Zobacz pełną wersję : New Nikon lens AF-S 17-35 f/1.8D IF ED?
Hmmm ?! :)
http://nikonrumors.com/2009/02/27/breaking-news-new-nikon-lens-af-s-17-35-f18d-if-ed.aspx
Mialo byc 2.8 - pomylili sie :)
Inkognito
03-03-2009, 09:04
zoom ze światłem 1.8 - pewno na pełną klatkę jeszcze i z filtrami ledwie 77mm...
Hehe można się uśmiechnąć od rana ;)
ŁUKASZ SZIN
05-03-2009, 10:33
Pożyjemy zobaczymy co nowego Nikon zaprezentuje :mrgreen:
Pożyjemy zobaczymy co nowego Nikon zaprezentuje :mrgreen:
Na PMA 2012 :mrgreen:
Przemek Paśnik
05-03-2009, 10:44
Na PMA 2012 :mrgreen:
no no, dowiozą go nowymi autostradami :twisted:
no no, dowiozą go nowymi autostradami :twisted:
W ten obiektyw to ostatecznie może bym uwierzył ale autostrady to już przesada :mrgreen:
niech zrobią 16-35 f4 pod FX i wystarczy... może być sigma albo tokina, obojętnie kto...
Jeśli by jakościowo dorównywał 24-70/2.8, wielkością był porównywalny do obecnej wersji. To dla mnie na DX był by to idealny słoik. Obecna wersja albo ma rozrzut jakościowy albo ja mam do niej permanentnego pecha :( I 2.8 by wystarczyło.
Nikon ! Litości ! Ile można czekać ?! Wypuść w końcu to szkło bo cholery można dostać. N14-24 do krajobrazów nie bo nie ma możliwości zamontowania filtra,obecny N17-35 nie bo mydli na cyfrze ! N I K O N , P O B Ó D K A ! ! ! Dawaj to szkło !!!
Może lepiej - NIKON, POBUDKA??
Pozdrowionka
Pat
maciek.evo
02-09-2009, 08:07
dobre :mrgreen:
W opisie zapewne jest błąd, powinno być New Nikon lens AF-S 17-35 f/1.2D IF ED ;]
...ale nie obraziłbym się jakby takie szkiełko faktycznie się ukazało :p :)
W opisie zapewne jest błąd, powinno być New Nikon lens AF-S 17-35 f/1.2D IF ED ;]
Byłaby alternatywa obiektyw czy dobry samochód :-D
A szybciej obiektyw czy może lepiej mieć te 2 nerki :mrgreen:
Nie wierzę aby taki obiektyw był ze swiatłem 1.8 no ale zobaczymy :D
jak już szaleć to bym wolał 17-35 f/1.0G VR ^^" sprzęt za 30.000zł tylko po co VR do 1.0? a tak by cenę podbić x]
co do tego 1.8 to wiadome, że to literówka... tylko z drugiej strony nie wierzę, że nikt jeszcze do Nich tego nie napisał o tej pomyłce i nie zechcieli tego poprawić bo jako chwyt na wyczekiwanie na to nowe szkło to raczej nie jest...
Nie wierzę aby taki obiektyw był ze swiatłem 1.8 no ale zobaczymy :D
Nie tylko nie wierzę, ale jestem tego pewien.