PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] minimalistycznie

abre
07-03-2009, 14:08
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2009/03/_DSC0041-1.jpg
źródło (http://i134.photobucket.com/albums/q100/abrechinazar/janow4/_DSC0041.jpg)

nigel
07-03-2009, 14:50
Ja bym wolał, tego konia przodem. Kadr nietypowy, ale mnie zainteresowal.

jurek1906
07-03-2009, 16:18
Faktycznie minimal , ale dziesiątkę to można było występlować ;)

abre
07-03-2009, 16:24
Dlaczego mam usuwać piętno?

jurek1906
07-03-2009, 16:37
Dlaczego mam usuwać piętno?
Bo zbyt przyciąga wzrok .

abre
07-03-2009, 16:40
A ja go w ogóle nie dostrzegam.

borregaard
07-03-2009, 17:47
Z tym wzrokiem, to raczej u płci pięknej gorzej,jak się okazuje.....:wink:

Madź
07-03-2009, 17:51
Faktycznie minimal , ale dziesiątkę to można było występlować ;)

No, ja bym też występlowała cąłą tą hreczkę. Wzrok odciąga i jeszcze nieestetyczna i nierówna jest... Nie przesadzasz czasem? Czepialstwo na tym forum sięga zenitu...

jurek1906
07-03-2009, 17:56
No, ja bym też występlowała cąłą tą hreczkę. Wzrok odciąga i jeszcze nieestetyczna i nierówna jest... Nie przesadzasz czasem? Czepialstwo na tym forum sięga zenitu...
Czepialstwo ? To była sugestia, nic więcej .

borregaard
07-03-2009, 17:58
To żadne czepialstwo.Piętno nie jest czymś naturalnym i estetycznym.Jego usunięcie nie jest przestępstwem,a w sytuacji gdy patrzymy na konia bok,zad prawie, w roli głównej,to wzrok sam pomyka do tej dychy....

Madź
07-03-2009, 18:02
Ale tylko chcę cichutko przypomnieć, to jest dział "przygoda" a nie "Glamour". Jakkolwiek jestem w stanie zrozumieć, że tam się ludzie czepiają o to, że czyjaś skóra na zdjęciu ma fakturę skóry, tak tutaj nie umiem niestety.
O kadrze, ekspozycji, samym pomyśle ani słowa. Za to z palenia, które ten koń ma, bo je ma, abre mu nie wypalała naprędce, robi się wielkie halo.

jurek1906
07-03-2009, 18:11
Ale tylko chcę cichutko przypomnieć, to jest dział "przygoda" a nie "Glamour". Jakkolwiek jestem w stanie zrozumieć, że tam się ludzie czepiają o to, że czyjaś skóra na zdjęciu ma fakturę skóry, tak tutaj nie umiem niestety.
O kadrze, ekspozycji, samym pomyśle ani słowa. Za to z palenia, które ten koń ma, bo je ma, abre mu nie wypalała naprędce, robi się wielkie halo.
Nie oglądam zdjęć pod mikroskopem :).Ale co poradzę że pierwsze co zobaczyłem to ta nieszczęsna dycha .Koń ma takie umaszczenie że mi osobiście to przeszkadza .

Madź
07-03-2009, 18:15
Czyli prócz usunięcia palenia, trzeba będzie biedaczce zmienić umaszczenie? Właściciele się zasmucą trochę, bo to ładna kobyła jest.

borregaard
07-03-2009, 18:16
No właśnie widać co wywołuje "niedopracowana" fota...nie skupiamy się przez to piętno na temacie,więc uwaga Jurka jest jak najbardziej słuszna i potrzebna.I nie jest istotne czy to glamour czy makro....to nie ma najmniejszego znaczenia.

Madź
07-03-2009, 18:27
ja nie jestem osobą, która twierdzi, że postprocessing to zło, wręcz przeciwnie, uważam, że zdjęcie powinno być dopracowane, tu zgadzam się w 100% z Tobą. Nie rozumiem jednak, dlaczego zostawienie na klaczy palenia, które jest jej integralną częścią jest NIEDOPRACOWANIEM? Rozumiem, że jak ktoś ma nieciekawy kolor oczu , to go zmieniasz, jak ma duży nos, to zmniejszasz, a jak Ci się w ogóle nie podoba, to wklejasz inną osobę. brawa dla Ciebie.
Jak dla mnie takie teksty są czepianiem się, albo pisaniem dla samego napisania. Czasem lepiej milczeć niż pisać głupoty. Niestety wielu ludzi o tym nie wie.

Nie wiem, może patrzymy na dwa różne zdjecia, bo jak dla mnie jest lepiej dopracowane niż 80% na tym forum.

jurek1906
07-03-2009, 18:32
Czyli prócz usunięcia palenia, trzeba będzie biedaczce zmienić umaszczenie? Właściciele się zasmucą trochę, bo to ładna kobyła jest.
Wiesz doskonale że to nie umaszczenie mi przeszkadza :)Autorkę wątku przepraszam za zamieszanie .Praca mi się bardzo podoba :).

Marian K
07-03-2009, 19:41
Witam
Moim skromnym zdaniem lewej strony jest trochę dużo,ale zdjęcie w b.ładnej tonacji.

Madź,nie rób wideł z igły,tzn. z "10".
Wystarczyło napisać "lubię numerki" i byłoby po sprawie. :)
Pozdr.M