PDA

Zobacz pełną wersję : "Zgubiłem" pasek - ktoś widział ktoś zna???

Al Koholik
03-03-2009, 18:37
Jakiś czas temu gdzies w sieci widziałem pasek na ramie do przenoszenia aparatu.

Nie pamietam gdzie to było i kto jest jego producentem... wówczas potraktowałem to jako ciekawostke i drugiego dnia już o nim nie pamiętałem. Teraz myśle, że to nie głupie rozwiazanie. W poszukiwaniu go przeszukałem znane mi zasoby internetu i nic nie znalazłem.

Jaki to był pasek?

Przezaczony dla fotoreporterów, umożliwiał on dyskretne prznoszenie aparatu pod "pachą" Nosiło sie to na ramieniu (np. pod kurtka, a aparat wisiał z boku) Aparat zamocowany był do paska "za spód" (tak jak statyw) i konstrukcja tego ustrojstwa pozwalała na przesuwanie aparatu wzdłuż paska pozwalając na błyskawiczny dostep do aparatu. Można go było rowniez odpiąć

To tyle co pamietam na ten temat.

Bede wdzieczny za jakieś informacje. Jak i opinie.

mateo912
03-03-2009, 19:04
o to Ci chodzi? Rapid R-strap (http://blackrapid.com/) ?
jeśli tak to było to w tym (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=74349) wątku też :)

Al Koholik
03-03-2009, 19:23
Tak! Dokładnie o to.

Wielkie dzięki

mateo912
03-03-2009, 19:32
Sam nad czymś takim myślałem ale żeby samemu zrobić :D ale na razie efektów brak :D

puchbeary
04-03-2009, 09:10
Przecież podobny wynalazek można zrobić samemu nakładem godziny pracy i poświęcając jedną płytkę statywową. przynajmniej do lżejszych szkiełek. Na spacery i plenery jak znalazł. Na imprezy to się raczej nie nadaje - już widzę d300 z sb800 i lightspherem dyndające mi pod pachą :D.

Al Koholik
04-03-2009, 19:53
Przecież podobny wynalazek można zrobić samemu nakładem godziny pracy i poświęcając jedną płytkę statywową.

Pare dni temu byłem na wystawie. Myślałem, że bedzie można robić zdjecia ale jednak nie. Aparatu nie chcialem zostawiac w szatni, wiec przemycilem go pod kurtką. Pasek z jednej strony przeciągłem pod płytką statywową. Sprawiło to, że aparat się ładnie ułozył pod kurtka i zupełnie mi nie przeszkadzał... i wtedy właśnie pojawiła się myśl, że ktoś kiedyś wymyślił coś takiego.

Wszystko byłoby fajnie gdyby pasek był dłuższy....