Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zalatujące gniotem...?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img13.imageshack.us/my.php?image=dsc62700001.jpg)
ja się nie znam i nie bierz mojej opinii pod uwagę, ale mi to podśmierduje gniotkiem niestety :D
borregaard
11-03-2009, 21:25
Tak....:mrgreen:
ja się nie znam i nie bierz mojej opinii pod uwagę, ale mi to podśmierduje gniotkiem niestety :D
Tak....:mrgreen:
No to gra... :mrgreen:
borregaard
12-03-2009, 00:41
No to gra... :mrgreen:
Ależ mną...tym bardziej się nie przejmuj.....:mrgreen: :mrgreen:
E tam gniot od razu... co najwyżej gnioteczek :mrgreen:
Podoba mi się, ma klimat, czyste, ladne kolory. Moze wygladził bym jescze niebo z szumów ( wyciągane? ).
Pozdrawiam,
AMI
Myślę, że w tym niedawnym konkursie na gniota stulecia to miałbyś szansę :)
...choć po zastanowieniu mi to bardziej kiczem niż gniotem zalatuje ;)
cypherdid
12-03-2009, 17:18
nie ma to jak humorystyczne podejście do sprawy :)
trochę gnieciuch - ale przechodzi :)
Dobry gniot nie jest zły :p
Podoba mi się, ma klimat, czyste, ladne kolory. Moze wygladził bym jescze niebo z szumów ( wyciągane? ).
Pozdrawiam,
AMI
i mnie równiez sie podoba - a na miano gniota w moim przekonaniu nie ma szans :-D
Hi, hi, hi... :mrgreen: Dobre są te Wasze komentarze :-) Zostało przegłosowane - gniot z elementami kiczu. Może być... ;-) Dzieki. Ps. Uwierzycie, że ten gniot, to Jezioro Żywieckie...?
To dlatego tak żółto... ;)
.......wyciągane? .
AMI
a jak...! ;-) Dzięki za ciepłe słowa :-)
Dlaczego wstawiłem to zdjęcie...? Zauroczyła mnie paleta pastelowych barw i bardzo dziwne światło, które na moment pojawiło się przed zachodem słońca. Trzecim elementem, który akurat mnie się spodobał, to fragmentarycznie wzburzone jezioro oświetlone nieco innym światłem (wąski pas tafli wody łączący się z mgłą - po prawej). Nie mam lepszego zdjęcia z tego momentu ale chciałem się z wami podzielić atmosferą, która na chwilę zapanowała w tym miejscu. Wszystko w przeciągu kilkudziesięciu sekund stało się tam wtedy nierealne (gnotawe, kiczowate....) ;-)
E tam przecież ustalono, że GNIOTECZEK z elematami KICZYKU ;)
Spoko fotka daje radę :D
A to z tego jeziora biorą wodę na pifoo, a myślałem że z Mirosławca, bo tam nawet w kranach żółta :D
Tomajk, w tym jeziorze to gronkowce mają po pół metra...:mrgreen:
Zupełnie przyzwoita fotka - żaden gniot.
Dość wyeksploatowany motyw ale wrażliwość autora godna pochwały.
Podoba mi się ...
snaperius vulgaris
13-03-2009, 20:59
Nothing do dodania......;-)
borregaard
13-03-2009, 21:40
Nie odwołam....w życiu..:mrgreen: Gniot jak 150...chociażby to słoneczko odpustowe....:mrgreen:
Kadr prosty,znamionujący siłę rażenia w stare panny i póżne wdowy...tudzież emerytki ,te co raz do roku oglądają zachód od strony Afryki....To nie ujma .W sanatoriach można krocie zarobić....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie odwołam....w życiu..:mrgreen: Gniot jak 150...chociażby to słoneczko odpustowe....:mrgreen:
Kadr prosty,znamionujący siłę rażenia w stare panny i póżne wdowy...tudzież emerytki ,te co raz do roku oglądają zachód od strony Afryki....To nie ujma .W sanatoriach można krocie zarobić....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:D :D :D ROTFL (czytałem gdzieś, że tak trzeba pisać jak człowiek zaczyna tarzać się ze śmiechu po podłodze)
borregaard..
Nad gustami sie nie dyskutuje - de gustibus non est disputandum.
O ocenie decyduje to co w danej chwili jest modne, trendy, cool itp.
Tylko że to zmienia sie z dnia na dzień..
W młodości zastanawiałem sie dlaczego w średniowieczu wszyszcy byli tacy wychudzeni i mieli pociagłe twarze i długie palce..tak wtedy ich przedstawiano w ikonografii..
A w czasach Rubensa wszystkie piękne kobiety miały sporą nadwagę , według naszych wspóczesnych kryteriów ...
Troche wyrozumiałosci...
borregaard
13-03-2009, 23:17
borregaard..
Nad gustami sie nie dyskutuje - de gustibus non est disputandum.
O ocenie decyduje to co w danej chwili jest modne, trendy, cool itp.
Tylko że to zmienia sie z dnia na dzień..
W młodości zastanawiałem sie dlaczego w średniowieczu wszyszcy byli tacy wychudzeni i mieli pociagłe twarze i długie palce..tak wtedy ich przedstawiano w ikonografii..
A w czasach Rubensa wszystkie piękne kobiety miały sporą nadwagę , według naszych wspóczesnych kryteriów ...
Troche wyrozumiałosci...
Gladar...jako następny "nieśmiertelny"...masz inne ,nieco,spojrzenie......i nie czytasz...nie powiem,że bez zrozumienia......:mrgreen: :mrgreen:
Gniot nie, kicz jak najbardziej, ale miły i ładny dla oka to kicz ;)
A jednak nad zwykłym ''gniotem" tak rozmowa się rozpętała . Więc ja swoich fot nie pokarze bo mogą być narażone na totalne zmiażdżenie . :-D
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Jezussss Mariaaa, jak ja się obraziłem...!!! ;-) :mrgreen:
Ps. Wystarczy w tytule wstawić słowo gniot i już się robi furorę... ;-)
Świetne zdjęcie, wszędzie piszą, mówią, radzą że w zdjęciu ważne jest uchwycenie chwili tego jedynego niepowtarzalnego momentu i uważam, że udało Ci się to idealnie.
Wschody i zachody słońca z założenia są wyzywane od kiczów i gniotów, bo czemu ? BO TAK. Kiedyś jakiś niedowartościowany krytyk tego typu zdjęcia zwyzywał od chałtury, kiczu itd. i trafiło na podatny grunt m.z. ludzi niedowartościowanych. Ludzie piszą, że takich zdjęć w sieci jest od groma i trochę, no to mam nadzieję, że mi ktoś pokaże takie samo zdjęcie, ale jest to technicznie niemożliwe bo każdy wschód i każdy zachód jest inny, nie ma dwóch takich samych i pewno nigdy nie będzie, a więc moja gorąca prośba rób tak dalej bo zdjęcie jest SUPER !!!!
Dzięki Jurek, cóż mogę więcej powiedzieć..?