziom intelektualny, historię fotografii, zwolenników PS i ich przeciwników, etc.) i to jest smutne, bo ocenie miało podlegać zdjęcie.

szelass
16-03-2009, 22:13
Zgadzam się!
Nareszcie jakiś normalny człowiek, który rozumie, że fotografia powstała 150 lat przed fotoszopem i żeby zrobić dobre zdjęcie ( a nie: focić, kojarzy mi się z pier...ć ) trzeba odejść od komputera i szukać, rozmawiać z ludźmi itd.. A panom z pierwszego zdania polecam choćby doskonałe zdjęcia Elliotta Errwitta, które zapewne obrzucili by błotem, gdyby znalazły się na Forum.

pojawiłeś się, wywołałeś jedną z ikon fotografii - jednak nie napisałeś nic o zdjęciu autora...

jeśli chodzi o 150lat, to pomyliłeś się tylko o 1 rok (gratulacje) :)

jacek.gold
16-03-2009, 22:14
no cóż
przyznam że mną również nie wstrząsnęła ta fotografia :)
ale na szczęście ja się nie znam...

szelass
16-03-2009, 22:16
no, cóż Jacek - ja też nie mówiłem, że się znam :)

szelass
16-03-2009, 22:24
równie dobrze mógłbym powiedzieć, że Twój pierwszy komentarz jest poziomem odpowiedni do forum onetu

widzicie, nie zrobiłem tego specjalnie złośliwie czy z premedytacją, po prostu to było pierwsze skojarzenie (może nieeleganckie).

ale irytują mnie takie zachowania: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=76554&page=2
gdzie kolega leon001 (czy jakoś tak), wzniósł się na wyżyny-skorzystał z opcji "szukaj" i w ten oto sobie tylko znany, wyszukany sposób skomentował moje zdjęcia. to jeśli mówimy o poziomie... :)

swoją drogą napisałem o swoich odczuciach po obejrzeniu zdjęcia autora, nie poprzedzałem tego informacją: "jestem wybitnym fotografem i krytykiem sztuki" :) :)

p.s. to tylko tylko w kwestii dobrego smaku

skulinski
16-03-2009, 22:37
Ten watek ma to do siebie, ze oprocz tych ktorym naprawde sie podoba .. bedzie "sie podobalo" tez tym, ktorzy chca pokazac, ze maja otwarta glowe i nie sa szumofobami :)
Wiec teraz wszystkim po kolei bedzie sie podobac :D

Szelas - gratuluje utrzymania wlasnego zdania! - pomijajac pierwszy post

A zeby bylo smieszniej powiem, ze mi tez sie podoba :D ale mi tak naprawde :razz: ;) :D

Erie
16-03-2009, 22:43
Ten watek ma to do siebie, ze oprocz tych ktorym naprawde sie podoba .. bedzie "sie podobalo" tez tym, ktorzy chca pokazac, ze maja otwarta glowe i nie sa szumofobami :)
Wiec teraz wszystkim po kolei bedzie sie podobac :D

Szelas - gratuluje utrzymania wlasnego zdania! - pomijajac pierwszy post

A zeby bylo smieszniej powiem, ze mi tez sie podoba :D ale mi tak naprawde :razz: ;) :D

hihi, a wiesz, że masz rację... teraz się odezwie dużo osób, które były obojętne/ którym się nie podobało i napiszą że im się podoba tylko po to aby być uznanymi za posiadających jak to stwierdziłeś "otwartą głowę" :)

kroolik
16-03-2009, 22:46
a to jeszcze rzuce opinie mojego kolegi:

"wczoraj widzialem:) bardzo podoba mi sie Ewcia na tym zdjeciu i pomysl:) ale jak dla mnie za duzo tego tla, mozna by to wykardowac..

no i to ziarno..pozwol swoim fotkom sie podobac, a nie ograniczaj do waskiej grupy dziwakow..

jak juz nie chcesz rzezbic w marmurze, to chociaz lep z gliny, a nie z psich kup..;)

/szczery do bolu przyjaciel amator;)"

Archibald
16-03-2009, 22:50
hihi, a wiesz, że masz rację... teraz się odezwie dużo osób, które były obojętne/ którym się nie podobało i napiszą że im się podoba tylko po to aby być uznanymi za posiadających jak to stwierdziłeś "otwartą głowę" :)

Kurczak, jak dobrze było się odezwać na początku... :mrgreen:

jacek.gold
16-03-2009, 22:51
znaczy mam zakutą pałę :)

szelass
16-03-2009, 23:04
a ja tylko podbijam wątek "up, up, up" :) już prawie tyle wyświetleń co tinagi :)
bo kroolik to mój kumpel i umówiliśmy się, że mu pomogę z tym "nieudanym zdjęciem" :)

a zdania nie zmienię, bo już.

andrzej500
16-03-2009, 23:11
AMI się Podoba treść NIE forma.

Życzę dużo odwagi.

kroolik
16-03-2009, 23:21
a zdania nie zmienię, bo już.

juz bardziej go faktycznie nie zmieniaj:) twoja druga opinia byla o niebo lepsza niz pierwsza "Tragedia przez duze T" :D
luuuz

skulinski
17-03-2009, 00:32
znaczy mam zakutą pałę :)

Nie.. po prostu nie wykorzystales szansy zeby pokazac, ze jestes trendi :)