PDA

Zobacz pełną wersję : Ada i Zosia

grzesiek77
08-03-2009, 20:42
Taki pstryk...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://smyki.pl/priv/nikon/2.jpg)

lechupe
08-03-2009, 22:23
a zatem dlaczego umieszczasz takie pstryki ?

artful
08-03-2009, 22:26
kolega nie prosi o ocenę, więc może chce się pochwalić pociechami, w tej kategorii chyba mu wolno?:-)

lechupe
08-03-2009, 22:38
kolega nie prosi o ocenę, więc może chce się pochwalić pociechami, w tej kategorii chyba mu wolno?:-)

Moim zdaniem to jest forum fotograficzne a nie dziecięce.
Pomimo kategorii albumowej, oczekuję raczej próby ambitnego podejścia do takich zdjęc(co wcale nierzadko tu widać) niż naszo-klasową ekspozycję pt: mam zone, trójkę dzieci, psa i dwa chomiki...

grzesiek77
08-03-2009, 22:49
Moim zdaniem to jest forum fotograficzne a nie dziecięce.

To a propos dzieci na zdjeciu czy moich zdolnosci :P

Pomimo kategorii albumowej, oczekuję raczej próby ambitnego podejścia do takich zdjęc(co wcale nierzadko tu widać) niż naszo-klasową ekspozycję pt: mam zone, trójkę dzieci, psa i dwa chomiki...

Ambicje kolego kazdy ma inne, tak samo jak zdolnosci. Moze kiedys uda mi sie zrobic cos co Cie pozytywnie zaskoczy, a moze i nawet przeskoczy, ale narazie raczkuje. Dlatego raczej prosze o konstruktywne uwagi, niz o jakies portalowe skojarzenia - w koncu to forum fotograficzne prawda?

lechupe
09-03-2009, 11:14
Ambicje kolego kazdy ma inne, tak samo jak zdolnosci. Moze kiedys uda mi sie zrobic cos co Cie pozytywnie zaskoczy, a moze i nawet przeskoczy, ale narazie raczkuje. Dlatego raczej prosze o konstruktywne uwagi, niz o jakies portalowe skojarzenia - w koncu to forum fotograficzne prawda?

Szczera prawda.
Zatem - konstruktywnie - czego sie spodziewasz, jezeli publikujesz na fotograficznym forum banalne do bólu zdjecie i opatrujesz je komentarzem - taki pstryk ?
Jezeli publikujesz zdjecie na forum foto, to rozumiem, ze masz ambicje nieco wyższe, niz tylko te, zeby ostro oddac na zdjeciu dwójke dzieci.

Bardzo bym sobie i tobie życzył zaskoczenia a nawet przeskoczenia mnie o całe kilometry, ale na razie zacznij od odrobiny szacunku dla oglądających twoje zdjecia.
Pokaz, ze sie starałes, pokaz ze włozyłes w zdjecia pracę i wysiłek. Pokaz swoją kreatywnosc.

O fotografowaniu dzieci napisano juz trochę, trochę zdjec dzieci juz opublikowano - niektóre nawet wybitne.

Jest stare przysłowie o pracy i kołaczach.
Per cukiernicza analogia - nikt ci nie każe upiec od razu piętrowego tortu, ale nie dawaj ludziom do konsumpcji niestrawnego i niewypieczonego zakalca.

grzesiek77
09-03-2009, 12:26
Odpuszcze komentarz, skupie sie lepiej na robieniu zdjec, mysle ze i mnie i Tobie wyjdzie to na zdrowie :)

PD71
09-03-2009, 12:52
Zdjęcie prezentuje radość i zaciekawienie dziewczynek. To głównie starałbym się wyeksponować na tym zdjęciu, ucinając górę i boki. Generalnie „zacieśniłbym” zatem kadr i poprawił nieco ostrość dziewczynki na drugim planie. Pzdr.

grzesiek77
09-03-2009, 13:06
Zastanawialem sie czy nie przycinac, ale ze obie patrza wlasnie do gory to zostawilem gore... No i ich kolorowy ubior kontrastuje z ciemnymi drzewami...