PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Ferrario na burzowym winklu

bombel
06-03-2009, 21:49
Co tu dużo gadać - po prostu winkiel podczas nieco burzowej pogody i tyle. Jakieś budynki są, to dałem do architektury. Napiszcie co sądzicie, jak Wam się zachce.

http://i42.tinypic.com/s1nm9h.jpg

.

jendryn
06-03-2009, 21:59
napisze od serca: Ś W I E T N E!!! podoba mi się wszystko na tym zdjęciu, jest po prostu inne...

shaolin
06-03-2009, 22:02
Chcialbym odrobine szerzej (tak po prostu) ale reszta git :D

autograf
06-03-2009, 22:20
Wracam do nauki. Wracam do nauki. Wracam do nauki.

Po 'zakamarze' w mojej prywatnej hierarchii to zdjęcie ma drugi plac!

Świetne, to mało powiedziane..

P.S. Naprawdę postawiłeś poprzeczkę bardzo wysoko, wracam do nauki..
A już myślałem, że w mniejszej dupie jestem, niż byłem..

BOSS
06-03-2009, 22:22
No szczena opadła !!!
GRATULACJE!

harb
06-03-2009, 22:27
no dowaliłes Bomblu.... jeden..... Ty :mrgreen:

Radek_1
06-03-2009, 22:32
W tej focie jest wszystko:
- niebo,
- niesmowite kolory,
- podłoga
i w ogóle wszystko jest ;-)

malasana
06-03-2009, 22:36
To fakt, autograf ma racje:D Co tu duzo pisac... Genialne!

autograf
06-03-2009, 22:37
Czapki z głów!

Gapię się w to zdjęcie i przestać nie mogę!

malasana
06-03-2009, 22:45
Czytajac na szybko tytul spodziewalem sie duzego, czerwonego auta:)

harb
06-03-2009, 22:51
Czytajac na szybko tytul spodziewalem sie duzego, czerwonego auta:)

ja też - mówię sobie Bombel by sobie kupił ???? rozrzutny jest :-D ale skoro lubi ...... :mrgreen:

malasana
06-03-2009, 22:53
ja też - mówię sobie Bombel by sobie kupił ???? rozrzutny jest :-D ale skoro lubi ...... :mrgreen:
Teraz pewnie czyta i rozkoszuje sie naszymi opadnietymi do ziemi szczekami:D

j_karol
06-03-2009, 23:16
Teraz pewnie czyta i rozkoszuje sie naszymi opadnietymi do ziemi szczekami

Ale bez bicia trzeba przyznać, że zasłużenie ;)
Bardzo demotywujące ;)
Pzdr

malasana
06-03-2009, 23:17
Bardzo demotywujące ;)

Wrecz przeciwnie:)

bombel
06-03-2009, 23:58
Koledzy - dziękuję za ciepłe słowa. Zawstydzacie mnie.

Jednak muszę się podzielić z Wami pewna myślą - nie rozumiem. Naprawdę nie rozumiem... Spodziewałem się komentarza lub dwóch, ewentualnego liczenia przechyłów (jak to ostatnio jest w modzie :)), a tu tymczasem wygląda na to, że jakiejś części piszących się podoba.

Ale naprawdę ten obrazek podoba się Wam bardziej niż zdjęcie białego okna z fajnym cieniem na czarnej ścianie (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89900)? Tego właśnie to już zupełnie nie rozumiem... Przecież tamto okno to dopiero jest fajne okno! Co prawda nie pisze na nim Ferrario, ale to przecież nie ujma, że nie pisze... A cień! Jaki ma cień! A jaka fajna, czysta, płaska i czarna ściana! :)

Nie twierdzę, że teraz ten obrazek nagle ma się Wam przestać podobać! :) Ale czemu to bardziej, a tamto mniej - tego nei pojmę... :| Chociaż mówili mi, że życie jest pełne niezrozumiałych niespodzianek.

harb
07-03-2009, 00:07
Koledzy - dziękuję za ciepłe słowa. Zawstydzacie mnie.

Jednak muszę się podzielić z Wami pewna myślą - nie rozumiem. Naprawdę nie rozumiem... Spodziewałem się komentarza lub dwóch, ewentualnego liczenia przechyłów (jak to ostatnio jest w modzie :)), a tu tymczasem wygląda na to, że jakiejś części piszących się podoba.

Ale naprawdę ten obrazek podoba się Wam bardziej niż zdjęcie białego okna z fajnym cieniem na czarnej ścianie (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=89900)? Tego właśnie to już zupełnie nie rozumiem... Przecież tamto okno to dopiero jest fajne okno! Co prawda nie pisze na nim Ferrario, ale to przecież nie ujma, że nie pisze... A cień! Jaki ma cień! A jaka fajna, czysta, płaska i czarna ściana! :)

Nie twierdzę, że teraz ten obrazek nagle ma się Wam przestać podobać! :) Ale czemu to bardziej, a tamto mniej - tego nei pojmę... :| Chociaż mówili mi, że życie jest pełne niezrozumiałych niespodzianek.

ale że Ty prawie profesor fotografii, nie rozumiesz ze fotografia jest jak potrawa - cóż z tego ze ładnie wyglada na talerzu skoro nie smakuje - okno ma za mało soli ,pieprzu i bazyli - a w Ferrario jest to wszystko brakuje tylko tego czerwonego autka gdzieś w głebi i to takiego z lat 50-tych :-D

bombel
07-03-2009, 00:10
Acha. To trochę wyjaśnia.

Dziękuę!

Z tym, że ja i tak bardziej lubię tamto okno. :)

jendryn
07-03-2009, 00:11
Mnie brakuje P 911 turbo:) (czerwonego oczywiście)

harb
07-03-2009, 00:18
Acha. To trochę wyjaśnia.

Dziękuę!

Z tym, że ja i tak bardziej lubię tamto okno. :)

i to jest własnie to !!!!!! dostrzegamy w zdjeciach to co mamy w duszy - pare dni temu wstawiłem w krajobrazie fotkę wpisało mi się dosłownie pare osob ,, generalnie klapa zdjecie sie nie podoba - a mnie szalenie ma klimat mimo ze jak ktos napisał mało szczególów w czerni a mnie to całokowicie nie przeszkadza :-D

!AGresT
07-03-2009, 01:49
Bombel - chciałeś - masz.
Mi się to zdjęcie nie podoba. Nie pasuje mi cięcie dołu (krawężnik i barierka mogły by się "kończyć") oraz po prawej gdzie idzie po tym tymczasowym znaku i, co gorsza po balkonie, który chętnie zobaczył bym do końca i małym oddechem. Także nasycenie (wiem, burzowa pogoda) jest dla mnie za silne i (!) HaDeeRowe w odbiorze.

Zdjęcie okienka przegapiłem, więc teraz powiem, ze jest dużo fajniejsze i naprawdę mi się podoba.

Zadowolony?

bombel
07-03-2009, 01:55
Wypraszam sobie HDRy, natomiast co do reszty - no cóż, nie miałem wtedy szerszego kąta, a mniej więcej 2 mm za moimi plecami była ściana, więc dalsze cofanie się słabo mi wyszło.

Natomiast bardzo mi odpowiada, że podoba Ci się białe okno z fajnym cieniem na czarnej ścianie. To jedno ze zdjęć, które nie wiadomo czemu staje się ulubionym.

borregaard
07-03-2009, 09:19
Jak można,tak jednym plikiem,kogoś dołować....

ziellonny
07-03-2009, 09:22
Przyłączam się do pochwał - świetnie wypatrzone miejsce.

elix
07-03-2009, 10:03
bombel to ja żeby Cię pocieszyć ;) to powiem, że jeśli miałbym wybierać to bez wątpienia wybrał bym to "z cieniem" - właśnie za ten cień, który - jak to pięknie ujął harb - jest dal mnie właśnie tą "solą, pieprzem i bazylią" (o czym zresztą już pisałem w tamtym wątku). Z drugiej strony porównywanie tych zdjęć jest raczej dość karkołomnym zajęciem, bo - trzymając się kulinarnych odniesień - one są z dwóch całkowicie różnych menu.

ozzy
07-03-2009, 10:12
super światło, ładnie podrasowane kolory :) wygląda niemal jak render w mental rayu.
ale
gdybym miał wybrać na ścianę to wolałbym okno lub Twoje schody :) bo taki minimal zawsze mi się podobał

Pienia
07-03-2009, 12:11
właśnie wyrzuciłem aparat...

morzon
07-03-2009, 12:33
właśnie wyrzuciłem aparat...

Powiedz gdzie ten kosz ;)

Pienia
07-03-2009, 15:09
z krakowa niedaleko...sanok, miasto...

Pienia
07-03-2009, 15:10
borys został...reszta do śmieci!

Skrzat
07-03-2009, 21:05
Świetne.

Kontynuując myśl Harba i Elixa dodam, że to znakomite danie główne z wyszukanymi smakami:-D

irek6311
07-03-2009, 21:20
Extra fotka :D

Qiubag
07-03-2009, 21:57
Świetne! Patrzę, patrzę i się napatrzeć nie mogę :)
Wiele Twoich prac mi się podobało, ale ta mnie powaliła.
BTW okno też fajne, pozytywnie :D
Pozdrawiam,
Qiubag

Rona
08-03-2009, 23:33
Kurcze , jestem zachwycony, BRAWO !!!!!!!!!!!!!

jarek76
09-03-2009, 09:01
Mogło być faktycznie trochę szerzej ale i tak jest super