PDA

Zobacz pełną wersję : ...

jendryn
28-02-2009, 17:12
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img25.imageshack.us/img25/5728/for.jpg)

sowart
28-02-2009, 19:15
świetne ale czy mi się wydaje czy lekko skrzywione?

Marian K
28-02-2009, 21:07
Swietne bo skrzywione - choć nie wiem w którą stronę:)
Zdjęcie mi się tylko podoba ,pozdrawiam M.

Cracker
28-02-2009, 23:33
zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara fajna figurka :)

Marian K
28-02-2009, 23:54
W takim razie trzeba rzeżbiarza poprosić , żeby rzeżbił prosto bo potem foty wychodzą krzywo.:)

jendryn
01-03-2009, 00:08
W takim razie trzeba rzeżbiarza poprosić , żeby rzeżbił prosto bo potem foty wychodzą krzywo.:)

Wydaje mi się, że takie uwagi możesz zatrzymac dla siebie. Całkiem możliwe ,że nie jest idealnie prosto... Jednak cała idea fotografii nie opiera się tylko i wyłącznie na idealistyczemu podejściu do pionu i poziomu. Chyba czytanie forum czasami wypacza racjonalne podejście do oceny zdjęcia. Zresztą coraz częściej łatwo doszukac się komentarzy : leci w lewo, prawo itp. niż czegoś konkretnego. A może poprostu wydaje mi się:)

P.S: Z ciekawości chciałbym zobaczyc Twoje zdjęcia na forum które prezentują idealny pion bądź poziom, tylko ciężko się ich doszukac...

6868
01-03-2009, 00:41
Wydaje mi się, że takie uwagi możesz zatrzymac dla siebie. Całkiem możliwe ,że nie jest idealnie prosto... Jednak cała idea fotografii nie opiera się tylko i wyłącznie na idealistyczemu podejściu do pionu i poziomu. Chyba czytanie forum czasami wypacza racjonalne podejście do oceny zdjęcia. Zresztą coraz częściej łatwo doszukac się komentarzy : leci w lewo, prawo itp. niż czegoś konkretnego. A może poprostu wydaje mi się:)

P.S: Z ciekawości chciałbym zobaczyc Twoje zdjęcia na forum które prezentują idealny pion bądź poziom, tylko ciężko się ich doszukac...
..jendryn...bleib locker.. :) przeciez kolega to zartobliwie nabazgral...
pozdrawiam

jendryn
01-03-2009, 00:43
Możliwe , że żartobliwie... Jeżeli tak to sorki :) Może jestem dzisiaj zbyt nerwowy. Jeszce raz sorki jeżeli to był żarcik:)

gadajacaglowa
01-03-2009, 16:47
To zdjęcie jest jednym z niewielu, które (przynajmniej mnie) zatrzymują na dłuższą chwilę. Ma świetny klimat i charakter. Nie chcę tu wylecieć z nadinterpretacją, ale czuć jakiś dystans. Kolor fajnie się wydobywa z tej czerni a wyraziste elementy ładnie podkreślają całość. Bardzo mi się podoba.
Często tytuł jest bardzo potrzebny w odbiorze pracy, ale tu faktycznie wydaje się zbędny.
Pozdrawiam.

Marian K
01-03-2009, 21:55
Możliwe , że żartobliwie... Jeżeli tak to sorki :) Może jestem dzisiaj zbyt nerwowy. Jeszce raz sorki jeżeli to był żarcik:)

Jendryn ,To nie był żarcik .to było świadome i złośliwe(choć z :) ) odniesienie się ,
do komentrzy:Sowarta,Crackera. Właśnie dlatego że nie lubię:"leci w lewo',"leci w prawo".
Patrzyłem dość długo na to zdjęcie zastanawiając się , jakie to może mieć znaczenie jesli nawet leci,
w tej konkretnej fotce,Dlatego napisałem o rzeźbiarzu.:)
Szcunek że umiesz przeprosić , a nie okopywać się na pozycji obronno-zaczepnej.
Tak więc 6868 ma rację z tym luzem:)
Pozdr.M