Zobacz pełną wersję : NIK software VIVENZA jako plugin do lightroom'a
tymancjo
05-03-2009, 21:48
Jak głosi wieść
"Viveza now compatible with Adobe Photoshop Lightroom 2"
Czyli teraz w LR można mieć U-pointy :) i nawet fajnie to działa...
...jak na razie troche drogo dla mnie, ale trial daje dużo frajdy.
więcej tutaj
http://www.niksoftware.com/viveza... (http://www.niksoftware.com/viveza/en/entry.php?tab=1&utm_campaign=News+Viveza+LR&utm_source=Mar09+30002&utm_medium=EN&utm_content=iBTNmore)
pozdrawiam,
Dodatkowo wiesc glosi, ze oni chca wszystkie swoje pluginy sportowac na Lightrooma do konca 2 kwartalu tego roku.
tomaszt81
05-03-2009, 23:54
no to teraz juz mam kompletn metlik w glowie jesli chodzi o wybor softu :(
Mam pytanie, czy ten plugin exportuje najpierw do TIF-a i na takim obrazku nanosi zmiany, czy moze robi to bezposrednio na RAW-ie (jego podgladzie) i aplikuje zmiany dopiero przy eksporcie?
tymancjo
10-03-2009, 01:37
najpierw do tif'a - przynajmniej tak jest w LR
najpierw do tif'a - przynajmniej tak jest w LR
Dzieki za odpowiedz, w Aperture jest dokladnie tak samo.
robin102
13-03-2009, 16:42
Dodatkowo wiesc glosi, ze oni chca wszystkie swoje pluginy sportowac na Lightrooma do konca 2 kwartalu tego roku.
O kurde to mój ulubiony LR 2.0 stanie się prawdziwą maszynerią :) oby tak zrobili :)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
no to teraz juz mam kompletn metlik w glowie jesli chodzi o wybor softu :(
Nie kombinuj tylko kupuj LR zwłaszcza w świetle tego co wyżej napisane stoi bo to daje szansę na wyzbycie się z użycia PSa, przynajmniej dla mnie :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie, czy ten plugin exportuje najpierw do TIF-a i na takim obrazku nanosi zmiany, czy moze robi .....
Taki tifek potrafi mieć 200MB, że przyzwoity komputeros klęknie, ale możesz sobie zapisać tylko kopię bez "historii" zmian na warstwach no i wtedy tifek jest malusi bo do 20mB wychodzi
Taki tifek potrafi mieć 200MB, że przyzwoity komputeros klęknie, ale możesz sobie zapisać tylko kopię bez "historii" zmian na warstwach no i wtedy tifek jest malusi bo do 20mB wychodzi
Robin, nie uzywam LR, ale chyba nie ma on mozliwosci pracy na warstwach. Czy sie myle?
A tak przy okazji, to dzieki za tego posta, bo przypomniales mi, ze w Aperture jest mozliwosc ustawienia jakosci plikow dla zewnetrznych edytorow. Domyslne parametry byly ustawione na format TIFF; 300 DPI ... no to juz wiem czemu moj komputer tak się mulił w czasie obróbki przy uzyciu zewnetrznych wtyczek.