Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nagrywarka z LightScribe - ale jaka ?

mswilk
12-03-2009, 15:15
Jaką polecicie nagrywarkę z LightScribe - niezawodną, dokładną i szybką ?
Właśnie stoję przed dylematem kupna.

robin102
12-03-2009, 16:44
Używam od paru miesięcy LG model GH22LS30 LIGHTSCRIBE za 90 zł, wcześniej też LG tylko nie pamiętam oznaczeń, jeszcze wcześniej też LG, ale czy polecać ? Dla mnie jest OKI bo niby szybka cicha i tania. Swoją droga jak by mi ktoś 15-20 lat temu powiedział, że płyty CD będę w domu nagrywał nagrywarką kupiona z dniówkę pracy to bym go od czubków wyzwał :)

Jeger
12-03-2009, 17:08
Używam od paru miesięcy LG model GH22LS30 LIGHTSCRIBE za 90 zł, wcześniej też LG tylko nie pamiętam oznaczeń, jeszcze wcześniej też LG, ale czy polecać ? Dla mnie jest OKI bo niby szybka cicha i tania. Swoją droga jak by mi ktoś 15-20 lat temu powiedział, że płyty CD będę w domu nagrywał nagrywarką kupiona z dniówkę pracy to bym go od czubków wyzwał :)

co nie kruży na tym forum mogą kupić 8 lub więcej takich nagrywarek za dniówkę :) :)

Ja kupiłem tez LG za 120zl i spisuje sie ok ale najlepsze efekty uzyskuje sie jeśli tło jest ciemne a napis jasny.

pozdrawiam

elix
12-03-2009, 17:13
co nie kruży...

Dość oryginalna pisownia - rozumiem, że miało być "niektórzy" :)

A co do LS - Ja mam jakiś model Lite-On i nie narzekam (mam go już dość długo więc nawet nie wiem jaki to dokładnie model)

robin102
12-03-2009, 18:06
A i jeszcze pożyteczna uwaga do takich nagrywarek. Niby obsługują LS, niby NERO też obsługuje LS, ale jak nie pobierze się strewników i programiku LS to kupa z tego. Sam miałem ten problem bo nie moglem napisów wypalać, ale ktoryś z kolegów mi pomógł. W myśl zasady, że zło wraca i dobro wraca :) podaje linkę która wcześniej otrzymałem, od kogo zabyłem, ale dziekuję raz jeszcze.
http://www.lightscribe.com/downloadsection/Windows/index.aspx?id=810

elix
12-03-2009, 18:34
robin102 - tego linka to ja Ci chyba nawet podsyłałem :P coś mi się kojarzy taki wątek - cieszę się, że dobro krąży :)

mswilk
12-03-2009, 19:05
Wielkie dzięki za porady.
Chyba zdecyduję się na LG GH22LS30, przynajmniej jest u mnie w mieście "od ręki".

Tofifik
12-03-2009, 19:35
najważniejsze, że nie samsunga. W robocie ciągle samsungi zamieniają nam na samsungi i ciągle te nagrywarki nie nagrywają. Mamy jednego LG w domu też mam i śmiga bez problemów, a samsung podczas nagrywania na płcie zostawia ciemniejsze smugi tak jak by mu prądu brakowało.

Jeger
13-03-2009, 10:35
Nero z zainstalowanym dodatkiem Cover Designer + LightScribe System Software 1.18.2.1 http://www.programosy.pl/program,lightscribe-system-software.html i to wszystko czego potrzebujesz :)

szymony
13-03-2009, 21:15
Jaką polecicie nagrywarkę z LightScribe - niezawodną, dokładną i szybką ?
Właśnie stoję przed dylematem kupna.
Ale ma szybko nagrywać, czy szybko wypalać etykiety? Jak to drugie to zapomnij. Ja dałem sobie z tym spokój, rzeźbienie co najmniej dwa razy po kilkadziesiąt minut by coś się tam wydziargało to nie na moje nerwy. Biorę płytki printable, drukuje i mam to w kolorze w dużo krótszym czasie.