Zobacz pełną wersję : Nikon D50+Tamron 17-50 f/2,8. Dobry zestaw?? Czy...
explorex666
18-08-2006, 23:33
Witam. Jestem juz zdecydowany na zestaw w temacie(Przez min.rok chce uzywac tylko tego obiektywu, na poczatku mial byc N18-70;ale przekonano mnie do Tamrona). Jednak nie wiem czy jak zgromadzi mi sie kurz to kupowac jakies gruszki,pedzelki czy poprostu wyslac do Nikon Polska? Jesli tak to jaka jest cena takiego przeczyszczenia:D Prosze o odpowiedz
Lepiej wtedy wysyłać do Nikon Polska. Oni mają gruszki i pędzelki a nawet odkurzacze :lol:
D50+T17-50f2.8 to będzie fajny zestaw :D , co do gruszki to kup sobie w aptece zwykłą gumową za pare złotych i to wystarczy (podczas czyszczenia niewkładaj końcuwki gruszki do korpusu bo możesz sobie narobić bałaganu) pierwsze czyszczenie będzie nerwowe ala z czasem się wprawisz :lol:
JA mam zestaw D50 + Sigme 18-50 f/2.8 i jestem bardzo zadowolony, a tamron podobno ciut lepszy od sigmy wiec i ciebie na 100% zadowoli.
tak jak kolega wyzej pisal gruszka sam szybciej wyczyscisz niz przez serwis(czas oczekiwania minimum 2 tygodnie jak nie miesiac). Gruche kupilem za 5zł wiec koszt niewielki.
A do tego jak bedziesz mial jeden obiektyw i nie bedziesz go odpinal to male szanse na zabrudzenia. co innego jak "klapiesz" obiektywami....