PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Save The Planet

Dr. Evil
27-02-2009, 11:40
witam.
jak Wam się to widzi...?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img150.imageshack.us/img150/1664/savetheplanet.jpg)

Naithsabes
27-02-2009, 12:26
Ciekawie, ale dałbym więcej prawej, tak żeby nie ciąć modela.

stock
27-02-2009, 12:41
wyglada jak wklejony.

Jacek S
27-02-2009, 12:43
Czy ta poświata wokół postaci jest zamierzona, bo bardzo rzuca się w oczy?

Dr. Evil
27-02-2009, 12:57
zamierzona? nie.

po prostu tak wyszło... :)

Jacek S
27-02-2009, 13:05
Może w takim razie inaczej zapytam: jesteś zadowolony, że tak wyszło???

Rafał63
27-02-2009, 13:09
Kadr dobry, motyw też. Kolory do kwestia gustu. Jakiś taki HDR-owaty. Na granicy grafiki, nie mój styl.
Pozdrawiam

ArtX
27-02-2009, 13:13
zamierzona? nie.

po prostu tak wyszło... :)

z photomatixa, tudziez innego bajkowego masakratora?
jednak chyba lepiej by bylo, gdybys to Ty o tym swiadomie decydowal, a nie dawal 'co wyszlo'.

Jacek S
27-02-2009, 13:20
z photomatixa, tudziez innego bajkowego masakratora?
jednak chyba lepiej by bylo, gdybys to Ty o tym swiadomie decydowal, a nie dawal 'co wyszlo'.

Nie zgodzę się z tym. Czasami efekt eksperymentów zaskakuje autora, ale może być całkiem ciekawy. Nie ma w tym nic złego, jeżeli autor jest tego świadomy, gorzej jeżeli to dzieło przypadku jest tylko błędem, którego autor nie dostrzegł. Inna sprawa jak odbierają to inni oglądający.

Mnie akurat ta poświata się niezbyt podoba, ale uważam, że zdjęcie jest ciekawe i ogólnie może się podobać.

Dr. Evil
27-02-2009, 13:35
powiem szczerze, że mi też nie do końca się podoba ale nie jestem magikiem, któremu jej usunięcie nie stwarzało by problemu.

dzięki wszystkim za komentarze!
pozdrawiam! :)

ArtX
27-02-2009, 13:45
Nie zgodzę się z tym. Czasami efekt eksperymentów zaskakuje autora, ale może być całkiem ciekawy. Nie ma w tym nic złego, jeżeli autor jest tego świadomy, gorzej jeżeli to dzieło przypadku jest tylko błędem, którego autor nie dostrzegł. Inna sprawa jak odbierają to inni oglądający.

Mnie akurat ta poświata się niezbyt podoba, ale uważam, że zdjęcie jest ciekawe i ogólnie może się podobać.

Eksperymenty to jak najbardziej dobra rzecz, wrecz konieczna, jezeli mowimy o rozwoju. Ja raczej chcialem nawiazac do wielokrotnie wspominanych na Forum fascynacjach, ktore w wiekszym lub mniejszym stopniu przechodzi chyba kazdy na swojej fotograficznej drodze, jak chmury i zachody slonca, filtry w PS czy photomatixowa tandeta. Nie mowie ze to jest z definicji zle, poniewaz tak zachod slonca mozna zrobic w rewelacyjny sposob jak i uzyc photomatixa (czego przykladem sa fotografie chocby Macka Duczynskiego). To co tu widze jednak nieodzownie kojarzy mi sie z 'zachlysnieciem' nowym narzedziem (pokrecone obrazy wypluwane na defaultowych ustawieniach z PMxa czy innego tego typu softu). Byla juz o to niejedna batalia na Forum, wiec nie bede rozdmuchiwal :)

pozdrawiam
Art.

nord
27-02-2009, 15:12
ani kadr.. ani obróbka.. ani konwencja jako portret..

chyba zbyt stroświecki jestem ;)

novika
27-02-2009, 17:49
Do mnie ta praca jakoś nie przemawia. Zgadzam się z innymi..

Dr. Evil
27-02-2009, 21:55
dzięki wszystkim za komentarze!

pozdrawiam! :)

michal86
01-03-2009, 23:01
moim skromny i amatorskim zdaniem zdjęcie świetne ten styl... jeszcze mi brakuje do takich zdjęć.. .
małe pytanko do autora co zrobić aby uzyskać taki efekt?
pozdrawiam

offeath
01-03-2009, 23:37
Śmierdzi mi to photomatix'em...
ale podobają mi sie kolorki;)