Zobacz pełną wersję : czarno-biały portret
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/03/3330849467_1450ea8876_o-2.jpg
źródło (http://farm4.static.flickr.com/3661/3330849467_1450ea8876_o.jpg)
sorki, ale nie rozumiem....właściwie wszystkiego w tym zdjęciu :)
szelass-ie, dzięki za odpowiedź na mój wątek. zdjęcie przedwatwia dziecko - małego chłopca, który ma zamknięte oczy i uśmiecha się. tło to plątanina lini i odcieni szarości. może zdjęcie tego nie pokazuje dokładnie, ale tak jest! jak byś miał więcej niejasności to chętnie pomogę :)
no ok.
zatem wyjaśnij nam jeszcze dlaczego te malowanki tu wstawiłeś ?
szaro, kadrowo bez szału, te malowanki tragiczne, obróbka położona w 100%.
stock-u, dzięki za komentarz!
wydaje mi się, że na tym to fourm polega. takie są zasady. jedni użytkowicy pokazują zdjęcia inni się wypowiadają, dajej pokazujący mają szansę na dalszą dyskusję. tak przynajmiej ja to widzę, dlatego też to zdjęcie wystawiłem (w odpowiedzi na Twoje pytanie).
i tyle. nie ma tu drugiego dna, głębszego przesłania...
pozdraiwam.
szelass-ie, dzięki za odpowiedź na mój wątek. zdjęcie przedwatwia dziecko - małego chłopca, który ma zamknięte oczy i uśmiecha się. tło to plątanina lini i odcieni szarości. może zdjęcie tego nie pokazuje dokładnie, ale tak jest! jak byś miał więcej niejasności to chętnie pomogę :)
dzięki za legendę, ale ja nie jestem ślepy, tylko po prostu nie rozumiem zdjęcia i sensu wstawienia go tutaj :)
powiem to delikatnie:
ciężko wypowiadać się na temat strony technicznej, bo zdjęcie jest po prostu nijakie i słabe. BW też słabiutkie.
ale próbuj, będzie lepiej. wszyscy się tutaj uczymy.
radzę, abyś następnym razem skupił się na kadrze, światełku, pomyśle na zdjęcie, a nie bawił się w domalowywanie zygzaków, które nazwałeś dumnie tłem.
to z pewnością do kosza, pokaż nam coś ciekawszego.
Nieprzemyslane pstryknięcie.
i to tło...
...tylko po prostu nie rozumiem zdjęcia i sensu wstawienia go tutaj :)...
za szelass-em proponuję dodać wpis do regulaminu forum, że można wstawiać tylko zdjęcia, które objął swoim rozumem użytkowink 'szelass' :)
tło nie jest domalowane. prosto z puszki.
dzięki wszystkim za komentarze, a spinacza proszę o wrzucenie przemyślanego pstryknięcia to będę wiedział do czego dążyć :)
pozdrawiam
mia-hao, szelass jest tu znany z ciętego języka ale ma dużo racji w tym co Ci napisał.
Jeśli wstawiłeś tu zdjęcia to możesz się spodziewać ocen które są bardzo obiektywne, ponieważ nikt tu Cię nie zna i ocenia tyko fotkę, w związku z tym dyskusje nad ocenami nie mają sensu.
A teraz co do zdjęcia:
1. Zgadzam się z kolegami, czyli nie przemyślany strzał, ot taka fotka,
2. Nie wmawiaj nam że tło nie było ruszane skoro nachodzi na główny obiekt, (co Ty masz za puszkę???/),
3. Fotka, poza minką Twojej pociechy nic nie wnosi, dla nas postronnych odbiorców, więc jest tylko fotką,
4. Na przyszłość wymyśl fajny kadr, ujęcie, kolorystykę, i na koniec wyraź emocje, i to TYLKO tyle, a zdobędziesz uznanie na tym forum.
Pozdrawiam
Mariusz Tuta
3.
za szelass-em proponuję dodać wpis do regulaminu forum, że można wstawiać tylko zdjęcia, które objął swoim rozumem użytkowink 'szelass' :)
drogi kolego, masz problem z przyjęciem krytyki pod swoim adresem. więc będzie tutaj ciężko, bo na tym forum jesteśmy by oceniać konkretne zdjęcie, a nie wrażliwość autora.
słuchaj wydawało mi się, że napisałem to delikatnie. bo zdjęcie jest słabe i możemy jeszcze 50 postów napisać, ale ono nie stanie się przez to lepsze.
więc lepiej próbować dalej...
pozdrawiam i powodzenia.
mia-hao, szelass jest tu znany z ciętego języka ale ma dużo racji w tym co Ci napisał.
chyba przesadzasz kolego, jeszcze jakaś łatka do mnie przylgnie :) haha
pozdrowienia dla sąsiada.
tło nie jest domalowane. prosto z puszki.
:)
:)
do srebnych ust z nim:)
A co do zdjęcia. Czym szybciej zrozumiesz o czym koledzy Ci pisali tym lepiej dla Ciebie.
jeszcze raz wielkie dziekie Wam za opinie.
o tym, że odbiór fotografii jest obiektywny, to pierwszy raz słyszę. fotografia to jedna z bardziej subiektywnyh dyscyplin 'sportu'.
tło jedynie przyciemnione. nic więcej.
bez odbioru. temat zamknięty.
A ja bym nie chciała zamykać :D Żeby nie tworzyć kolejnego 100n-tego wątku, chciałabym Was poprosić o opinię do następujących zdjęć:
Taka praktyka nie jest tu mile widziana.
Każdy zakłada własny wątek.
Poza tym przekroczono regulaminową ilość zdjęć.
A ja bym radził nie wyzłośliwiać się w ten sposób. ;)
ML86 takie zdjecia to tylko na jakis portal spolecznosciowy. To są zwykle pstryki nic wiecej.