Zobacz pełną wersję : statyw + glowica
Boguslaw
22-08-2006, 00:56
poluje na statyw i glowice i wypatrzylem Manfrotto 804RC2 oraz MANFROTTO 055 PRO B (choc nie zaglebialem sie jak jest roznica pomiedzy B a nie B :) cena razem 750 PLN choc jak znams iebie to bede to miec tak do 550-600. aha, posiadam D70s. Tylko sie nie smiejcie jak to jakies glupie jest co napisalem:)
055 PROB to swietny statyw, zwlaszcza dla wyrosnietych (wysokich osob)
glowicy nie znam bo mam inna
nie przepadalem za statywem ale od kiedy dysponuje Manfrotto to sama przyjemnosc
Boguslaw,
MANFROTTO 055 PRO B (choc nie zaglebialem sie jak jest roznica pomiedzy B a nie B z tego co pamietam, jak mi tlumaczyl hesja, b oznacza kolor, czyli black, statyw 055pro rzeczywiscie robi wrazenie, stabilny, dobrze wykonany, tak ze nie boisz sie stawiac na nim ciezszy sprzet. jesli chodzi o glowice, to wybor jej zalezy od tego co tak na prawde focisz. w razie pytan proponuje skontaktowac sie ze slawkiem imfoto - linka na pewno znajdziesz
Boguslaw
22-08-2006, 18:41
055 PROB to swietny statyw, zwlaszcza dla wyrosnietych (wysokich osob)
glowicy nie znam bo mam inna
nie przepadalem za statywem ale od kiedy dysponuje Manfrotto to sama przyjemnosc
Przepraszam, co to znaczy wysokich??:D a Jak ja mam 174cm i to tylko jak sienie garbie to wystarczajaco wysoko:P Bo juz sie napalilem na to polaczenie:)
dobrze jest miec wyzszy statyw nawet jak sie nie jest 2 metrowym dryblasem
nie wyciagajac kolumny ma sie go jeszcze bardziej stabilnego :)
055prob to rozsadny wybor na dlugie lata
kured ja kupilem rok temu sherp 600 i teraz zaluje ze nie byla to manfrotka bo przy moich 196 :/ i glowica do niej srednia :/ ehhh :/ sorry za OT :) ale jak kupowac statyw to najlepszy :) albo z wysokiej polki :)
jest dokladnie tak jak piszesz...
kazdy kto kupi statyw tanszy i gorszy z czasem bedzie mial cisnienie ze statyw zamiast mu pomagac to go tylko wkurza i...
wczesniej czy pozniej kupi... Manfrotto
ja mialem wczesniej jakies wynalazki
i suma sumarum zaplacilem duzo wiecej niz gdybym od razu kupil Mańka z frottą :)
ale juz tak jest ze biedny musi dwa razy placic :)
shakk, ani najlepszy, ani z wysokiej półki :D
to standardowy statyw amatorski...za te najlepsze amatorskie musisz zapłacić 1500zł, a te z najwyższej półki 1500$ :lol:
wiesz ALF generalnie mam cisnienie na zmiane tej @$#^& szerpy :) tak jak Slawek napisal :)
nie dziwię się, sherpa jest dobra do lekkiej lustrznki z krótkim szkłem lub dobrego kompakta...MF055 to jest najniezbędniejsze minimum w przystępnej cenie...
znaczy się w przystępnych cenach do Nikona D50 także byście polecali MF055 ? :>
sądzicie że w Media Markt mają go na hali bym sobie go najpierw obejrzał:>
Tordek, jesteś z wawy, więc skontaktuj się z hesją...pomacasz i pogadasz o cenie :D
Tordek, jesteś z wawy, więc skontaktuj się z hesją...pomacasz i pogadasz o cenie :D
dzięki za info
a takie pytanie ,
bo jest wersja 055 PROB i wersja DB BASIC i tak dalej...
o której tutaj byłą mowa ? :D
bo każdy o te kilakdziesiąt złotych droższy.. skończyłem pracować więc, teraz każda złotówka będzie się liczyć...
chce kupić jeszcze tego stałego Nikkora 50mm 1.8... bo w sumie Tamrona nie planowałem, dostałem praktycznie za darmo...
ale nie będę tutaj swopich smutów już rozpisywał xP
Profesjonalista
29-08-2006, 17:48
Gość ma D50 a statyw chce mieć za 1/2, 1/3 ceny aparatu. Dobre.
Profesjonalista,
Gość ma D50 a statyw chce mieć za 1/2, 1/3 ceny aparatu. Dobre. nie rozumiem, co w tym dziwnego? puche za jakis czas zmieni, najprawdopodobniej na lepsza, nie wiadomo czy ciezsza, dokupi szkla itd. a statyw moze zostac. podobno tylko bogatych stac na takie krotkoterminowe zakupy.
Profesjonalista,
Gość ma D50 a statyw chce mieć za 1/2, 1/3 ceny aparatu. Dobre. nie rozumiem, co w tym dziwnego? puche za jakis czas zmieni, najprawdopodobniej na lepsza, nie wiadomo czy ciezsza, dokupi szkla itd. a statyw moze zostac. podobno tylko bogatych stac na takie krotkoterminowe zakupy.
mam zamiar kupić statyw.. aparat napewno bedę miał jakiś czas, ale jak mam potem znowu wszystko wymieniać to bez sensu...
055DB BASIC ten powinien starczyć ?
warto dopłacić na ten nieco lepszy (055PROB)?
różnica nie całych 100zł , a jak ma być dużo lepszy...
Tordek,
różnica nie całych 100zł , a jak ma być dużo lepszy... powyzej alf juz radzil, jestes z wawy, masz pod nosem slawka z imfoto - kontaktuj sie z nim i wyjasnij wszystkie niejasnosci - na pewno na tym nie stracisz.
Tordek,
różnica nie całych 100zł , a jak ma być dużo lepszy... powyzej alf juz radzil, jestes z wawy, masz pod nosem slawka z imfoto - kontaktuj sie z nim i wyjasnij wszystkie niejasnosci - na pewno na tym nie stracisz.
ok , potrzeba mi z m-ce , góra dwa żeby uzbierać na ten statyw ... mam jeszcze trochę czasu;]
zgłoszę się jak tylko skumuluję kasę,
teraz będzie trochę wydatków innych :/
dzięki za pomoc.
Leon13th
30-08-2006, 00:11
Tordek : ja bym polecił przejechać się na giełde w stodole i tam możesz zmacać statyw,polecam tobie Pro055B,nie żałuje tego zakupu.Bardzo fajna głowica jest 392RC4 (sam mam taką),masz bardzo dobrą kontrole nad kadrem i dośc szybko ustawisz kadr.Powiedz dokładnie co będziesz robił to się coś poleci.
na stodołę napewno pojadę , czasami się tam wybieram... po oglądam ale kupię już u Hesji jak nie będzie duzej różnicy w cenie ;)
w sumie wszystkiego chce popróbować , najbardziej mimo wszystko krajobrazy...
i ludzie... a do tego więcej będę robił z ręki ...
zwierzęta ? - moje ptaszniki i kameleon(już niedługo będę miał :D:D:D)
statyw przyda mi sie do zdjęć Warszawy, tak jak zawsze robiłem ...
i krajobrazów które będę chciał teraz robić wybierając się jak najczęściej w plener...
[ Dodano: Sob 09 Wrz, 2006 ]
zastanawiam się nad głowicą , ta o której mowa u góry byłaby dobra ?
narazie potrzebna mi jak najbardziej uniwersalna... jesetem mało sprecyzowany a do tego wszystkiego chce spróbować :)