Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Karola G.
nysander
28-02-2009, 01:09
Witam i zapraszam do wyrażenia swojej opinii o poniższych portretach :)
EDIT - brak fot.
Witek "Wisz"
28-02-2009, 01:21
Heh... cos mi się dzisiaj zebrało na gadanie:mrgreen:
1. Kadr odrobinke w lewo. Najlepsze z zaprezentowanych. Choć kłóciłbym się, czy zastosowanie zielonego filtra przy konwersji akurat w tym przypadku nie dało zbyt ciemnego odcienia skóry.
2. Tutaj trochę za dużo góry. Dlaczego dziewczynie wyrastają rogi?:mrgreen:
3. Ojjj... po co to drzewo na połowie kadru? I trochę dziwny makijaż... Kojarzy się w pierwszej chwili z pewną wesołą roślinką:mrgreen:
Pozdrawiam
Witek
nysander
28-02-2009, 01:29
co do 1. to takie było założenie aby wyciągnąć skórę na bardziej opaloną. w lewo czyli więcej z prawej? jak tak to nie da się ;/
2. wpadka :) jeszcze nie wszystkie elementy tła kontroluję i to akurat przeoczyłem a dubla kadru nie mam z minimalnie innego kąta
3. makijaż to taka wariacja, żeby było cos innego nie sam podkład i błyszczyk na ustach. drzewo miało być jako przedplan. o jakiej roślince mówisz?
może dodam 4 to będzie lepiej widać tą "roślinkę"
Witek "Wisz"
28-02-2009, 01:43
1. Więcej z prawej strony MODELKI. Jaśli się nie da, a nie upierasz się na kwadrat, to możesz lekko przyciąć prawą stronę ZDJĘCIA.
2. Ano wpadka - jak nie ma dubla to KUPA:mrgreen: Można się bawić stemplem w PS, ale tam trochę zatłoczone tło (ale twór językowy, matko...), więc będzie kombinowania.
3. Makijaż trochę odjechany... W pierwszej chwili skojarzył mi sie z mary...:mrgreen: Ale po przyjrzeniu się już nie jest podobny. Jedna rada - inaczej usta - dziewczyna ma je dość wąskie, więc aż się prosi o jakąś konturówkę, żeby je optycznie powiększyć.
4. Nawet fajnie skadrowane, ale znów przeszkadza ta biała plama w PG.
Pozdrawiam
Witek
nysander
28-02-2009, 01:51
dzięki serdeczne za opinie, przy następnej okazji wezmę rady pod uwagę i postaram się nie popełnić tych błędów ponownie :)
z ps'a jestem zielony totalnie, więc cała obróbka łącznie z wywoływaniem nefów jest oparta o pakiet DIGIKAM dla linuksa, a narzędzi punktowego retuszu nie ma.
A mnie makijaż na 3 i 4 kojarzy się z takim ciekawym zespołem Marduk:)
nysander
28-02-2009, 18:18
wg mnie b. wiele różni te makijaże ... oni mają całe maski na twarzy :)
nysander
02-03-2009, 01:56
dzięki za już i proszę o więcej ... komentarzy :) czyżby te zdjęcia były tak wyjątkowo neutralne, że ani na nie, ani na tak?