Zobacz pełną wersję : Licencja na program internet security
Witam,
Gdzie najtaniej kupić licencje na program typu internet security np. Norton? Widziałem na allegro (http://www.allegro.pl/item571453729_norton_internet_security_2009_pl_3_s t_0_zl_wys.html) dość tanio tzw. licencję elektroniczną ale po negatywnych komentarzach mam mieszane uczucia i coś to dla mnie podejrzane. Ktoś kupował u nich? Nie jest to przypadkiem jakiś piracki serial?
wasilewk
07-03-2009, 12:04
Polecam AVG - Nortona bym się bał !
Kup sobie kasperskiego - zakup przez polską stronę, cena bodajże 179zł (za pakiet Kaspersky Internet Security). Płatność masz kartą lub przelewem.
używam od 1999 roku i nie miałem problemów ...
http://www.gdata.pl/portal/PL/
...
Przerabiałem już kilka pakietów i na chwilę obecną Norton wydaje się najlepszy. Kaspersky mi za długo skanuje pocztę, co jest problemem gdy się otrzymuje duże załączniki i z tego powodu odpada. Norton kiedyś strasznie zamulał ale obecnie działa bardzo sprawnie. Poza Nortonem podobał mi się jeszcze F-Secure.
A co myślicie o tej aukcji?
Na chwile obecna dla stacji roboczej podpietej do netu, z wymaganiem jak najmniejszego obciazenia systemu, nie ma nic lepszego niz NOD32.
Valdek_Tychy
07-03-2009, 13:37
Spróbuj NOD32 - do kupienia praktycznie wszędzie w cenie trochę powyżej 100 zł.
stig mnie wyprzedził :D
Mam od kilku lat Nortona i nigdy nie narzekałem. Od dwóch lat używam Norton 360. Wypróbowywałem różne: Kaspersky, McAfee,AVG, ArcaVir i inne. Norton jest szybki, czytelny i na razie nic mi nie wpuścił. Na Allegro do otrzymania w wersji Box za około 120 zł.
wojtek_em
07-03-2009, 13:39
Potwierdzam, sam używam w firmie NOD32, szybko skanuje pocztę, generalnie spowalnia system dla mnie niezauważalnie. Póki co komputery nic nie "załapały" ;)
Norton jest szybki,Taaa... Tak jak Nikon Capture NX2. :) Norton to olbrzym na glinianych nogach, w porownaniu nawet do Kasperskiego, a Kaspersky z kolei to zolw w porownaniu do NODa.
Obecnosci w systemie tego ostatniego praktycznie w ogole sie nie czuje.
NOD-a testowałem i antywirus niczego sobie ale konfiguracja firewalla mnie przerosła.
krzysztof jot
07-03-2009, 14:46
Polecam AVG - Nortona bym się bał !
:)) masz bardzo stare opinie, nie kupuje sie antywira starego, a nie widziałes Nortona 2009. Wygrywa wszystkie testy, równiez te wydajnosciowe ( jest super lekki i szybki) a Kasperski bardzo słabo wypadł niestety w tym roku.
NIS - dzis nie wim gdzie jest tanio - w grudniu za 3-stanowiskowy up zapłaciłem 155 zł w Vobisie i to było nawet o 100 zł taniej od innych sklepów, ale nie wiem jak to wygląda dzis.
Taaa... Tak jak Nikon Capture NX2. :) Norton do olbrzym na glinianych nogach, w porownaniu nawet do Kasperskiego, a Kaspersky z kolei do zolw w porownaniu do NODa.
Obecnosci w systemie tego ostatniego praktycznie w ogole sie nie czuje.
w sprawach komputerowych nie polemizuje nigdy z Toba, bo wnioskuje ze masz nieco wieksze rozeznanie, jednak NOD jest zdecydowanie "przereklamowany" - zawsze miałem z nim jakieś wpadki, i jak przeglądam testy - plasuje sie dośc słabo. I jak wyzej - nie znasz Nortona 2009 - zupełnie nowa "konstrukcja" - to juz nie ten stary kobylasty Norton zamulajacy komputer, ta wersja jesn najmniejzasobozerna ze wszystkich antywirów, bardzo szybka, aktualizacje co kilka minut !!, i "zeroobsługowy" - jak ktos chce moze zupełnie zapomniec o konfiguracjach itp. Instaluje i koniec problemu. Całkiem niezła i tania jest GData - dwuletnia wersja na pendrivie 2GB była w MM za 99 zł. Kupiłem dziecku na laptopa - całkiem OK.
o prosze:
http://www.idg.pl/news/133682/Pakiety.antywirusowe.test.html
http://bezpieczenstwo.wordpress.com/2008/09/22/av-test-test-antywirusow/
i jeszcze
http://bezpieczenstwo.wordpress.com/2008/10/30/test-pakietow-bezpieczenstwa-i-firewalli/
tu ESET gdzies daleko w tyle, ale znam tez publikacje wychwalajace NOD'a ale zazwyczaj na serwerowych systemach
Czereśniak
07-03-2009, 14:53
Stig testowałeś NIS 2009? Założę się, że gdybyś testował - inaczej oceniłbyś ten soft.
wasilewk
07-03-2009, 15:08
:)) masz bardzo stare opinie, nie kupuje sie antywira starego, a nie widziałes Nortona 2009. Wygrywa wszystkie testy, równiez te wydajnosciowe ( jest super lekki i szybki) a Kasperski bardzo słabo wypadł niestety w tym roku.[...].
Masz 100% racji. Ale... ...jak się raz sparzę, to nie wtykam paluchów do ognia.
Powiem tak: ja Symanteca programy mam i używam, ale świadomie. Nie każdy jest administratorem sieci i dlatego ogólnie nie polecam tych programów zabezpieczających, bo ludziom wystarczy, że umieją robić zdjęcia a znajomość komputera traktują jakoś dodatkowo.
Programy Symanteca zazwyczaj nie są tłumaczone i nagle wyskakujący komunikat powoduje niemal tatychmiastową reakcję zatwierdzenia - co może się skończyć nawet padem systemu.
Pzdr.
P.S.
Nie wspomnę już o pewnych opcjach, na widok których ludzie głupieją.
Stig testowałeś NIS 2009? Założę się, że gdybyś testował - inaczej oceniłbyś ten soft.A testowales nowego, jeszcze szybszego NOD32 z serii 4.x? :)
Szymon-00
07-03-2009, 17:14
Potwierdzam NOD jest niezauważalny,skuteczny oraz szybki.
Czereśniak
07-03-2009, 17:22
Stig, nie testowałem więc się nie wypowiadam.
A tu link do zapoznania:
http://www.passmark.com/ftp/antivirus_09...ng-ed2.pdf
krzysztof jot
07-03-2009, 18:07
Programy Symanteca zazwyczaj nie są tłumaczone....
? no tu to juz gadasz zupełnie bez sensu - moze najpierw zorientuj sie w jakim punkcie jest świat. Nie widziałem lepszego polskiego interfejsu niz w NIS.
Panowie, Kaspersky też już śmiga aż miło...
wasilewk
08-03-2009, 14:30
? no tu to juz gadasz zupełnie bez sensu - moze najpierw zorientuj sie w jakim punkcie jest świat. Nie widziałem lepszego polskiego interfejsu niz w NIS.
Przecież nie chodzi o interface ale o critical allerts. Wyświetl sobie Hex-edytorem plik wykonywalny, to zobaczysz ile tego badziewia jeszcze jest zostawione.
Pzdr.
P.S.
Sam mam pierwszy NC 5.0 po polsku piszący.
Tylu tu specjalistów, że aż się boję odezwać. :wink:
Ale się odezwę. Od wielu, wielu lat mam Nortona i nigdy nic groźnego się nie "przedostało". Mam go na wszystkich komputerach podłączonych do netu i przeznaczonych do pobierania danych z zewnątrz. W chwili obecnej, jedno stanowisko kosztuje kosztuje mnie sporo mniej niż 50 PLN (netto) rocznie. Obsługi nie wymaga praktycznie żadnej, jeśli jest ustawiony na automatyczne pobieranie aktualizacji. To tyle. Ale jeśli ktoś chce eksperymentować, to oczywiście nie ma zakazu. :wink:
Na chwile obecna dla stacji roboczej podpietej do netu, z wymaganiem jak najmniejszego obciazenia systemu, nie ma nic lepszego niz NOD32.
Podpisuję się pod tym w 100%.
Mam od ponad dwóch lat, i jestem baaaartdzo zadowolony :-)
szerszen
08-03-2009, 21:02
to moze i ja cos dopiesze
nie testowalem nowego symanteca, ale starsze wersje to byla masakra zamulajaca system, dlatego wszystkie kompy w robocie przestawilem na nod32 i jestem zadowolony
to jesli chodzi o platne programy, jesli jednak ktos nie chce wydawac kasy, zna troche angielski i nie jest komputerowym lajkonikiem, polecam comodo, na chwile obecna nie ma lepszej alternatywy wsrod programow free, a nawet i niektorych platnych
Podpisuję się pod tym w 100%.
Mam od ponad dwóch lat, i jestem baaaartdzo zadowolony :-)
Ale masz samego NOD-a czy cały pakiet Internet Security? Mi sam NOD nawet odpowiadał ale firewall był koszmarny.
Norton Internet Security 2009 - mam, działa świetnie i niezauważalnie. W porównaniu do wcześniejszych wersji duuuużo szybszy. Pakiet 3 licencji jest interesujący finansowo.
Pozdrawiam
A czy można kupić NIS 2009 z licencją elektroniczną tak, jak w aukcji, o której pisałem (a sam program ściągnąć z netu)? Czy są tylko wersje pudełkowe?
Kupiłem niedawno upgrade Norton Internet Sciurity - już trzeci raz - jest OK
Kupiłem dziś NIS 2009 w wersji elektronicznej. Plik instalacyjny ściągnąłem z netu a licencję otrzymałem mailem. Za licencje na 3 stanowiska dałem 130 zł. Wersje pudełkowe najtaniej widziałem za 190 zł, a pudełko w zasadzie nie jest mi do niczego potrzebne.
Kupiłem dziś NIS 2009 w wersji elektronicznej. Plik instalacyjny ściągnąłem z netu a licencję otrzymałem mailem. Za licencje na 3 stanowiska dałem 130 zł. Wersje pudełkowe najtaniej widziałem za 190 zł, a pudełko w zasadzie nie jest mi do niczego potrzebne.
Moja trzystanowiskowa licencja komercyjna (ubgrade) NIS 2009 kosztowała dokładnie tyle samo - klucz aktywacyjny dostałem w ciągu 24h - od chwili dokonania przelewu - wszystko online.
sorry - upgrade
Max...20
15-03-2009, 14:10
Wrzucę i ja swoje 3 grosze :) używam od około 2 lat NOD32-a i jestem z niego bardzo zadowolony, Można by było powiedzieć, że prawie go nie czuć na systemie.
Ja kilka dni temu wrzuciłem sobie Nortona 360. Jak na razie pozytywnie mnie zaskakuje. Nie muli systemu, ma patenty do czyszczenia cache, defragmentuje dyski. Zauważyłem póki co tylko jeden problem - moduł anty spamu jest trochę durnawy. No i nie mogę dostać się do jego konfiguracji. Za 210zł kupiłem licencję na 3 kompy.
nis 2009 jest ok sam kupiłem na allo za 130 zł licencję na 3 kompy - w tej cenie nie znadziesz na rynku lepeszej oferty (3 kompy) nod32 jest bardzo dobry lekki i super ale cena jest dwukrotnie wyższa. Sam byłem wielkim sceptykiem nortona ale panowie z symanteca odrobili lekcje i zrobili w końcu dobrego antywira.
Odkopuję.
Czy ktoś korzystał z obecnych ofert na Norton 360 na alledrogo, "SYMANTEC NORTON 360 2014 PL 3 KOMPUTERY" w cenie 49,90 zł wersja elektroniczna???
Dodam, że najtańsza wersja pudełkowa tego samego softu w tym samym czasie na aukcjach jest za 109,00zł lub 164,00zł w sklepach internetowych. Na stronie Symanteca również w wersji do pobrania ale za 249,99zł!
Skąd taka różnica w cenie? Czy to legalne? Skorzystać?
Mozliwe ze wersja na inny rynek. Wiec, bez opcji przedluzenia licencji.
--
Jarek