Zobacz pełną wersję : Those Of The Unlight
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img147.imageshack.us/img147/3486/thoseoftheunlight.jpg)
fajny pomysl tylko moim zdaniem z prawej strony brakuje troszke swiatła
gadajacaglowa
01-03-2009, 16:54
Kolejna świetna praca.
Jak dla mnie brak światła dodaje zadumy. a właśnie za dużo lewej, jaśniejszej strony. No i przyciemniłabym trochę brzegi. Ogólnie zdjęcie robi wrażenie. Ale to tylko zdanie kompletnego laika. Po prostu piszę co widzę :)
Pozdrawiam.
Motorniczy
01-03-2009, 17:58
Dobre , dobre .
To zdjęcie bardziej podoba mi się od poprzedniego z cyklu, ale mam jedną uwagę: ostrością dajesz do poznania, że chcesz skierować uwagę na twarz, ale jasnościami, że na tło, gdzie być może jest coś istotnego. Bo, jak wszyscy wiedzą, nie zawsze element najostrzejszy na obrazku musi być najbardziej istotny - bywa, że jest dokładnie odwrotnie.
A zatem - odczuwam pewien dysonans; z jednej strony mam kierować uwagę na ostre, ale światło kieruje mnie na tło. Gdyby to zgrać, gdyby kierować uwagę widza w sposób skoordynowany na jeden element - byłoby mam wrażenie lepiej.
A technicznie rzecz biorąc: po prostu nieco jaśniej twarz, a nieco zaowalowane winietą z jednej strony tło, i powinno być lepiej. Ale to moje zdanie i nie ma obowiązku się zgadzać.
Kadr za to świetny. Tu zdecydowanie trzeba pochwalić! :)
A zatem - odczuwam pewien dysonans; z jednej strony mam kierować uwagę na ostre, ale światło kieruje mnie na tło. Gdyby to zgrać, gdyby kierować uwagę widza w sposób skoordynowany na jeden element - byłoby mam wrażenie lepiej.
Dzięki za wskazówki. Prawdę mówiąc efekt który uzyskałem nie był przypadkowy. Jest to moja wizja okładki pewnego zespołu . W zamierzeniu twarz na pierwszym planie miała byc ostra, jednak "postacie" w tle "podążają " za osobą która jest na pierwszym planie. Jednak to tylko moja wizja, która może nie byc odczytana tak jak ja to widzę:)
Kadr i pomysł świetny. Technicznie za bomblem.