Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Rastro
malasana
01-03-2009, 22:03
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://malasana.webhost.pl/photos/rastro01.jpg)
p.s. Wiem, ze krzywo, tak chcialem - to nie architektura:)
Hmm lubię krzywo, ale wtedy gdy to było zamierzone lecz nie trzeba o tym powiadamiać widza ;) tutaj wyszło nie jak zamierzony kadr a jak zupełny przypadek. Nie podoba mi się.
malasana
02-03-2009, 16:30
Hmm lubię krzywo, ale wtedy gdy to było zamierzone lecz nie trzeba o tym powiadamiać widza ;) tutaj wyszło nie jak zamierzony kadr a jak zupełny przypadek. Nie podoba mi się.
Przede wszystkim dziekuje za opinie:)
A chcialem zeby bylo krzywo, gdyz tak naprawde wiele elementow tej sceny w naturze bylo krzywych. Nachylenie ulicy spore, kamienica stara, napisy na murze tez nie pod linijke, wreszcie rozgardiasz w tych sprzedawanych szpargalach, ramach obrazow itd.
Oczywiscie moglem wyprostowac wzgledem budynku, ale swiadomie pokazalem tak jak jest. Nie bronie tej decyzji na sile:)
MisterToy
02-03-2009, 17:23
Pozwolę sobie na moją pierwszą opinię na tym forum :) Niestety niekoniecznie pochlebną :(
Też mnie to nie przekonuje. Ja bym wziął to bliżej i niżej, kadr poziomy(żeby uniknąc tego balkoniku i pustej paczki papierosów na ulicy, a ten papierek całkiem na lewo to bym przemieścił poza kadr :D no i by zmieścić wystawę przy bliższym kadrowaniu) no i spróbował w b&w.
Mam nadzieję że nie wystraszyłem, i czekam na opinie mojej opinii :D
malasana
02-03-2009, 17:30
Pozwolę sobie na moją pierwszą opinię na tym forum :) Niestety niekoniecznie pochlebną :(
Też mnie to nie przekonuje. Ja bym wziął to bliżej i niżej, kadr poziomy(żeby uniknąc tego balkoniku i pustej paczki papierosów na ulicy, a ten papierek całkiem na lewo to bym przemieścił poza kadr :D no i by zmieścić wystawę przy bliższym kadrowaniu) no i spróbował w b&w.
Mam nadzieję że nie wystraszyłem, i czekam na opinie mojej opinii :D
Nie, nie wystraszyles:) Ale niestety sie nie zgadzam:) Zwlaszcza w kwestii b/w. Kolor jest istota tego zdjecia moim zdaniem.