Zobacz pełną wersję : MC Outlook 2003
Witajcie !
Czy komus chciałoby się łopatologicznie wytłumaczyć jak eksportować/importować z Outlooka maile i adresy mailowe ?? Chcę skopiować dane przed przeinstalowanie systemu.
Znajdź plik danych z outlooka, informacje o ścieżce gdzie jest masz w zarządzaniu plikiem danych. Są to z reguły 2 pliki outlook.pst i archiwe.pst (chociaż nazwy mogą być inne)
Dane o ustawieniach kont masz w rejestrze:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows Messaging Subsystem\Profiles\Outlook
Ja zgrywałem cały ten klucz a potem go importowałem.
Hej
Dzięki za dobre chęci ale nie znalazłem tych plików :(
Pliki Outlooka znajdują się przeważnie w lokalizacji <dysk>:\Documents and Settings\<nazwa_użytkownika>\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Microsoft\Outlook i są to zwykle (jak już napisał kolega) dwa pliki z rozszerzeniem .pst
ewentualnie utworz folder na pulpicie, zaznacz wszystkie kontakty i zrob drag and drop:)
A nie łatwiej po prostu wykorzystać opcję EKSPORT? Powinna być w Menu->Plik ->Importuj lub Eksportuj
Wybierz akcję do wykonania: -> Eksport do pliku DALEJ utwórz plik typu ->Plik folderów osobistych (.pst) DALEJ wybierz folder z którego będą eksportowane dane: -> Skrzynka odbiorcza DALEJ zapisz eksportowany plik jako: -> ty wskazujesz gdzie ma zapisać
Najpierw eksportujesz folder Skrzynka odbiorcza a następnie powtarzasz procedurę jeszcze raz tylko dla folderu Kontakty zapisujesz na Pendrive i masz gotowe.
tak jak marbed powiedzial z tym ze nie musisz rozdrabniac sie dwoch oddzielnych plikow pst, wystarczy ze zaznaczysz by zawieral wszystkie podfoldery
A nie łatwiej po prostu wykorzystać opcję EKSPORT?...
Opcja Expor nie exportuje ustawiń kont ani regół
Dzięki za dobre chęci ale nie znalazłem tych plików :(
Import/eksport danych:
1. Włączyć wyświetlanie ukrytych plików
2. Wyszukać na dysku i skopiować plik *.pst, najczęściej outlook.pst. Dokładnie jaki i gdzie jest, podaje opcja Plik->Zarządzanie plikiem danych.
3. W nowej instancji Outlooka Plik->Importuj lub eksportuj-> Import z innego programu lub pliku
Reguły łatwo się importuje z listy reguł. Jest opcja import-eksport.
Ustawień kont łatwo się nie da przenieść. Podobnie jak podręcznej książki adresowej. Adresy e-mail najlepiej dopisywać do kontaktów, ponieważ one przenoszą się w pliku pst.
Da się jeszcze przenieść podpisy. Są w głębi folderu Documents and Settings (XP), lub Users (Vista) w podfolderze Signatures lub Podpisy.
Mialem kiedys podobny problem. Kupilem soft do backupowania wszystkich ustawien outlooka.
Dziala rewelacyjnie. Polecam :)
http://ajsystems.com/outbackplus/obp.html
1. Włączyć wyświetlanie ukrytych plików
Jak to zrobić ??
Jacek5001
16-03-2009, 14:39
Otwórz Total Commandera / Konfiguracja / Wyświetlanie / ....pierwsza opcja od góry....
Powodzenia
Mont jeśli niespecjalnie się interesujesz działaniem komputera i tym gdzie co jest "zaszyte" to mój sposób jest najprostszy i został w Outlooku stworzony dokładnie do tego co chcesz zrobić czyli do przenoszenia kontaktów, elementów wysłanych czy skrzynki odbiorczej do pliku, który potem możesz przenieść do innego klienta poczty lub do innego komputera
mishieck
16-03-2009, 16:59
...a po wszystkim zainstalować Thunderbirda... Outlook to zło ;)
wasilewk
16-03-2009, 17:03
...a po wszystkim zainstalować Thunderbirda... Outlook to zło ;)
Eee tam !
Widocznie nie spróbowałeś Windows Live Mail (Windows 7).
Dopiero byś klął.
Dzięki, miło mi znów zawitać wśród Was ;)
Po raz pierwszy udało się skopiować i pocztę i adresy :) Dzięki !