Zobacz pełną wersję : [ Sport ] Kosze 2 - ludzi brak, fotograf przerażony :) Hala Gdynia
Boleczek
10-03-2009, 13:06
Hej!
To tylko ciekawostka dla fanów kosza. Wiem, że zdjęcie ma niedociągnięcia techniczne i kompozycyjne, ale weźcie pod uwagę, że fotograf miał miękkie nogi gdy wlazł tam gdzie wlazł... No i dość sporo ograniczeń jeśli chodzi o wetknięcie aparatu w miejsce skąd wszystko widać... :)
A widok... chyba na tyel ciekawy, że warto "zaśmiecić" sportowy wątek naszego cudownego forum.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/viewer.php?file=gja53e13gsz8ro0de066.jpg)
jacek.gold
10-03-2009, 13:23
:)
Hmm, dobra a teraz powedz gdzies Ty wlazl? :D A wiec nie pozostaje Ci nic innego jak polozyc sie na logu "PKO" i zrobic zdjecie dachu, wszyscy sie dowiemy. :) Generalnie to na Twoim miejscu bardziej balbym sie o puszke niz o siebie... :P A co do fotki to ciekawa perspektywa. To jest ta nowa hala w Gdyni?
Boleczek
10-03-2009, 13:32
Tak to nowa PIĘKNA Hala Gdynia... Pod sufitem biegnie kładka techniczna. Idziesz sobie po drabinie a potem po takich ażurowych podestach. Kładka wygięta w łuk, co przypomina taką kładkę w Andach tylko wygiętą odwrotnie - brzuchem do góry :)
Patrzysz na te podesty i liczysz ile spawów wyapada na Twoje kilogramy. Tak na mrginesie to zdjęcie to dokumntacja technicza. Dostęp do kładki restrykcyjnie zabroniony. Zdjęć na maeczach nie wolno robić...
Widok z góry... dech zapiera :)
to sie nazywa foto pod sponsorow ;)
projacek
10-03-2009, 14:36
Tak to nowa PIĘKNA Hala Gdynia... Pod sufitem biegnie kładka techniczna. Idziesz sobie po drabinie a potem po takich ażurowych podestach. Kładka wygięta w łuk, co przypomina taką kładkę w Andach tylko wygiętą odwrotnie - brzuchem do góry :)
Patrzysz na te podesty i liczysz ile spawów wyapada na Twoje kilogramy. Tak na mrginesie to zdjęcie to dokumntacja technicza. Dostęp do kładki restrykcyjnie zabroniony. Zdjęć na maeczach nie wolno robić...
Widok z góry... dech zapiera :)
Że tak brzydko powiem, to ja bym sie chyba zesrał jakbym miał tam wejść :P, ale foto fajnie dokumentujące halę :P
Zazdroszczę... Ja uwielbiam wysokość (ech wspinaczka skałkowa...) Chyba pójdę na studia techniczne i jak już zostanę inżynierem to też sobie tam wlezę z bodym i słojem pełnym soczewek...
pastrana
10-03-2009, 16:12
no nie powiem robi wrażenie:)
Boleczek
10-03-2009, 16:22
Ważna informacja - barwy sponsorów na parkiecie nie są*stałe - to tylko na okazję jednego meczu... To się zmienia jak w kalejdoskopie.... :)
Boryszuk
10-03-2009, 17:15
swietne, ale mnie po oczach bije, ze jest niesymetryczne.
Boleczek
10-03-2009, 17:58
swietne, ale mnie po oczach bije, ze jest niesymetryczne.
Jak wspominałem... nie dało się. Na osi boiska jest akurat belka. Z racji pokrycia rybiego oczka 16mm nikkora zdjęcie robiłem dwa kroki od osi, na ślepo z wyciągniętej ręki pod spód podestu... Tak, żeby za dużo śmieci w kadr nie złapać. I tak cud, że wyszło jak wyszło :)
To dotyczy lekkiego kopnięcia prawo-lewo.
Asymetria góra - dół... oczywista... nie dało się wsadzić aparatu pod sam środek pomostu.
No i oczywiście bez cropa. To obraz pełnego FX
Oczywiście subiektywna duma mnie rozpiera :) :) :)
strzel fote podczas meczu z wydłużonym czasem :) będzie zajebioza :)
irek6311
10-03-2009, 22:05
Extra fotka :D
fotka fajna - ale inna sprawa,ze te wszystkie reklamy strasznie utrudniaja ogladanie meczu