Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Panie starszy! Coś mało kolorowego, raz, dwa!
Witam -
i się od razu pytam
czy nie za mało zdjęcia w zdjęciu*?
http://i39.tinypic.com/aelj00.jpg
.
*Tym razem nie przyjmuję pretensji, że za mało podłogi. :)
fotoprint
03-03-2009, 14:33
fajniutkie równiutkie
fajniutkie równiutkie
Hmmm... :|
Zawsze myślałem, że równoległość (lub nie) nie jest głównym wyznacznikiem jakości i klasy obrazka, ale dziękuję i za ten głos. :)
kronos28
03-03-2009, 14:56
zdjęcie w zdjęciu jak najbardziej jest :)
Osobiście zawsze w takich przypadkach strzelania okienek itd. (bo jak sie gapie to widzę tu okno :D) preferowałem centralnie i potem brać to w kwadrat... ale jako, że tutaj samo okno raczej z kwadratem ma mało wspólnego ;) to takie kadrowanie jest ok. Natomiast co do samego "umieszczenia" tego "cosia" tak na lewo od centrum kadru powoduje to, że ta prawa, "pusta" część zdjęcia jakoby dla mojego wzroku nie istnieje - wzrok leci mi w stronę tego bialego "cosia"...
Sam nie wiem. Jeszcze się pogapie na fote....
A mnie się wydaje, że jakby okno było centralnie to byłaby sztampa, a sztampa jak wiadomo generalnie dobra nie jest, a tak jak jest teraz to sztampy nie ma czyli jest dobrze :)
A zresztą pal licho to okno, ale jaki cień! Ten cień jest tu dla mnie głównym aktorem.
Staranna jak zwykle robota. Kadr i obróbka - nic dodać... Wiem, że mój "warsztat" foto nie dorasta wielu na tym forum, więc nie silę się nawet na wyszukane uzasadnienia.
Mnie sie podoba - pozdrawiam :)
A zresztą pal licho to okno, ale jaki cień! Ten cień jest tu dla mnie głównym aktorem.
Dziękuję za te słowa... Prawdę mówiąc jest to jedno z moich ulubionych zdjęć, ale kiedyś lubiłem je jakoś tak ogólnie i 'sam z siebie'. :) A potem zacząłem je analizować, żeby samemu się dowiedzieć dlaczego je lubię - i doszedłem, że to chyba ten cień... Choć za jakiś miesiąc mogę dojść, że to może jednak co innego. :)
Wiem, to głupio, że przyznaję tak otwarcie, że moje zdjęcie mi się podoba, ale jest cała masa innych, a pod niektórymi zebrałem więcej pochwał i komentarzy, a jednak spośród nich to własnie jest jednym z moich ulubionych.