Zobacz pełną wersję : Drewno
Przemek Paśnik
04-03-2009, 10:23
Witam, mam taki dylemat: z założenia ma to być studium drewna. Poz złożeniu całości czuję jednak, że czegoś tu brakuje. Proszę o komentarze, sugestie itp. Sugeruję oglądać na czarnym forum, pozdrawiam :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img110.imageshack.us/img110/1026/trzptzkdrewniany.jpg)
jacek.gold
04-03-2009, 10:50
tartaku? wiórów? deski? pniaka o ścięciu? temat rzeka...
Przemek Paśnik
04-03-2009, 11:13
Brakuje Rasiaka:mrgreen:
padłem :mrgreen:
Jacek dzięki za sugestie.
Brakuje Rasiaka:mrgreen:
hehehehheehehe:mrgreen:
Wracając do foty - ciekawy mix.
............czuję jednak, że czegoś tu brakuje........
Dla mnie, to tu jest za dużo o "to środkowe". Według mnie to nie drewno ;-)
Zorba ma rację.
Drewno jest po przetarciu w tartaku, a drzewo rośnie.
Inaczej: drzewo stoi, a drewno leży.:)
Pozdrawiam.
Przemek Paśnik
04-03-2009, 21:42
Dzięki wszystkim za opinie, ale koncept jest taki, że środkowe zdjęcie musi zostać :-P
..............środkowe.......musi zostać
Jasne !! Ty jesteś "szefem" ;-) .
Przemek Paśnik
04-03-2009, 21:53
:oops: pojechałeś po bandzie...
:oops: pojechałeś po bandzie...
Mam nadzieję, że to żart :-)
Nie zwróciłem uwagi żeś ziomal zza miedzy ;-)
Szczególne pozdrówka ;-)
Przemek Paśnik
04-03-2009, 22:09
Pozdrawiam Będzin :D
Miałem taki koncept - drewno w wielu postaciach, formach. Uwidziało mi się, że musi być coś żywego, drzewo, coś jakby początek drewnianych opowieści. I właśnie to środkowe zdjęcie musi zostać, jest osią kompozycji.
O kurde zaczynam pisać jak jakiś ahtystaaaa ROTFL
PeterWolf
04-03-2009, 22:36
Miałem taki koncept - drewno w wielu postaciach, formach. Uwidziało mi się, że musi być coś żywego, drzewo, coś jakby początek drewnianych opowieści.
Mnie się to podoba, przy założeniu że taki a nie inny obraz został przedstawiony celowo - wtedy z zasadzie niczego tu nie brakuje. Bardziej jako krótka scenka rodzajowa. 3 zdjęcia - 3 powolne śmierci. Natomiast jako początek drewnianych opowieści to nie jestem przekonany. Drewno jest piękne, zdrowe, nadaje uroku i dodaje ciepła naszym domom i nie tylko i jego droga jest długa. Tu widzę sam koniec tej drogi. Chore drzewo, chora kładka (czy coś tam) i chory dom - wszystkie wkrótce odejdą w zapomnienie. Więc jeśli to ma być początek drewnianych opowieści, to smutne te opowieści będą. Może w tej sytuacji brakuje początku i środka (prawdziwego życiorysu drewna), tylko tego w 3 zdjęciach ująć nie sposób. Zmierzam do tego, że jakby ktoś nigdy drewna nie widział i zobaczył to studium to by pomyślał że drewno to takie coś zupełnie do niczego - im szybciej zgnije tym lepiej.
Pozdrawiam Będzin :D
Miałem taki koncept - drewno w wielu postaciach, formach. Uwidziało mi się, że musi być coś żywego, drzewo, coś jakby początek drewnianych opowieści. I właśnie to środkowe zdjęcie musi zostać, jest osią kompozycji.
O kurde zaczynam pisać jak jakiś ahtystaaaa ROTFL
Na początek - dobrze, że potrafisz rozróżnić drzewo od drewna. Jeśli ma to być coś w stylu opowieści to zacznij od sadzonki (albo np. żołędzia) potem niech będzie po kolei drzewo, tartak, dechy lub bardziej poszaleć i dodać zdjęcie półek w księgarni/antykwariacie, a zakończyć paczką (albo jeszcze lepiej skupem) makulatury. Na bonusową fotkę możesz dać rolkę papieru toaletowego ;-)
zacznij od sadzonki [...] Na bonusową fotkę możesz dać rolkę papieru toaletowego ;-)
Fr@ntz, powinieneś zostać reżyserem! :) Albo w ostateczności pisać scenariusze, ale nie schodź poniżej! :)
Fr@ntz, powinieneś zostać reżyserem! :) Albo w ostateczności pisać scenariusze, ale nie schodź poniżej! :)
łee tam, skrzywienie po 10 latach na WTD ;-) - największy "odpał" jaki miałem to temat na pracę inż. "Wpływ Gwiezdnych Wojen (G.Lucasa) na szerokość rzazu. Obróbka cięciem za pomocą lasera".
Marian K
07-03-2009, 20:55
Na początek - dobrze, że potrafisz rozróżnić drzewo od drewna. Jeśli ma to być coś w stylu opowieści to zacznij od sadzonki (albo np. żołędzia) potem niech będzie po kolei drzewo, tartak, dechy lub bardziej poszaleć i dodać zdjęcie półek w księgarni/antykwariacie, a zakończyć paczką (albo jeszcze lepiej skupem) makulatury. Na bonusową fotkę możesz dać rolkę papieru toaletowego ;-)
Ale co było pierwsze ,jajko -tzn. żołędź czy sadzonka :)
na Ice Age był żołądź ;-)
ambergraff
09-03-2009, 10:34
Miałem taki koncept - drewno w wielu postaciach, formach. Uwidziało mi się, że musi być coś żywego, drzewo, coś jakby początek drewnianych opowieści...
Jakoś nie za bardzo mi się to widzi, jeśli to miał być Twój zamiar:?. Wszystko na Twoich zdjęciach jest smutne, stare, więc nic nie ma wspólnego z czymś "żywym". Być może źle zrozumiałem Twoją koncepcję:(, ale wydaje mi się, że jeśli ma coś być "żywego", a jednocześcnie pokazanie drewna (co samo w sobie nie jest już żywe), to prędzej poszedłby w kierunku czegoś twórczego z wykorzystaniem drewna, np. drewno w rękach artysty rzeźbiarza, stawianie domu z bali, desek. Wszystko oczywiście zapoczątkowałbym jakimś akcentem tartaku, taki ala początek jego praktycznego wykorzystania.
Tak jak by podszedł do tematu, przy czym nie do końca jestem pewien czy w Twojej koncepcji byłoby na taki eksperyment miejsce.
PS. Nie kończ przypadkiem wszystkiego zdjęciem stolarza przy produkcji trumien:-D