Zobacz pełną wersję : Sigma DP2 wspaniałe przestrzenne
meliszipak
04-03-2009, 13:50
obrazowanie. Jak dla mnie matryce sigmy generują świetne, szczegółowe, przestrzenne fotografie.
Kolejna premiera i po raz kolejny jestem zbudowany jakością obrazów.
W tej edycji zastosowano ciekawszy obiektyw o bardziej uniwersalnej ogniskowej.
Małpy, które nadają się do robienia zdjęć już są, niech ktoś w końcu zrobi porządny dalmierz dla ludzi. ;)
hedgehog
04-03-2009, 14:47
Nu nu nu, interesujące. Może coś wreszcie wykurzy XA2 z mojej kieszeni. Nie to, żebym chciał. :)
wczoraj też przeglądałem te fotki z DP2 na stronie sigmy. jakość już od pełnej dziury powaliła mnie na łopatki. Brzytwa od środka po sam brzeg kadru, zero aberacji. Dla mnie rewelacja - tylko widząc obecne cenowe postępy Sigmy aż boję się pomyśleć ile to będzie kosztowało, skoro stara DP1 stoi za ok 1900zł...
Wow. Gdyby miała rozsądną cenę od razu znalazła by się w mojej kieszeni.
obrazowanie. Jak dla mnie matryce sigmy generują świetne, szczegółowe, przestrzenne fotografie.
Że szczegółowe to się zgodzę, bo to Foveon, ale przestrzenne?
jakosc obrazu powala, tego nie da sie ukryc.
Jakby to jeszcze byl dalmierz to natychmiast bym kupil, bo kadrowac ekranem lcd to nienawidze.
jakosc obrazu powala, tego nie da sie ukryc.
Mimo wszystko 12Mpix skalowane w dół do 4Mpix da tyle samo detali i mniej artefaktów. Oczywiście pozostaje kwestia szkła :>
Jakby to jeszcze byl dalmierz to natychmiast bym kupil, bo kadrowac ekranem lcd to nienawidze.
Można dokupić celownik optyczny.