PDA

Zobacz pełną wersję : 5-letni Dawid :)

myfriend
10-03-2009, 22:30
Przedstawiam Wam mojego synka Dawida :)

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Pozdrawiam

tmadzik
10-03-2009, 23:34
Jak dla mnie przekombinowane, ale ja się nie znam ;-)

Kwiatek111
11-03-2009, 00:24
ale co pprzekombinowane??

tmadzik
11-03-2009, 00:56
ale co pprzekombinowane??

Kolor oczu i jak dla mnie za dużo czerwieni. Ale jak mówiłam ja się nie znam :) Na laptopie kolory też inaczej wyglądają niż na monitorze :)

myfriend
11-03-2009, 03:28
Kolor oczu i jak dla mnie za dużo czerwieni. Ale jak mówiłam ja się nie znam :) Na laptopie kolory też inaczej wyglądają niż na monitorze :)

Dzieki za opinie, ale dodam, ze "przekombinowane" zdjecia wielokrotnie budzily zachwyt na tym forum, wiec ja tez teraz czegos nie rozumiem, ale nadal probuje zrozumiec temat...
Moj syn ma bardzo brazowe oczy,wiec kolor jest naturalny, nie "przekombinowany"...badz bardziej obiektywna w ocenie zdjec, bo w innym watku zachwycalas sie nad tego typu obrobka zdjec.
Ja oczywiscie z calym szacunkeim do Tinagi o tym mowie, bo uwazam, ze jest ona mistrzem w tej dziedzinie.
Co do czerwieni, to mysle, ze jest ok, bo skalibrowalam monitor i raczej nie powinno byc z nim problemow...no chyba,ze sie myle...
Coz bede probowac swoich sil nadal, mam nadzieje, ze moi modele nie zniecierpliwia sie za szybko.
Pozdrawiam

fushiro
11-03-2009, 15:16
Nienaturalna czerwień wychodzi na dolnej wardze i zacienionej części twarzy. W oczach przekombinowane są białka (za jasne). Koszulka jest szaro bura a całemu zdjęci brakuje zdecydowanej tonacji.

Moje rady to: uważać na saturację; przebarwienia malować pędzlem; spróbować stworzyć jednolitą tonację kolorystyczną (zdecydować się na ciepłe kolory, lub zimne; czerwienie, żółcie, brązy, itp.); zadbać o tło; zwiększać kontrast uważając na przepały; w miarę potrzeb dodać winietę (często równie ciekawie prezentuje się biała)

myfriend
11-03-2009, 21:19
Nienaturalna czerwień wychodzi na dolnej wardze i zacienionej części twarzy. W oczach przekombinowane są białka (za jasne). Koszulka jest szaro bura a całemu zdjęci brakuje zdecydowanej tonacji.

Moje rady to: uważać na saturację; przebarwienia malować pędzlem; spróbować stworzyć jednolitą tonację kolorystyczną (zdecydować się na ciepłe kolory, lub zimne; czerwienie, żółcie, brązy, itp.); zadbać o tło; zwiększać kontrast uważając na przepały; w miarę potrzeb dodać winietę (często równie ciekawie prezentuje się biała)

Dziekuje Ci za wszystkie wskazowki, napewno beda dla mnie pomocne.
Pozdrawiam

Crease
14-03-2009, 21:49
ladny portrecik, cialbym moze w polowie czola, a jesli chodzi o kolorki oczu to zrenice b.ladne, ale bialka troszke za bardzo wybielone, rumience tez ladne:) a propos przekombinowania "koffee" tez "kombinuje" ;) a wychodza Jej cudowne fotki...