Zobacz pełną wersję : SB-600 Padła
Witam
Niestety moja ukochana padła.Co 8-12 błysków wyzwala z bardzo małą siłą lub wcale (przy pełnym naładowaniu aku)
Myślałem, że mrugający od ponad roku wyświetlacz ją wykończy a tu nagle druga usterka.
Wysłałem do serwisu i czekam z niecierpliwością.
Miał już ktoś podobny przypadek.?
Pozdrawiam
Miałem mrugający wyświetlacz, ale poza tym działała dobrze z nimprzez prawei rok, potem ją sprzedałem. Zdarzało jej się czase błysnąć nieproszoną, ale to już raczej wina luźnej stopki...
miałem podobną sytuację, która się pojawiła razem z migającym wyświetlaczem, pomogło.......................stwierdzenie, że lampa padła i brak w niej zasilania przez okoła 14 dni, wyświetlacz mruga nadal, ale już błyska normalnie
Szybszy26
08-03-2009, 21:33
Mojej też miga wyświetlacz i przewiduje początki problemów.
swoją tak źle działającą sprzedałem koledze (chyba za stówkę), który ją sobie naprawił - jakiś kabek czy drut przed palnikiem się popsuł - śmiga mu aż miło :)
Mojej też miga wyświetlacz i przewiduje początki problemów.
Przewidujący ten wyświetlacz. :)
swoją tak źle działającą sprzedałem koledze (chyba za stówkę), który ją sobie naprawił - jakiś kabek czy drut przed palnikiem się popsuł - śmiga mu aż miło
:) Wymiana druta na palniku to rzecz do zrobienia, ale tutaj jest walnięta elektronika. Więc sprawa jest dosyć ciężka.
piotrzuraw
14-03-2009, 00:51
No to wiec AMEN
Wcale nie amen. Nie zniechęcaj Kolegi. Wszystko jest do naprawienia. Kwestia tylko czy się opłaca...
Ps... W serwisie nikona za przednią soczewkę sb-600 zaśpiewali mi 100 zł... Więc czasami jak widać się nie opłaca.
Naprawiam
Wymiana płyty gł.elektroniki + palnik 560 pln
Przy obecnych cenach nowych lamp zdecydowałem się na naprawę.
Pozdrawiam
Szybszy26
22-03-2009, 17:33
Dzięki za info. muszę przemyśleć czy warto, jeśli działa ;)( naświetla ok). Myślę nad SB-900 a ta w zapasie. No i zabawy na dwie. Jak padnie to się będę martwił.
Witam
Niestety moja ukochana padła.Co 8-12 błysków wyzwala z bardzo małą siłą lub wcale (przy pełnym naładowaniu aku)
Myślałem, że mrugający od ponad roku wyświetlacz ją wykończy a tu nagle druga usterka.
Wysłałem do serwisu i czekam z niecierpliwością.
Miał już ktoś podobny przypadek.?
Pozdrawiam
Jak długo używałeś tej lampy i jak bardzo była exploatowana?Zamierzam właśnie kupić używaną amatorsko dwa lata,stan idealny.Tak twierdzi właściciel.Twój przypadek trochę mi sierść nastroszył.Przed kupieniem mogę ją obejrzeć i sprawdzić.Tylko czy coś da się zauważyć tak na szybko po kilku testowych błyskach?
Lampa kupiona marzec 2006.
Po ok.14 miesiącach zaczyna migać wyświetlacz oraz czasami sobie sama błyska.
Po trzech latach usterka jak wyżej.
Przebieg ok 30 000 błysków.
Pozdrawiam
Dzięki Anvid.Mogę więc tylko liczyć na uczciwość sprzedającego i mieć nadzieję, że te 14 m-cy i usterka to nie reguła.Rozumiem, że mrugający wyświetlacz dyskwalifikuje taką lampę i odpuścić sobie lepiej jej zakup?
Źle mnie zrozumiałeś
Migający wyświetlacz nie przeszkadzał.Dopiero palnik ją wyeliminował jak napisałem wyżej tzn. w pierwszym moim poście.
Podejrzewam, że z samym migającym wyświetlaczem bym używał ją nadal.
Pozdrawiam
No tak tylko,że migający wyświetlacz też jest usterką bo nie jest to "zachowanie" normalne i może być sygnałem czegoś poważnego.